Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire hülyék a mai...

Tényleg ennyire hülyék a mai 14-15 évesek?!

Figyelt kérdés

Ma az egyik tanárom behozta a most felvételiző 8. osztályosok tesztjeit. Az eredmény döbbenetes volt számomra. Eleve az, hogy a helyesírási hibáik könyörtelenül ütnek: az msn-es szlengek és rövidítések olyannyira beleégtek a fejükbe, hogy azokat használják. Pl.: 1 rekevesebb, hűcssél be, mien stb.

Egy mondata pedig az egyik sikertelennek így hangzott: ... "szerettem volna látni, ahogy Hitler kiadja a parancsot a Vörös Hadseregnek" ... Ráadásul az egyik kilencedikes oszt.-nak a félévi átlaga 1,9 lett, 80 (!) tantárgyi bukással...

Szerintem ezek nagyon durvák...

Szeretném azért, ha 1-2 értelmesebb ebből a korosztályból megcáfolna, mert szerintem elég elkeserítő helyzet...

19/L

2011. jan. 26. 14:47
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
48%
Te általánosítasz, érvek,bizonyíték nélkül. Aki ilyen módon általánosít az egy bar.om. Pont. Nincs is azzal gond,hogy általánosítasz,de annyira primitív módon teszed,hogy azzal csak magadat járatod le. Akkor bizonyíthatod az ellenkezőjét,ha valamivel megpróbálod alátámasztani.
2011. jan. 27. 14:15
 22/37 A kérdező kommentje:

Még mindig megtekinthető a kérdés alá írt kommentem ;) Ennyit a képmutatós dologról, szóval ha legközelebb ezzel támadtok, előbb inkább olvasni kellene megtanulni...

Másrészről pedig persze, hogy általánosítás, pont ez a lényeg, hogy ezen vagyok leakadva, hogy ez manapság az általános... sajnos. Szerettem volna olyan 14-15 évesek hozzászólásait elolvasni, akik ezektől különbek... Méghozzá mindezt normális ÉS kulturált hangnemben. Lehet, hogy a mai világban ezzel én kérek túl sokat...? o.O

2011. jan. 27. 15:36
 23/37 anonim ***** válasza:

15:36

A hangnemre vonatkozó elvárásaidat nem osztottad meg a kérdésben. Értelmes választ kaptál, így minden kérésed teljesült.

Megkérhetlek, hogy idézd azt a részt, amelyet pofátlannak és bunkónak ítéltél?

2011. jan. 27. 15:42
 24/37 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, mert törölték :S

De nem is baj... Lényeg a lényeg, nincs kedvem senkivel se vitázni, pusztán véleményeket szerettem volna meghallgatni a másik oldalról is... Nem akartam elhinni azt az elkeserítő tényt, amit a tanárok mondanak, miszerint mennyire züllenek a diákok... De amúgy nem csak Magyaro.-ra jellemző ez a tendencia: franciáknál is ugyanezt mutatták ki... Egyébként meg dicséretes, ha te nem azokat a bunkókat képviseled, mint amiből áll a korosztályod, de attól függetlenül szerintem vagy olyan értelmes, hogy mindezt normálisan is elmond.

Mellesleg attól függetlenül, hogy te kivétel vagy, sajnos az átlag nem ezt képviseli...

2011. jan. 27. 16:03
 25/37 A kérdező kommentje:
Mielőtt pedig belekötne bárki is a "függetlenül" szó ismétlésebe, az véletlenül volt, nem olvastam át, mielőtt elküldtem...
2011. jan. 27. 16:05
 26/37 anonim ***** válasza:

16:03

Noha azt a válaszom éppenséggel nem törölték, nem érzem szükségesnek tovább feszegetni a témát. Elhiszem, hogy sok negatív példát láttál, de megnyugtatlak: az apokalipszis még nincs itt, ugyanis ezek ellenében szerencsére még rengeteg pozitív példát lehet említeni. Szerencsésnek érzem magam, hogy ennek tanúja lehetek, hiszen pöttöm korom óta különösen értelmes és tehetséges fiatalokkal vagyok körülvéve. Hidd el, nincs még veszve minden!

2011. jan. 27. 16:21
 27/37 A kérdező kommentje:
:)
2011. jan. 27. 16:26
 28/37 anonim ***** válasza:

"Még mindig megtekinthető a kérdés alá írt kommentem ;) Ennyit a képmutatós dologról"

Attól még, hogy ezzel mentegeted magad, még igaz marad: képmutató vagy. Akkor lenne jogod bárkit kritizálni, ha az adott témában te hibátlan lennél. Nem vagy az, így nincs jogod senkit lehülyézni. Egy biztos: a tény, hogy valaki nem teljesít jól az iskolában, korántsem jelenti azt, hogy az adott emberből nem lesz a társadalom számára hasznos dolgozó. Ha büfés lesz, ha orvos, ha gépész. Annál viszont nincs undorítóbb, amikor valaki úgy állít be másokat ostobának, hogy még a saját tudása is kérdéses; olyan dolgokban kritizál, amihez ő maga sem konyít.

2011. jan. 27. 16:47
 29/37 A kérdező kommentje:

Nem érted a különbséget. Interneten mindenki használ rövidítéseket, de a baj ott kezdődik, mikor valaki nem tudja megkülönböztetni, és akár hivatalos okmányokban is azzal él...

EZ az, amit ÉN meg tudok tenni, kvázi "jobb" vagyok ebben. Hiába kötsz bele, először fel kellene fogni azt, hogy mit mondok ;)

2011. jan. 28. 07:40
 30/37 A kérdező kommentje:
És tudod én aztán végképp nem szoktam senkit ok nélkül elítélni, de ezek az emberek, akik ilyenek írtak, azok bizony rászolgáltak.
2011. jan. 28. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!