Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek normális dolog,...

Szerintetek normális dolog, ha egy 19 éves lány "kommunában" él, közben meg egyetemre jár?

Figyelt kérdés

Mármint nem arra célzok, hogy normális-e, hogy egyetemre jár, hanem, hogy egy budai házban él egy erdő mellett, amiben kb 15-en élnek és ők nem a rokonai..

Én ezen nagyon meglepődtem, mármint kb mint egy hippiközösség, holott a csaj teljesen normális, nem látszik, hogy így élne. Nagyon megkedveltem, és elmesélte, hogy 18 éves korában elment otthonról, de nem azért, mert összeveszett a szüleivel, hanem mert így tud kiteljesedni, az egyik barátjával szereztek embereket, akik hasonló felfogásúak és 15-en élnek együtt. Voltam nála, és nagyon durva..mármint úgy értve, hogy ezek az emberek tényleg együtt élnek, az összes ilyen elvont fazon és mindenki szeret mindenkit..ezt kb úgy kell érteni, hogy a csajnak van egy barátnője, akivel lefekszik, közben egy sráccal is elvan "úgy" és mindenki ilyen szinte. Most ez csak nekem nagyon furcsa vagy másnak is az lenne? Nem akarom kibeszélni, de úgysem ismertek és gondoltam, felteszem a kérdést, mert én sosem tapasztaltam még ilyet az ismerőseim körében.

2011. ápr. 28. 12:45
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nem kiteregetem, csak kíváncsi voltam mások véleményére. Amúgy nem szekta, a szektások szemben állnak valamivel, ők meg nem lázadnak szerintem, nagyon kedvesek voltak, csak fura nekem ez az egész, kicsit kényelmetlenül éreztem magam.
2011. ápr. 28. 14:13
 22/28 anonim ***** válasza:
71%

A társadalommal az a baj, hogy ami kicsit is más, azt elítéli. Most papolhattok arról, hogy ez mennyire erkölcstelen, de mivel különb ez annál, mikor valakinek folyamatosan futó kapcsolatai vannak? Ja, semmivel, csak ők együtt élnek.

És azért a vérfertőzéses kapcsolatokat ne hasonlítsuk már ahhoz, mikor valakinek több partnere van. Mert azért szerintem mégiscsak ég és föld a kettő.

És hogy aki védi őket, az miért nem él ugyanúgy? Mert szerintem, attól, hogy nem ítélsz el valamit, még nem kell, hogy részese is legyél.

És szerintem minden embernek az a legmegfelelőbb környezet, ahol jól érzi magát, ahol boldog. Ha a lány itt boldog, akkor nem értem, hogy ezt miért kell támadni, miélrt nem lehet elfogadni. Vagy jobb lenne, ha olyan helyen és környezetben élni, ahol boldogtalan?

2011. ápr. 28. 14:29
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem tök normális, sőt ez lenne a követendő példa.

F/18

2011. ápr. 28. 14:39
 24/28 anonim ***** válasza:
54%

A leírtak alapján, a családjával sem volt boldogtalan.

Én nem ítélem el, mert ő dolguk, hasonlít a kollégiumra, csak itt nincsenek olyan szabályok, talán anyagilag is jobban kijönnek így stb, de nem kell azt mondani, hogy normális. Lehet, hogy most szabadabbnak érzik így magukat, de néha lehet vágynak majd egy kis magányra, meg egy gyereket nem lehet úgy normálisan felnevelni, hogy semmi "defektet" ne kapjon, ha csak nem mind egyszerre szül egymásnak, szóval nem "véglegesíthető". Csak legfeljebb mint kolesz, szerintem.

2011. ápr. 28. 14:47
 25/28 anonim ***** válasza:
74%
Jobb, mint diszkókban keresni az egyéjszakás kalandokat.
2011. ápr. 28. 15:02
 26/28 anonim ***** válasza:
52%
Nem megszokott, és ha úgy vesszük, nem is "normális", mivel a többségi társadalom normáinak nem felel meg, de ettől még nem baj. Nem ártanak vele senkinek, felnőtt emberek, úgy élnek, ahogy nekik jólesik.
2011. ápr. 28. 15:16
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
nem normális de kit izgat? én szívesen laknék közöttük kipróbálnám, hogy milyen úgy élni... nem sok hippit ismerek a szélsőjobb hatására mindig is utáltam őket de mióta spontán találkoztam egy kettővel megváltozott a véleményem... akármilyen szar vagy nem fogják mondani neked azt találják meg inkább amiben szép vagy... a másik oldal az meg pont fordítva működik...
2012. júl. 14. 18:03
 28/28 anonim ***** válasza:

hol van az országban kommuna?, mindenáron be akarok lépni, új életet kezdeni,bármit megtennék érte

akit tud ilyet, írjon köszönöm

2012. júl. 30. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!