Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy aki diplomá...

Miért van az, hogy aki diplomás az dicsekszik vele?

Figyelt kérdés

Ugyanis it a gyakorikérdésekben és a civil életben azt tapasztalom,hogy aki megszerezte a dpilomát vagy a családjában többen diplomások,az dicsekszik vele.

Rendben,hogy büszke rá hiszen keményen megdolgozott érte,de ezzel a hozzáállással azt mutatja,hogy mégsem külömb egy nála kevesebb iskolával rendelkező embertársától.

Azt is tapasztaltam,hogy a diplomások és egyéb magasabb végzettségű egyének azok rendszerint lenézik azokat,akiknek nincsen főiskolai vagy egyetemi végzetsége.

Régebben azok játszották meg magukat,akiknek már egy sima gimnáziumi érettségiük volt,de ez mára már elmult mert egy érettségi már szinte semmi. Azelőtt az érettségizettek nézték le a náluknál kisebb iskolával rendelkezőket. Mire jó ez a viselkedés? Nagyon gyerekes és primitív hozzáállás szerintem.

Nekem szobafestő mázoló a szakmám. Szép szakma és szeretem. És sSszakmunkásképzőnél nincsen nagyobb iskolám. Akkor ezek szerint engem is le kell nézni a diplomásoknak mert szerintük így már nem vagyok ember? Ne már azt nézze már mindenki,hogy kinek mekkora az IQ-ja! Mindenkire szükség van,még arra az emberre is,aki utánunk szedi a szemetet az utcán! Marhaság lenézni őt mert abból él és azt csinálja amit a sors megengedett neki. Engem az nem érdekel,hogy sokan jönnek azzal,hogy megtanult érte és miért ne dicsekedne! Ennyi erővel az,aki diplomás javítsa meg a kocsiját ha annyira okos,és ne vigye soha szervízbe. Ez csak egy durva példa volt. Nem szabad lenézni senkit. rengetek szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező ember van,aki nem mutatja ki annyira a butaságát úgy mint egyes diplomások teszik.

Meg hát annyian hajtanak minél nagyobb iskolai végzettségre,hogy a munkaadók röhögve válogathatnak kedvükre a diplomások közül úgy mint a 80-as években rengeteg volt a szakmunkás és köztük is nevetve válogattak,csak mára már eltüntek a szakmunkások és helyettük a főiskolások,diplomások lettek többen. Ezért is kéne megbecsölni a kétkezű fizikai munkásokat.

2009. jan. 9. 13:24
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Úgy gondolom a szakmát úgysem az egyetemen fogjuk megtanulni, hanem a gyakorlatban a munkahelyen.

A főiskola, egyetem célja egyfajta szemlélet kialakitása ami gazdagitja jellemünket, hozzájárul a magasabb kvalifitás, intelligencia szint fokozásához.

Vannak nagyon okos, intelligens szakmunkások akikről meg sem mondanám hogy szakmunkások és vannak csapnivalóan buta diplomások is. Itt a butát nem a lexikális tudásra értem, hanem a viselkedés, beszéd másokhoz való viszonyulásban. Az intelligencia nem csak az iskolázottságon múlik, de igenis nagy szerepe van benn. Egy magasan kvalifikált ember nem turja az orrát, nem orditja le a másik fejét, nem használ obszcén szavakat ami pl itt a gyárban ahova általános iskola elegendő, nagyon gyakori. Azért ilyet én pl egyik egyetemen se láttam mert mire oda eljut az ember arra már megtanul viselkedni. Úgyhogy ebben van különbség. De az intteligencia, az értelem és az erkölcsi értékek (nem lopsz nem csalsz stb..) nem csak iskolázottság függvénye.

2011. jan. 17. 19:34
 32/32 anonim ***** válasza:
Attól, mert te itt gyakorikérdések.hu-n és a való életben láttál 10-20 diplomást, akinek lehet hogy nincs is (tudod, messziről jött ember azt mond amit akar) attól még nem mindenki ilyen. Mellesleg én azt veszem le ebből, hogy ezt azok mondják (hogy dicsekednek a diplomások) akik irigyek...
2012. aug. 5. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!