Külföldön élő magyarokkal tényleg nem érdemes barátkozni ha kint vagy?
Hosszabb távon.
Sokszor azt hallom, hogy csak fúrják egymást, áskálódnak, kihasználnak stb.
Én is kint élek egyébként, de eddig nem ismerkedtem össze itteni magyarokkal. Nem tudom jól/rosszul tettem-e.
Nézd, a kinti magyarok semmivel sem jobbak vagy rosszabbak, mint az otthoniak. Hozza és adja magát. Aki külföldön él, és beilleszkedik egy mésik társadalomba, az is találhatna magyar barátokat - ha lennének olyanok, akik valóban barátokat és barátságokat akarnak.
Nekem rosszak a tapasztalataim a honfitársakkal kapcsolatban. Ahogy lassan meggyógyulok, és kinyílhatok az emberek felé, szeretném, ha lennének barátaim. De ez nem azt jelenti, hogy bárki és bármi áron.
Érdemes, ha azt akarod, hogy jól átvágjanak.
Amúgy is a selejtje van ott.
igen, egyesekkel nem érdemes, másokkal meg nagyon is. Ugyanez a helyzet az itthoni magyarokkal is. Sőt, a Magyarországon élő külföldiekkel és a külföldön élő külföldiekkel is.
Mert a barátság nem népfüggő, hanem emberfüggő. Ha jól választasz.
Ahogy előttem is írták, nem nemzetiségi alapon kell barátkozni, és probléma megoldva.
Minden nációban vannak scheggfejek, az csak hab a tortán, hogy Magyarisztánból nagyon sok egybites próbálkozik külföldön, így jóval nagyobb eséllyel fogsz ki ostobát / schegget / megbízhatatlant, mint tennéd azt "odahaza".
Vannak magyar barátaim is, meg németek (meg lengyelek meg törökök meg még ki tudja) is - és ugyanígy ismerek bármelyik nemzetből barmot is.
Amitől feláll a szőr a hátamon, az az, amikor valami paraszt primitív módon viselkedik (keresztben hagyja a bevásárlókocsit az úton, hagyja hogy a kölke összefogdosson minden zsemlét, lábamra lép, elalszik a zöldnél, stb.), ezt jelzem felé németül (mert mondjuk sejtem, hogy magyar a viselkedéséből, de biztos nem lehetk), visszaugat magyarul mert azt hiszi nem értem, nyilván elküldöm az anyjába, erre ahogy felismeri hogy magyar vagyok, egyből haver, barát, cimbora, testvérem.
Hát a lónak a faxát.
Tedd fel fordítva a kérdést: Magyarországon élő magyarokkal tényleg nem érdemes barátkozni?
Nagyon sok összefüggés jutott eszedbe az emberek viselkedése és lakhelye közt, ugye? Ja, hogy nem? Akkor meg miért lenne ez másképp fordítva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!