Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire hülyék a mai...

Tényleg ennyire hülyék a mai 14-15 évesek?!

Figyelt kérdés

Ma az egyik tanárom behozta a most felvételiző 8. osztályosok tesztjeit. Az eredmény döbbenetes volt számomra. Eleve az, hogy a helyesírási hibáik könyörtelenül ütnek: az msn-es szlengek és rövidítések olyannyira beleégtek a fejükbe, hogy azokat használják. Pl.: 1 rekevesebb, hűcssél be, mien stb.

Egy mondata pedig az egyik sikertelennek így hangzott: ... "szerettem volna látni, ahogy Hitler kiadja a parancsot a Vörös Hadseregnek" ... Ráadásul az egyik kilencedikes oszt.-nak a félévi átlaga 1,9 lett, 80 (!) tantárgyi bukással...

Szerintem ezek nagyon durvák...

Szeretném azért, ha 1-2 értelmesebb ebből a korosztályból megcáfolna, mert szerintem elég elkeserítő helyzet...

19/L

2011. jan. 26. 14:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
13%

Először is, akiket te felvételiző nyolcadikosoknak hívsz, ők a 13-14 éves korosztály. Amennyiben hozzávesszük gondolatmenetünkhöz a bukdácsoló kilencedikes osztályt, így a továbbiakban a 13-15 éves korosztályról beszélünk. Nem mintha számítana, de ha okoskodunk, akkor tegyük azt okosan! Másodszor, az alapfeltevésed sztereotíp és előítéletes, megkockáztatom, hogy ostoba: azon diákok száma, akiknek láthattad a felvételi feladatlapját statisztikailag nem releváns, nem vonható le belőle következtetés az egész 13-14 éves korosztályt illetően. A kilencedikes osztály esetét fejtegetvén a következő kérdés fogalmazódott meg bennem: amennyiben a mi 37 fős, szintén kilencedikes osztályunk 4,3-as átlagot produkált félévkor, akkor most a kilencedikesek hülyék, avagy okosak?

Vajon amikor te voltál kilencedikes, volt olyan osztály, ahol az átlag 1,9 lett? És olyan osztály vajon volt-e, ahol 4,3-as átlag született?

Meg kéne érteni, hogy bármennyire is komfortos és egyszerű megoldás lenne egy zsákot húzni az összes tinédzserre, ez a megoldás nem fog működni. Minden korosztályban egyaránt találsz gyengébb- és erősebb képességű egyéneket. 1-1 példából messzemenő következtetéseket levonni butaság.

15/L

2011. jan. 26. 15:28
 12/37 anonim ***** válasza:
16%

"Azért arra is kíváncsi lennék, ha hirtelen visszaállítanák a sorkatonaságot, a mai fiatalok közül kik bírnák..."

Te lányként jobb lenne a ha csendben maradnál... Tudod, nem más f*szával kell verni a csalánt...

2011. jan. 26. 15:29
 13/37 anonim ***** válasza:
1.9?? ez csak valami ótvar szakközép lehet.
2011. jan. 26. 15:30
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki szereti ezt hangoztatni, hogy az ő évfolyama után szakadék jön. Én is hangoztattam. Volt is alapja. De a szüleim is. Gondolj bele, hogy ha 20-30 éve folyamatos romlás van évente, mit élhetnek át az idősebbek, ahogy látják a mostani generációt. A mostani 13-15 évesektől még én is rosszul vagyok, pedig csak 23 vagyok.

Nyilván van kivétel. De nem azok a hangadók, sajnos.

2011. jan. 26. 15:35
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyetlen egy olyan dolog van az egészben, ami baromira nem szimpatikus, még pedig a rövidítések, szlengek. Én is használok ilyesmiket 20 éves létemre, még is megtudom különböztetni, mikor írok olyan helyre ahova lehet, és mikor olyanra, ahova nem! Ennek ellenére 17-8 évesen is volt gimiben olyan osztálytársam aki verselemzésbe fogalmazott bele olyanokat, mint "sztem", és egyebek. A tanárunk dobálta a hátasokat miattuk! Szerintem ez gáz! Ha már valaki nem tudja a határt, akkor mondjuk egy magyar felvételi dolgozatnál azonnal el is köszönnék tőle! Én megértem, hogy az internet és a mobil világa ez, de ha már olyan szinten beépül az emberbe hogy tudat alatt is ilyen szavakat használ, akkor az már régen rossz!

Amúgy az hogy tényekben, történelmi eseményekben botlik meg valaki 13-4 évesen, de még akár idősebben is, szerintem elfogadható. Ezen rövidítések használata viszont egy FELVÉTELIN nem az!

2011. jan. 26. 15:52
 16/37 anonim ***** válasza:
75%
Igen, tényleg. Én napi szinten hat-hét kérdésben (válaszban) javítom a rövidítéseiket és a helyesírási hibáikat. De sok általuk írt mondat teljesen érthetetlen.
2011. jan. 26. 16:25
 17/37 anonim ***** válasza:

Azért nem kell általánosítani, nincs semmiféle törésvonal, különböző egyéneknél van ez, az már más kérdés, hogy hol van több és hol van kevesebb ilyen egyén.

Én kvázi különválasztom a kettőt, a beszélgetős programokban ahol a beszélgetés/kommunikáció a CÉL, nem pedig a helyesírás, ott úgy írok ahogyan kedvem szottyan. Dolgozatokban, vagy fórumokon, viszont kiemelten figyelek erre és nem használok szlengeket...

17/F (15 éves koromban is ezt írtam volna

2011. jan. 26. 16:39
 18/37 anonim ***** válasza:
Mivel te még pont nem tartozol bele a "gyökér" korosztályba (mint megtudtuk, ez pontosan egy évfolyammal alattad kezdődik), minden bizonnyal nagyon jól megtanultad az iskolában a szavakat értelmük szerint csoportosítani. Nos, nézzük csak... a "pofátlan" és "bunkó" kifejezéseket hova sorolnád? Mondjuk a hízelgéshez? A bókoláshoz? Nehéz kérdés, de egy biztos: a becsmérlés kategóriába egyik sem fér be.
2011. jan. 26. 17:44
 19/37 A kérdező kommentje:

El is lett távolítva a 3. oldal, ahogy elnézem...

Amúgy meg szerintem a bunkó/pofátlant nem igazán lehet egy kalap alá venni a r*banccal, de mindegy... Egyáltalán nem egy kategória, ezért kértem, hogy ne becsméreljen és ne személyeskedjen. Bizzzztos nagyon nehéz felfogni...

2011. jan. 27. 06:40
 20/37 anonim ***** válasza:

Azért lett eltávolítva, mert igazat írt, és egy náci oldalon azt tilos.

"múgy nekünk is ezt mondják, h a mi évfolyamunknál van a törésvonal (én is most ballagok majd)... De áááá kegyetlenül leakadt mindenki az osztályban.

Azért arra is kíváncsi lennék, ha hirtelen visszaállítanák a sorkatonaságot, a mai fiatalok közül kik bírnák..."

Szóval aki másokat olt, miközben ugyanúgy képtelen helyesen írni, az egy képmutató bar.om. Vagy tökéletesen írsz, vagy befogod a szád.

2011. jan. 27. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!