Mennyire valószínű, hogy teljesen el fog szabadulni az iszlamofóbia és a közel-keleti emberek gyűlölete Magyarországon?
Van egy nagyon liberális, progresszív világnézetű, amúgy meleg és transznemű vagy genderfluit (? mindig másnak nevezi magát) (tehát nem egy fehér, keresztény, jobboldali, férfias férfi), fétisképeket neten áruló ismerősöm, aki ennek hatására nagyon mocskosul el kezdte szidni a közel-keleti embereket, sőt, amblock a muszlimokat, beleértve a magyar muszlimokat is. Álláspontja szerint a muszlimok "mocskos terroristák", ahogy az afgán, szír, arab, török stb. népek is. Meg hogy egyesek felháborodtak, amikor az USA szétbombázott muszlim országokat vagy beavatkozott közel-keleti konfliktusokba bármiféle közvetlen kapcsolat nélkül. Szerinte ezek az emberek buta, terrorista simogató emberek, milyen jól tette az Egyesült Államok, amit tett, el kell takarítani a Föld felszínéről az iszlámot, meg az ilyen terrorista népeket és vallásokat.
Az persze el sem jutott a tudatáig, hogy egyrészt nem minden arab, szír, török stb. muszlim, egy csomó keresztény. Ahogy az sem, hogy az iszlám 95-99%-a elítéli a terrorizmust, sőt, eretneknek tartja azt a bizonyos neoszalafizmust, amit ez jellemez. Egy muszlim tudósról sem hallottam, aki valaha is korántudomány alapján ilyen teológiai következtetéseket vont volna le egyetemen. Az iszlámnak ugyanúgy része a Tízparancsolat. Az sem jutott el a tudatáig, hogy a törököket soha nem bombázta szét sem a Trump, sem az Obama, sem semelyik. Az sem merült fel benne, hogy a muszlim vallású magyar diákok is ezen iskolákban tanulnak, szóval mindenki mással együtt ők is repülnének... Stb. stb.
Na, most... Ha egy szexuális és nemi téren ennyire "heterodox" illető, személyiségében abszolút nem egy nagypofájú alt-rightos vagy egy erősen maszkulin, ultranacionalista férfi képes volt ilyen undorítóan rasszista és iszlamofób kijelentéseket tenni, akkor mi lehet ott, ahol tényleg keményen megy ez a típusú ideológia??
Különösen olyan M1-es műsorok után (ugye a kis falvakban jó esetben csak az van), amelyekben gyűlöletkeltő, sőt, már-már vérvádszerű címeket adnak egy-egy riportnak, például a "Félelmetes muszlim rituálé állhat a Milánóban elkövetett csoportos migránserőszak mögött", mintha az iszlámban valami a keresztény miséhez hasonló előírás/szertartás lenne szilveszterkor szakrális keretek között az Ördög tiszteletére csoportosan nőket megerőszakolni. Kicsit sem hasonlít az ókori keresztényüldözések és a középkortól modern korig tartó zsidók elleni vérvádak vádjaira... Azoknál is emberáldozat, csoportos szex, szamárfej imádása stb. minden volt az ellenségképben.
Egyébként keresztény vagyok, de a barátaim egy jelentős része muszlim vagy zsidó. A családom részben böszörmény magyar (muszlim magyar) és részben török származású még a jó régi időkből, de csak részben. Engem is sértenek az ilyen kirohanások, annak ellenére, hogy nem vagyok muszlim, ahogy Közel-Keletről idetelepült ember sem.
Mennyire fogja most ez berobbantani a közhangulatot? Szerintetek várható itthon is atrocitás a mecsetek ellen, mint külföldön? Ironikus mód: külföldön az iszlamofóbok estek olyan bűnökbe a mecsetrobbantáskor, meg a mecsetben való lövöldözésekkor stb., amivel a muszlimokat és a közel-keleti embereket vádolták (fontos, hogy az iszlám egy nem etnikai vallás, magyar is lehet muszlim, ahol közel-keleti ember sem feltétlenül iszlám hitű, már ebben is elég nagy kavarodás van a fejekben).
