Külföldön állampolgárságot szerzettek! Ti mit mondtok erre? (Lent.)
Én is külföldön élek és kettős állampolgár leszek néhány éven belül.
Ha új emberekkel ismerkedtek, akkor mit mondtok, német-magyar vagyok?
(Pl. aki Németországban lett állampolgár.)
Vagy nem említitek mindkét állampolgárságot? (Szóval CSAK magyarnak mondjátok magatokat nemzetiség szerint.)
(Nemcsak Németországra értem, hanem bármelyik országra, ahol hosszan éltek és felveszitek az ottani állampolgárságot.)
Az egyelore még egy álom, hogy ha csak nehany even belul leszel kettos allampolgar, vagy igen vagy nem.
Es egyertelmunek tartom hogy magyarnak mondom magam tovabbra is, ha ilyen helyzetbe kerulnek majd. Sot, a gyerekeim is magyarok lesznek, allampolgarsagtol fuggetlenul. Ha megfeleloen integralodunk, akkor az ő gyerekeik mar németnek fogjak magukat mondani, magyar felmenokkel.
Nem kifejezetten a nemzetiségre gondoltam.
Hanem pl ha harmadik országban nyaralok vagy ismerkedek mit mondok.
Pl. Helló, Németországból jöttem. VS Magyarországról.
De az állampolgárság néha nemzetiséget képez, pl sok kint élő magyar amerikai-magyarnak mondja magát ha az USA-ra gondolunk.
Szóval a nemzetiség csak egy része a dolognak.
Nem, akkor nem értetted amit mondok.
Nem Amerikában élő magyarnak mondja, hanem magyar-amerikainak. Vagy máskor amerikai-magyarnak.
Szóval a nemzet részének. És nem mint helységet jelölő melléknévként használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!