Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire hülyék a mai...

Tényleg ennyire hülyék a mai 14-15 évesek?!

Figyelt kérdés

Ma az egyik tanárom behozta a most felvételiző 8. osztályosok tesztjeit. Az eredmény döbbenetes volt számomra. Eleve az, hogy a helyesírási hibáik könyörtelenül ütnek: az msn-es szlengek és rövidítések olyannyira beleégtek a fejükbe, hogy azokat használják. Pl.: 1 rekevesebb, hűcssél be, mien stb.

Egy mondata pedig az egyik sikertelennek így hangzott: ... "szerettem volna látni, ahogy Hitler kiadja a parancsot a Vörös Hadseregnek" ... Ráadásul az egyik kilencedikes oszt.-nak a félévi átlaga 1,9 lett, 80 (!) tantárgyi bukással...

Szerintem ezek nagyon durvák...

Szeretném azért, ha 1-2 értelmesebb ebből a korosztályból megcáfolna, mert szerintem elég elkeserítő helyzet...

19/L

2011. jan. 26. 14:47
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Ja és félreértés ne essék: nem vagyok képmutató, én is szoktam rövidíteni, de azért tudom a különbséget... És nem cseszegetésképp írtam ki a kérdést, csak egyszerűen nekem sokkoló, h mindössze 5 évvel fiatalabbak nálam és mégis mekkora a szakadék köztünk.
2011. jan. 26. 14:50
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen. De amúgy a 19 évesek is - hozzám képest legalábbis :P

19/F

2011. jan. 26. 14:53
 3/37 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen segghülyék. Tisztelet a kivételnek. Én egy elég jó szakközépbe vagyok 12-es, már az igazgató, akinek nem szabadna állást foglalnia is azt mondja, hogy a mi évfolyamunkkal bezárólag KATASZTRÓFA van. De ez nem csak itt. A város egyik leggyengébb iskolájában is ez van. Oda jár egyik gyerekkori haverom, kb 1 éves koromtól ismerem őt, mesélte hogy ott is van egy "törésvonal" a 11. osztálynál és onnantól síkhülyék.
2011. jan. 26. 15:03
 4/37 anonim ***** válasza:
Igen, eléggé...
2011. jan. 26. 15:09
 5/37 anonim ***** válasza:
Igen ilyenek. És ami miatt nem értek egyet többek között ezzel a szakmunkás vitával, hogy ezek, akikről te beszélsz régen a szakmunkásképzőbe sem kellettek, mert ez oda édes kevés volt. Tudom, mert anyukám és keresztapukám ott végzett és keresztapu, aki alkalmazna szakmunkásokat sorra ezzel a problémával szembesül. Nagyon nagy tisztelet a kivételnek, mert ez egyszerűen elképesztő. Nem kell mindenkinek zseninek lennie, de ezeket a gyerekeket tényleg fel fogják venni a szakmunkásképzőkbe, ami pedig esetenként nem kis felelősséggel járó munkát von maga után.
2011. jan. 26. 15:10
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem csak a sulihoz hülyék, de az életre is teljesen alkalmatlanok.
2011. jan. 26. 15:15
 7/37 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem kellene senkinek sem ezeket förtelmes - minden nyelvtani szabályt mellőző - rövidítéseket használni semmilyen folyóírásban. Ha én hasonlót látok - akár ezen az oldalon - azonnal levonom a következtetést, hogy az illető intelligenciája is kívánni valót hagy maga után. Mégis mit várjunk a most felnövő, anyanyelvi helyesírást tanuló gyerekektől, ha ezeket látják, olvassák a neten, az sms-ekben? Persze, hogy ez rögződik bennük, hiszen a többség már könyvet sem olvas.

Ha annyira fontos a gyorsaság, inkább meg kéne tanulni a tízujjas gépírást vakon. Bár ez némi fáradságot igényel.

2011. jan. 26. 15:21
 8/37 A kérdező kommentje:

Amúgy nekünk is ezt mondják, h a mi évfolyamunknál van a törésvonal (én is most ballagok majd)... De áááá kegyetlenül leakadt mindenki az osztályban.

Azért arra is kíváncsi lennék, ha hirtelen visszaállítanák a sorkatonaságot, a mai fiatalok közül kik bírnák...

2011. jan. 26. 15:22
 9/37 anonim ***** válasza:
83%

"ezeket a gyerekeket tényleg fel fogják venni a szakmunkásképzőkbe, ami pedig esetenként nem kis felelősséggel járó munkát von maga után."

Az egyetemre jelentkezők ugyanolyan százaléka tök!Olyanok jelentkeznek egy adott szakra akiknek ahhoz semmi érzékük nincs!Az általános műveltségük is igen nagy százalékban kétségbeejtő!A TV-ben lehetett látni a bölcsészek bölcseségeit!

2011. jan. 26. 15:24
 10/37 anonim ***** válasza:
59%
Én nem bánom, mert legalább lesz, aki legyártja a telefonom, megsüti a hamburgerem, kiássa a hátsó kertben a bokrot, és kirakja az árut a polcokra.
2011. jan. 26. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!