Látom alapevtő hiányosságaid vannak szövegértés terén, valószínű ezért is hájpolod ezt a toxikus szemetet.
Ami nem neked tetsző álláspont az nem hiteles...aha, oké.
linkelgetsz wikipédiát, de ha más tolja az arcodba azt ignorálod, na akkor mi a hiteles forrás ????
[link] - "A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól," másszóval a "fóbia" - nem ellenesség. Pengeéles logikádat követve, az arcachofóbiások pókellenesek, Agyrém amiket állítasz.
"Amúgy a taqiyya a siíta iszlám terminológiája (máris csúsztatás...). " - Te csúsztatsz pofátlanul.
Miért is van külön szócikk ugyanott a szunnita értelmezésről, ami szintén, az arcoskodást, megjátszást - gyengébbek kedvéért megtévesztést magyarázza????? [link]
Na , akkor ki is c
Az hogy takarózol szunnita/síta értelmezésekkel, teljesen felesleges. A muszlimok tesznek különbséget a katolikusok és reformátusok között? - Segítek: nem.
"A böszörmények muszlim bolgár-török nép, akik a honfoglalókkal együtt vagy nagyjából egy időben érkeztek a Kárpát-medencébe." - megint pofátlanul csúszatsz. Ha nekem el kellene fogadnom a wikipédiát akkor ugy neked is:
[link] "A böszörmények muszlim bolgár-török nép, akik a honfoglalókkal együtt vagy nagyjából egy időben érkeztek a Kárpát-medencébe. A későbbiekben a középkor folyamán a böszörmény szóval általában az izmaelitákat (vagyis muszlimokat) illették, függetlenül származásuktól."
"nemzeti" - nem nemzethy, de okoskodjál, keverd ide Horthy Miklóst, bár azt se tudod ki volt
" legközelebb ne másold be az egész kurucz.info-t, nemzethy trágyát, meg egyebeket!" - tehát az ellenvéleményekre nem vagy kíváncsi, csak arra aki egyetért veled? Akkor minek kérdeztél egyáltalán?
azt meg, hogy honnan másoltam, k*vára benézted :D
nesze, kössél bele ebbe is
[link] /cikkek-irasok/7302-a-koran-szerint
Egyébként veled vitatkozni olyan mint disznóval bírkózni a sárban. Élvezed, én nem mert buta vagy.
Ne fáradj válasszal, leírtad magad, buta vagy.
"Tényleg el akarod távolítani erről az oldalról ezt a kérdést? (A kategórialistákban vagy kereséssel még a jövőben is megtalálhatod, csak a te menüdből tűnik el a kérdés.)" - igen, ez a barom nem érdekel, fáraszt a hülyesége :D
#11.
"Látom alapevtő hiányosságaid vannak szövegértés terén, valószínű ezért is hájpolod ezt a toxikus szemetet."
Sokszor egyesével regáltam a mondataidra szinte teljesen szétcincálva, szóval nem értem miről beszélsz. XD
"Ami nem neked tetsző álláspont az nem hiteles...aha, oké."
Nem, csak a történettudomány és a filológiai szövegkritika megtanított arra, hogy ahogy Bonfini nem feltétlenül a legobjektívebb forrás, úgy egy iszlamofób, antiszemita, náci hírportál sem az tudományos kérdésekben. Pláne egy olyan oldal, ami nemrégiben fajok létezéséről firkált. Undorító, mocskos soviniszták, aminek eleve nem értem, hogy milyen létjogosultsága van napjainkban! Eleve nem értem, hogy létezhet a kurucnak csúfolt szennylap, azok után, hogy rendszerint a sémita népeket támadja, zsidóbűnözésről pofázik, elhanyagolva azt az apró tényt, hogy a hungaristák dicső keresztény hitét egy közel-keleti, zsidó rabbi alapította, a kereszténység a zsidó vallásból származik és szorosan rokona az iszlámnak.
"linkelgetsz wikipédiát, de ha más tolja az arcodba azt ignorálod, na akkor mi a hiteles forrás ????
