Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire hülyék a mai...

Tényleg ennyire hülyék a mai 14-15 évesek?!

Figyelt kérdés

Ma az egyik tanárom behozta a most felvételiző 8. osztályosok tesztjeit. Az eredmény döbbenetes volt számomra. Eleve az, hogy a helyesírási hibáik könyörtelenül ütnek: az msn-es szlengek és rövidítések olyannyira beleégtek a fejükbe, hogy azokat használják. Pl.: 1 rekevesebb, hűcssél be, mien stb.

Egy mondata pedig az egyik sikertelennek így hangzott: ... "szerettem volna látni, ahogy Hitler kiadja a parancsot a Vörös Hadseregnek" ... Ráadásul az egyik kilencedikes oszt.-nak a félévi átlaga 1,9 lett, 80 (!) tantárgyi bukással...

Szerintem ezek nagyon durvák...

Szeretném azért, ha 1-2 értelmesebb ebből a korosztályból megcáfolna, mert szerintem elég elkeserítő helyzet...

19/L

2011. jan. 26. 14:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a valódi hátulütője ezeknek a szörnyű rövidítéseknek, hogy a most felnövekvő, magyar helyesírást tanuló nemzedék - közülük is a gyengébb, helyesírási készségek híján levők - fejében még inkább rögzülnek ezek a borzalmak. Emiatt félő, hogy természetessé válik az elterjedésük az élet minden területén.
2011. jan. 28. 10:20
 32/37 anonim ***** válasza:

Szó nem volt arról, hogy valaki hivatalos okmányban így írna. Te azt kifogásoltad, hogy nem tudnak írni, és hogy rosszul tanulnak, utána bizonyságot tettél arról, hogy te sem vagy jobb, ráadásul még általánosítasz, és nagyképű is vagy, csak nincs mire. Össze-vissza csapongsz, hogy megpróbáld igazolni a saját helytelen állításaidat. Először a helyesírással van bajod, aztán a tanultsággal, utána már nem tartod bajnak, ha rossz a helyesírás, aztán már megnéznéd, hogy ki hogyan teljesítene sorkatonaként, végül már bizonyos embereket ler*bancozol, miközben a kulturált hangnemről papolsz.

Nem vagy normális, az biztos, és ez még így névtelenül is szégyen. Ideje magadba nézned.

2011. jan. 28. 10:34
 33/37 A kérdező kommentje:

Úúúúúristen te mit zagyválsz össze?! :D

Én kezdettől fogva két, azaz KETTŐ dolgot kifogásoltam:

1. "Eleve az, hogy a helyesírási hibáik könyörtelenül ütnek: az msn-es szlengek és rövidítések olyannyira beleégtek a fejükbe, hogy azokat használják" ---> értsd úgy, hogy szerintem nem normális, hogy egy tesztben így írjanak! Kit érdekel, hogy neten hogy ír, ha tisztában van a nyelvtan alapjaival?!

És ÉN csak neten használom a rövidítéseket: "Ja és félreértés ne essék: nem vagyok képmutató, én is szoktam rövidíteni, de azért tudom a különbséget" ---> kvázi neten így írok, mindenhol máshol a magyar nyelvtan helyesírási szabályai szerint! Ebben hol van a képmutatás?!

2. ... "szerettem volna látni, ahogy Hitler kiadja a parancsot a Vörös Hadseregnek" ---> már bocs, de ha szerinted ez nem műveletlenség, akkor gratulálok...

A sorkatona az csak úgy eszembe jutott... Mert netán szabályozva van, hogy ha kiírtam a kérdést, "útközben" más nem juthat eszembe?

A ler*bancozásról meg annyit, hogy ENGEM r*bancoztak le, és ugggggyan bocs mááár, hogy én ezt kifogásolni mertem... Szerintem a r*banc eléggé más kategória, de mindegy...

Neked ideje lenne megtanulni olvasni ÉS mindazt értelmezni. További szép napot ;)

2011. jan. 29. 08:33
 34/37 anonim ***** válasza:
Itt az a probléma,hogy úgy osztod az észt,hogy semmivel nem támasztod alá az állításaidat. Már ezerszer leírtam,többször nem fogom. Ha nem írsz valami bizonyítékot arra nézve,hogy neked van igazad,bizony elég csúnyán leégetted magad. Az előttem szólónak is teljes mértékben igaza van.
2011. jan. 29. 10:52
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
ezek a rövidítése, szlengek már sajnos a mindennapi beszélgetésbe is beivódtak.
2011. jan. 29. 11:08
 36/37 anonim ***** válasza:

én is 14/f vagyok....de..nem vagyok ilyen igénytelen....:)

de azért mert van pár ilyen f@sz...azért lehet h a többi nem...(és a félévim átlaga 4,7)

:P

2011. jan. 31. 16:58
 37/37 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de szerintem is át kéne gondolnod ezt a dolgot, kedves kérdező. Először is, azzal semmi baj sincsen, hogy feltetted ezt a kérdést, ellenben azzal, hogy utána vádaskodni, és veszekedni kezdtél. Megértjük, hogy sok ilyen-olyan kamasz van a környezetedben, de ettől még nem kell azt gondolnod hogy ebből a korosztályból mindenki ilyen. Ezt a választ pedig ne tekintsd sértésnek, nem annak szántam. Mindössze megosztottam véleményemet a kérdésről.Egyébként, hogy megnyugtassalak, a félévi bizonyítványom 5 egész lett.

13/L

2011. febr. 3. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!