Külföldön élő magyarok! Ti felveszitek a helyi állampolgárságot?
Nyilván akinek megvan az X év ott tartózkodás, vagy közeledik hozzá.
Én egy nyugati EU-tagállamban élek és 2 év múlva meglesz.
Kicsit aggódom, meddig leszünk még EU-tagok, főleg így a Huxit Párt miatt, amivel szerintem Orbán teszteli a közvéleményt.
Főleg amiatt kérdem, mert nem ebben az államban képzelem el magam pár év múlva, így ha maradok most, akkor csak azért, hogy meglegyen a kettős állampolgárság. (És utána harmadik országba költöznék)
Igen, felvettem.
A magyart fel is mondtam.
Sose bántam meg.
En felettem az ittenit mert nem EU-s ezert idorol idore ujitani kell a tartozkodasi engedelyt ami sok penz, ha elvesztem a plasztik kartyat azt is sokara potoljak es sok penzert stb. Szoval jobb allapolgarnak lenni. A magyart nem mondtam fel de itt se elonyom se hatranyom nincs belole.
Azok az ismeroseim akik az EUban dolgoznak, altalaban nem veszik fel az allampolgarsagot, sokan alig makognak valamit az orszag nyelven.
Ja igen ha Magyarország kilepne az EU-ból senkit sem küldenének haza csak azért mert magyar ha már egyszer ott él. (mondjuk itt UK-Ben ez nem is téma mert ez sem EU-s) .
Ha meg csak azért ki akarnak toloncolni mert magyar vagyok (ami nyilván nem fog előforduli) akkor mennék magamtól nem is kéne elkuldeniük
Nem, mert felesleges.
2006 óta élek UK-ben. Teljesen jól elvagyok magyar állampolgársággal.
Hiába venném fel a brit állampolgárságot akkor is mindenki hallaná a beszédemen, hogy külföldi vagyok. Hivatalos helyeken meg kb 0 előnyre tennék vele szert.
Nem.
Ha háborút akartok a ruszkik ellen, gyerünk, irány az ukrán állampolgárság. A magyart meg mondjátok le mert a Zorbán....
Érdekes, a most említett lépést egyik magyarságát, Orbánt, Fideszt, kormányt utáló ellenzéki sem teszi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!