[link] - "A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól," másszóval a "fóbia" - nem ellenesség. Pengeéles logikádat követve, az arcachofóbiások pókellenesek, Agyrém amiket állítasz."
A Wikipédia nem hiteles forrás, de az ott felhasznált források - pláne az angol, német, orosz, kínai és nem a magyar Wikipédián - általában hitelesek. Viszont egy jó áttekintést adhat bizonyos dolgokról.
Nem a fóbia szó jelentéséről volt szó, hanem iszlamofóbnak neveztelek. Az iszlamofóbia pedig iszlámellenességet jelent. A nyelvészet vizsgálódása rendkívül röhejes egy szó jelentését kizárólag az etimológia alapján megadni. Rengeteg szóalkotási mód létezik, valamint jelentésváltozási folyamat végbe tud menni. Az iszlamofóbia jelenthet félelmet is, de elsődlegesen a gyűlöletet jelenti: [link]
A nyelvészet nem ilyen primitív "logika" mentén működik. Az egyes szóelemek nem jelentik minden esetben ugyanazt a fenti nyelvi változások miatt sem. Szóösszetételnél - mint az egyik leggyakoribb szóalkotási módnál - pláne nem.
""Amúgy a taqiyya a siíta iszlám terminológiája (máris csúsztatás...). " - Te csúsztatsz pofátlanul.
Miért is van külön szócikk ugyanott a szunnita értelmezésről, ami szintén, az arcoskodást, megjátszást - gyengébbek kedvéért megtévesztést magyarázza????? [link]
Igen, létezik a szunnita joggyakorlatban is (általában), de mint említettem ezt egy elsősorban siíta terminológia. A siíta iszlámhoz tartozó fogalom. A kereszténységben is van ehhez számtalan hasonló példa: elsősorban a protestáns teológia része, de a katolicizmusban is létezik valamilyen fajta értelmezésben. A siíta iszlámban egyébként a morálteológia egyik alappillére és abban az esetben egy döntő elv, ha az ember élete veszélyben van.
"Na , akkor ki is c
Az hogy takarózol szunnita/síta értelmezésekkel, teljesen felesleges. A muszlimok tesznek különbséget a katolikusok és reformátusok között? - Segítek: nem."
Egyébként de, de mindegy. Az unitárius keresztényeket például sokkal igazabb hitűnek tekintik, mint a katolikusokat, vagy pláne a népi katolikusokat. A protestansizmus egyébként eleve közelebb áll az iszlámhoz. Az erdélyi szombatosok közül többen elfogadták Mohamedet prófétának vagy legalábbis isteni küldöttnek, ahogy a magyar és erdélyi unitárius egyház a mai napig ezt teszi: [link] . De a puritanizmus és az anikonizmus a trinitárius protestansizmussal is hasonló.
""A böszörmények muszlim bolgár-török nép, akik a honfoglalókkal együtt vagy nagyjából egy időben érkeztek a Kárpát-medencébe." - megint pofátlanul csúszatsz. Ha nekem el kellene fogadnom a wikipédiát akkor ugy neked is:
[link] "A böszörmények muszlim bolgár-török nép, akik a honfoglalókkal együtt vagy nagyjából egy időben érkeztek a Kárpát-medencébe. A későbbiekben a középkor folyamán a böszörmény szóval általában az izmaelitákat (vagyis muszlimokat) illették, függetlenül származásuktól.""
Igen, ahogy a kabarok meg kazár származású népek voltak, de a magyar törzsszövetség részévé váltak. Igen, abból a Kazár Birodalomból, ahol a vezetés zsidó hitű volt. Bár ők valószínűleg nem zsidók, hanem szintén muzulmánok voltak. XD Kérdés, hogy melyik a jobb egy nácinak. Külön vicc, amikor az antiszemita kereszténykedők azzal mentik fel magukat, hogy ők nem a Szentírás népét, hanem "csak" azokat a mocskos kazárokat gyűlölik. Vicc, hogy általában ők hangoztatják a türk-mongol rokonságot, a kazárok ez alapján pedig a rokonaink. :-D A hitlerizmus soha nem rációra és logikára, hanem érzelmekre és indulatokra alapult.
