Mi köze az iskolázottságnak az értelemhez?
Általában aki iskolázott annak nincsen olyan sok gátja szabadgondolkodásban,ismeretek befogadásában,mint az iskolázatlan embernek.
Én pont kivételnek tekintem magam,mert szakmunkás vagyok, mégis tájékozott,széleskörű ismeretekkel.Jó vitapartner vagyok.
Gát a tanulással szemben(ami nincs kedvemre)bennem van és megakadályoz,hogy a társadalomban magasabb szintre kerüljek.
Jelenlegi lehetőségeimet maximálisan kiaknáztam.(pici tartalék még van benne)
Az exem 2 felsőfokú végzettséggel rendelkezik, de egyedül nem tudott megsütni egy szelet húst, vagy kérvényezni egy tantárgy újbóli felvételét, de a kapcsolatunk dolgait se tudtuk érdemben megbeszélni.
A mostani páromnak szakmunkás végzettsége van, mos, főz, takarít, ügyeket intéz, és rengeteget filozofál. Szerintem abszulute semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Édesanyám és a férje szintén szakmunkás végzettséggel rendelkeznek és intelligens emberek, mindenről lehet beszélgetni velük.
Úgyhogy szerintem a volt párjaiddal volt gond, nem pedig úgy amblokk az alacsonyabb végzettséggel.
Szerintem az értelem azon múlik, hogy mennyit tapasztalsz. Lehet ez egy baráti társaság által, vagy munkahelyek, különböző munkavégzések és ezekből származó ismeretségek során megszerzett tapasztalat.
Sokféle helyzettel és emberrel kell találkozni! ez a titok nyitja!
Üdv, 22N
Van ellenpélda bőven, legalábbis számomra.
Apámnak "csak" szakmunkása van, mégis nagyon művelt, főleg a történelemben, nagyon érdekli a téma, rengeteget olvasott a témában, értelmes ember, bármiről lehet vele beszélni. Nekem eddig csak szakmunkás, vagy csak érettségizett párjaim voltak, egyikre sem panaszkodhatom ebből a szempontból.
De van több egyetemista ismerősöm aki pl. nem tudja mikor volt a második világháború...nevetséges, lehet, hogy levizsgáznak elvégzik az egyetemet, de amúgy műveletlenek, és gyaníthatóan a 3-5 év alatt bemagolt/kipuskázott anyag negyedére nem emlékeznek.
Az iskolázottság és a műveltség nem feltétlen egyenesen arányos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!