Észrevételem, hogy a diplomás ismerőseim nagy része mind házas, míg az érettségizett, szakmával rendelkezők csak kapcsolatban élnek vagy egyedülállók?
Direkt felfigyeltem erre az iwiwen:
26-29 éves nők ha diplomásak szinte 90%-ban férjez mentek
A szakmunkás, régebb óta dolgozó lányok(26-38) nagy része egyedülálló vagy esetleg kapcsolatban van, mindössze 10% házas.
Ez miért van?
27 éves nő vagyok 2 diplomával.
Nem vagyok házas, sőt még csak párkapcsolatom sincs.
Én azt figyeltem meg, hogy Pesten vagy nagyvárosban sokkal később házasodnak, mint falun vagy kisvárosban.
Ezek szerint a karrierizmus a nagyvárosokban erősebb?
Első: milyen jogon butázol le olyan embert akinek nincs diplomája? Kinek érzed magad?
Kérdező: Lehet azért, mert érettségivel nem tudtak olyan jó munkát találni mint diplomával a másik oldal. Amivel ugye nyilván többet is lehetne keresni, ebből adódóan a diplomásoknak van "pénze" elkezdeni a házas életet.
Persze itt is vannak kivételek, én is egy érettségivel és pár képzéssel rendelkezem, mégis Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó szervezeténél dolgozom:) és nem takarítónőként még mielőtt a kedves első beleköt..
"27 éves nő vagyok 2 diplomával."
Milyen diplomával? hol végezted ezeket és mennyi ideig?
akkor egy diplomád sincs csak két okleveled.
Ne kérkedj olyannal ami nem igaz.
A jogész, aki 5 évig tanul, az diploma (minimum 5 év). Egy Msc képzést diplomának nevezni ami addig tart mint egy felsőfokú szakképzés elég nagy túlzás
Én is így gondolnám, mint ahogy sokan,hogy inkább a régebb óta dolgozók házasok de nem!
Sok ismerősöm pl. Tescoba dolgozik vagy gyárban illetve a Sparban de nagy részük egyedülálló nő, miközben már évtizede dolgoznak.
A diplomás ismerőseimnek sincs mindnek munkája, de szinte mind férjhez ment 2 év alatt és gyereket is szültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!