Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek 2015-re mi lesz a...

Szerintetek 2015-re mi lesz a legkeresettebb szakma?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 22:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon sok fiatal lusta ahhoz, hogy kétkezi munkát végezzen. Talán a mentalitásukon kellene változtatni...

Amit az egyik válaszoló írt, a temetkezési vállalkozó jó, hiszen folyamatosan öregszik a népesség, egyre több a nyugdíjas, és egyre kevesebb a gyerek.

Ha a szociológiai-demográfiai mutatókat nézzük, a legkeresettebb szakma az ápoló lesz (lányok, tessék, hiányszakma), hiszen ahogy nő az idősek száma, egyre több lesz a beteg, gondozásra szoruló ember. Megéri majd magán idősotthonokat nyitni, abban sok pénz lesz, figyeljétek meg. A fiúknak pedig érdemes lesz biztonsági őrnek menni, hiszen az idősek félnek is, a fiataloktól, bűnözőktől, stb. Védeni és ápolni kell majd őket.

2010. dec. 13. 08:44
 12/27 anonim ***** válasza:
24%

ma 08:44

Ez tévedés. Azoknak az öregeknek sem ápolásra, sem őrzésre nem lesz pénze. Az ápolók és őrök iránti fizetőképes kereslet közép- és hosszútávon csökkenni fog Mo.-on.

ma 08:00

Amíg kétkezi munkával feleannyit sem lehet keresni, mint diplomával, addig marad a kétkezi munka megvetése és a mindenáron diplomázás.

2010. dec. 13. 08:49
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

8.49 vitatkozhatunk. :)

Azt már eddig is tudta gondolom mindenki, hogy ma Magyarországon (érthető okokból) hiányszakma az ápoló, és orvosból is kevés van. Aki megteheti, megy külföldre, tök logikus, én sem maradnék, ha megtehetném.

Fogy a magyar, öregszik a népesség, 2020-ra annyi idős és öreg lesz ebben az országban, amennyit már nem fog tudni eltartani a "dolgozó réteg". Ha az akkori vezetés nem akarja majd tovább "fogyasztani" a lakosságot, akkor nyilván próbálják majd "életben tartani" azt, aki még megvan. Szükség lesz az ápolókra, ez biztos, akár szociális, akár magánszinten.

Nézz meg egy magán idősek otthonát most! Másfél, kétmillió Ft körül tudsz ott venni magadnak egy apartmant, amiben van szoba, konyha, fürdő, mellette rendszeres melegétkezés, 24 órában orvosok, ápolók, gyógytornászok, stb. Meglepő, hogy milyen hosszú várólisták vannak, és hogy hányan akarnak bekerülni, vagy hogy hányan akarják ilyen helyre "bedugni" a 80 feletti szüleiket, magatehetetlen rokonaikat...

2010. dec. 13. 09:04
 14/27 anonim ***** válasza:
80%

"Üzenem a sok embernek, aki amellett kardoskodik, hogy kevesebb diplomás és több szakmát tanuló legyen, hogy nem azért tanultam eddig, hogy a végén asztalos legyen belőlem...

Egyébként lány vagyok, így még nehezebb a helyzet. Ha akarnék se tudnék hiányszakmát tanulni, mert ezek nem női munkák."

Jó, akkor diplomázz le valami értéktelen szakon (bölcsész, idegenforgalmi, vagy valami hasonló kamu papírgyári szakon), és próbálj meg elhelyezkedni.

Én egy jó szakmunkást többre becsülök, mint egy olyan diplomást, aki csak azért csinálta meg, hogy elmondhassa magáról, hogy diplomás, de se elhivatottsága nincs, se jövőképe. Aztán megy a gyárba az összeszerelő sorra a 6 általánost végzettek közé.

Nem hiába született a vicc:

Mit mond a bölcsész hallgató a végzett bölcsésznek?

- 2 hamburgert kérek!

