Léteznek diplomás cigányok?
Igen, velem is diplomázott egy cigány származású lány. Nagyon értelmes volt.
És képzeld! Ismerek tanulatlan, bunkó magyarokat is!
Miért ne léteznének? Köztük is vannak olyanok,akik szeretnének kikerülni ebből az annyira gyűlölt körből,és ennek egyedüli lehetősége a tanulás.
Szerintem pl. egy roma tanítót jobban elfogadnak a roma szülők,mert közülük való, ismeri az életvitelüket, gondolatvilágukat.
Ott van pl. Bársony Katalin szociológus, na ő echte cigány, cigányos viselkedéssel, és kommunikációval.
A cigányok cigánynak nevezik magukat, ez a roma szó olyan(mű), mint az egres, meg a burgonya. Senki nem használja otthon. Van magyarcigány, oláhcigány, zenész vagy teknős, stb, roma csak a törvényben meg a médiában létezik.
Sokan járnak egyetemre, sőt, pluszpont a bejutásnál, de az értelmiségi szakmák nem hagyományos ciányszakmák, inkább a művészet: film, zene, festészet, irodalom. Szerintem orvosira, jogra, szociológiára és pedagógiára mennek még nagyobbrészt.
08:53 - úgy tudom, most már nem jár érte plusz pont
Egyébként léteznek, én is ismertem egy cigány lányt pár éve, aki épp akkor járt egyetemre. Azóta lehet, hogy már végzett, de nem tudom, hanyadik évét csinálta éppen, úgyhogy az is lehet, hogy most fog diplomázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!