Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek 2015-re mi lesz a...

Szerintetek 2015-re mi lesz a legkeresettebb szakma?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 22:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

11:04

Ez mondjuk igaz. A szakmunkások ma is gyorsan munkára találnak, egy barátom nekem is azonnal talált munkát, amint végzett.

Viszont az embereket nem igazán motiválja 100.000 forint.

Ami valahol rendben is van. Ez nem egy magas munkabér, enél jóval többet érdemelnének.

2010. dec. 13. 11:10
 22/27 anonim ***** válasza:
67%

09:46

"Én is nagyon unom már a siránkozást, hogy 2 diplomám van, mégsem vesznek fel sehová sem"

Az ilyen siránkozás ritka, mivel a diplomás munkanélküliség töredéke a diplomátlanok munkanélküliségének.

Többnyire kívülállók ismételgetik minden fórumon, hogy a diplomások nem tudnak elhelyezkedni, mert "túl sok" van belőlük. A diplomások meg közben, köszönik szépen, jól vannak.

Az állítólag nagyon "keresett" szakmunkásokkal pedig az a helyzet, hogy hiába "keresettek", ha nettó 90-et keresnek. Jó esetben lelépnek külföldre, rossz esetben itthon nyomorognak. Ennek pedig az a nagyon egyszerű oka van, hogy a szolgáltató munkáknál (pl. kőműves, ács...) a fogyasztók vásárlóerejéhez igazodnak a bérek. Na, mennyi vásárlóerőt tud kiköhögni magából a magyar publikum? Hát erről van szó.

2010. dec. 13. 11:45
 23/27 anonim válasza:
58%
Egyik gépészmérnök tanárom bruttó (!) 100ezret keres nálunk a suliban. Ennyit arról, hogy nem kellenek ma már szakmunkások.
2010. dec. 13. 14:09
 24/27 anonim ***** válasza:
63%

2:26-os vagyok.

08:00 és 9:21-nek

Egyáltalán nem nézem le a kétkezi munkásokat, csak azt mondom, hogy ha most elmennék ápolónak, akkor hiábavalónak érezném az eddigi sok tanulást.

Mondjuk, én valószínűleg nem egy olyan egyetemet/főiskolát fogok elvégezni, ahol nem tanulok meg semmit csak papírt adnak. És igyekszem olyat tanulni majd, aminek értelme is van.

2010. dec. 13. 14:38
 25/27 anonim ***** válasza:
66%
Csapdakészítő, víztisztítógép építő, kocsis.
2010. dec. 13. 20:32
 26/27 anonim válasza:
én 110 et keresten diákként egésznap röhögcsétünk haverommal :D XD
2015. jan. 21. 22:55
 27/27 Roli442 válasza:
Helló a jövőből :D
2016. júl. 26. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!