Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A külföldön élő magyarok...

A külföldön élő magyarok miért akarnak magyar termékeket vásárolni kint is?

Figyelt kérdés

Kint élek én is de eszembe nem jutna pilótakekszet vásárolni vagy pl. túrórudit sokkal drágábban. Vannak itt kint magyarok akik ezekkel foglalkoznak hogy magyar terméket árulnak persze sokkal drágábban mint amit valójában ér mások pedig megveszik.

Szerintem sok magyar amikor otthon lakott akkor sem pikk szalámit evett állandóan meg túrórudit most meg hogy kint van ezeket keresi és nagyon odáig van hogyha tud vásárolni ezekből.

nov. 20. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Mik vannak aztamindenit.
nov. 20. 18:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy akarnak?
nov. 20. 18:27
 3/3 anonim ***** válasza:

4 éve élek Hollandiában, eddig sosem jártam még magyar boltban, de a hétvégén pont tervezek menni. Pilóta kekszet eszem ágában se lenne venni, de vannak olyan termékek, amik néha hiányoznak, mert az átlag holland boltokban egyszerűen nem árulják őket pl zsír, szalonna (nem bacon), magyar stílusú kolbászok, tejföl (az itteni az teljesen más) vagy néha napján mondjuk pont egy túrórudi.

Sokaknak biztos honvágya is van és ezzel segítenek a dolgon. De honvágy nélkül is kicsit másak az ízek külföldön, amihez nem feltétlen szokik hozzá könnyen az ember. Én a tejtermékeknél érzem a legnagyobb különbség (na mondjuk nagyrészt a holland termékek javára). De van ami rosszabb itt, pl zöldségek, különösen a paradicsom.

"persze sokkal drágábban mint amit valójában ér mások pedig megveszik."

Külföldről importálni nem olcsó, főleg romlandó ételt. Magyarországon meg a nem-magyar élelmiszerért fizetnek az emberek sokszor prémium árat.

nov. 20. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!