2010. dec. 13. 09:21
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
kubikos, utcaseprő ilyen alantas munkák lesznek a keresettek sajnos
2010. dec. 13. 09:34
 16/27 anonim ***** válasza:
72%
Akinek kétkezi munka, a szakmunka "alantas", az egyen papírt... :-)
2010. dec. 13. 09:44
 17/27 anonim ***** válasza:
65%

Én is nagyon unom már a siránkozást, hogy 2 diplomám van, mégsem vesznek fel sehová sem. Persze mert ilyen "divat" diplomákat csinál mindenki, amiről már az elején tudni, hogy szart sem ér! Csak a fiatalok ezt képtelenek felfogni, mert dolgozni nem akarnak, és nincs semmi olyan szakma amit szívesen végeznének. Inkább a szüleik pénzén ülnek még pár évet a padban.

Szerintem aki céltudatosan egy szakmára készül, az talál munkát. Először szakmát kéne választaniuk, és utána ahhoz egyetemet, és nem fordítva! Amikor pedig kiválasztja a szakmát, akkor ki is derülne, hogy milyenek az elhelyezkedési esélyek.

Ráadásul a szakmához tartozó egyetemek "elismertsége" között is különbség van. Szóval nem mindegy, hogy valaki a szakmához tartozó legjobb egyetemet, vagy egy sima egyetemet végzett el. Azt fogják felvenni első körben a munkahelyre, aki a jobbikat, elismertebbet végezte el.

Ebből következik, hogy aki nem a "legjobb" diplomát szerzi meg, az nem fog érni a diplomájával semmit sem!

Nekünk az egyetemen a tanárunk megmondta, hogy a kétkezi szakmunkás többet fog nálunk keresni, mert jólképzett szakmunkásból hiány van! Szerencsére azért én olyan szakmát és egyetemet választottam, amit még most a válságban is megbecsülnek! De ilyenből csak pár van, a többi egyetemi papír meg mehet a kukába.

2010. dec. 13. 09:46
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem az ér valamit, ha valaki például CNC gépkezelő, azután programozó, azután CAD-CAM informatikus, és azután gépészmérnök.

Vagyis a szakterületét alulról felfelé teljesen átlátja.

Ezenfelül nem fél ha kell odallni a géphez, ha arra van szükség.

2010. dec. 13. 09:58
 19/27 anonim ***** válasza:
78%

"Azt fogják felvenni első körben a munkahelyre, aki a jobbikat, elismertebbet végezte el. "

Ez sem feltétlenül igaz. Én nem egy "TOP" egyetemet végeztem el a szakmámban (műinfo, Pannon - korábban Veszprémi - egyetem), inkább erős középmezőnybe tartozik, amennyire az ilyen felmérésekre emlékszem. De nem lébecolásnak tartottam, hanem igyekeztem a tanszékeken folyó szakmai munkába belelátni, esetleg részt vállalni azokból, próbáltam képezni magam azokon a területeken, ami érdekel, de az órai anyag kevésnek bizonyult (pl. webes dogok), és ennek meg is lett az eredménye: már az MSc államvizsga előtt fél évvel találtam magamnak olyan állást, ami nem nyűgöt jelent, hanem szeretem csinálni.

Viszont volt olyan szaktársam BSc-n, akivel együtt kezdtem, és még mindig a BSc diplomáért küzd, mert nem érdekli a szakma, csak a papír kell neki. Na az ilyeneknek nem való az egyetem, csak lehúzzák az adott intézmény/kar színvonalát.

2010. dec. 13. 10:06
 20/27 anonim ***** válasza:

A szakmunkák lesznek a legkeresettebbek ebben biztos vagyok.

Szakmunkás tanuló vagyok és ahogy végig nézem a többi tanulót azt látom hogy a fele csak azért jár iskolába hogy kapjon családi pótlékot meg ösztöndíjat. Így is kevesen vagyunk de ez még feleződik a sok cigány miatt akik már 4-5 éve oda járnak és alig jártak ki 2 osztályt.

Egyik ismerősöm tavaly végzett, szinte rögtön talált munkát és 100.000ft-ot keres. Valamennyivel többet dolgozik mint mondjuk egy tanár de többet is keres és mellette még jár maszekolni hétvégén ami plusz pénz, lehet hogy 20-30 ezer egy hónapban.

Van rokonom aki tanárnak tanult, 2 diplomája van és évekig nem talált állást. Most már dolgozik de azt mondta hogy havi 100.000-et se keres.

2010. dec. 13. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!