Viszont az Árpád-ház alatt amblock böszörménynek neveztek mindenkit, aki muszlim volt. A szó jelentésbővülésen ment keresztül és a muszlim népi, magyar megnevezése lett.
Az is egyértelműnek tűnik, hogy a keletről, Ázsiából érkező magyarság egy része eleve muszlim volt István király előtt. A Kazár Kaganátus területe eleve egy keleti keresztény, muszlim és kisebb mértékben sámánista és buddhista terület volt. Korábban számtalanszor találkoztak a magyarok muszlim vallású népekkel és az is bizonyos, hogy találtak olyan ősmagyar településeket, ahol a temetkezések leginkább a muszlim szabályokhoz illeszkedtek.
""nemzeti" - nem nemzethy, de okoskodjál, keverd ide Horthy Miklóst, bár azt se tudod ki volt"
Tudom, nem kell helyesírást javítani. XD Tudom, hogy hogy kell írni. Nyilván egy cinizmus volt részemről, de láthatóan nem jött át.
Ezek az emberek azok, akik Horthyra verik ki, de azt figyelembe sem veszik, hogy bár Horthy nem volt egy túl jó politikus, Szálasit, meg a hasonlókat bűnözőknek tartotta. Horthy unokája egyébként szintén muszlim.
"" legközelebb ne másold be az egész kurucz.info-t, nemzethy trágyát, meg egyebeket!" - tehát az ellenvéleményekre nem vagy kíváncsi, csak arra aki egyetért veled? Akkor minek kérdeztél egyáltalán?"
1. A gyűlölet nem vélemény.
2. Hozhatsz külső forrásokat, de a minimum, hogy lehivatkozod.
3. Nyitott vagyok az ellenvéleményre és a másik oldalra, de tudományos álláspontokkal és érvekkel vagyok hajlandó vitázni, nem világnézetekkel. A kurucz.info, meg a többi ezeknek a kritériumoknak nem felel meg. Hozzál forrásokat elismert, tudományos lapokból, de NE politikai szennylapokból.
"nesze, kössél bele ebbe is
[link] /cikkek-irasok/7302-a-koran-szerint"
Szintén nem épp hiteles forrás.
Másrészt nem néztem be. Szóról szóra ugyanaz van fenn a kurucz.info-n, a nemzeti izén, meg a többin. Ezek egymástól vesznek át cikkeket szinte szóról szóra. A hitelességen nem változtat.
""egy vallását tekintve panenteista keresztényként leírható, magyar történész." - Ez a legkevésbé hat meg, én is történelem szakon szereztem az egyik diplomámat. Mesterképzésben. És akkor mi van?"
Nem éppen látszik.
Ha ott is ilyen forrásaid voltak, akkor nem tudom melyik egyetemről van a diplomád... Lehet, hogy a barátaidtól kaptad tiszteletképp. XD Nem sok minden ragadt rá a poron kívül, ha igaz... Ezek olyan szarvas hibák, mintha fizikusként (az a másik területem) mechanikában soha nem néznék példát semmire, mindent csak elméleti alapokon próbálnék alátámasztani. Pedig előbbinél bukik meg egy csomó minden.
"panenteista keresztényként melyik templomba jársz? :D"
Amelyikbe vagy ahová épp akarok. Alapvetően egy haladó (de nem liberális teológiai), ökumenikus szellemiségű katolikus templomba járok. De régebben jártam panteista messiási zsidó összejövetelekre is.
"Egyébként veled vitatkozni olyan mint disznóval bírkózni a sárban. Élvezed, én nem mert buta vagy.
Ne fáradj válasszal, leírtad magad, buta vagy.
"Tényleg el akarod távolítani erről az oldalról ezt a kérdést? (A kategórialistákban vagy kereséssel még a jövőben is megtalálhatod, csak a te menüdből tűnik el a kérdés.)" - igen, ez a barom nem érdekel, fáraszt a hülyesége :D"
Igen, buta vagyok. :-)
Szókratész szerint a legnagyobb tudású ember érzi magát a legbutábbnak. Csak az ostoba ember öntelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!