Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarokkal...

Külföldön élő magyarokkal tényleg nem érdemes barátkozni ha kint vagy?

Figyelt kérdés

Hosszabb távon.

Sokszor azt hallom, hogy csak fúrják egymást, áskálódnak, kihasználnak stb.

Én is kint élek egyébként, de eddig nem ismerkedtem össze itteni magyarokkal. Nem tudom jól/rosszul tettem-e.

2020. máj. 9. 20:11
1 2
 11/15 anonim válasza:
92%
Én Ausztriában élek! Saját tapasztalat alapján azt mondom, hogy barátkozni érdemes, de együtt dolgozni viszont nem!
2020. máj. 14. 22:20
 12/15 anonim válasza:
89%
Pont úgy mint máshol külföldön is vannak mindenféle emberek. Barátkozni /ismerkedni kell de nagyon ki kell szűrni kikkel teszed. Mi a párommal meg ismerkedtünk néhány családdal, ki derült hogy otthon rengeteg közös ismerősünk van és nem is lakunk egymástól messze. Barátkoztunk, össze jártunk, haverkodtunk, aztán valahogy az utóbbi időben, csak akkor keresnek mikor kell valami segítség jogi vagy nyelvvel kapcsolatban. De ha pl kimennek fagyizni a gyerekekkel vagy a játszótérre mindig elfelejtenek szólni.
2020. máj. 24. 23:12
 13/15 anonim ***** válasza:
87%

En felenk nem ismerek sok magyart. Nehannyal talalkoztam de nekem nem voltak eddig rossz tapasztalataim. Tudom hogy van olyan aki nem szeret magyarokkal baratkozni.

Valaki meselt magyarokrol akik errefele elnek. Vannak akik szeretnek nagyzolni hogy ok mar 3dik hazukat veszik,stb. Vannak akik azt nezik van e hasznuk abbol ha veled baratkoznak, pl vannak e kapcsolataid.

2020. jún. 4. 10:34
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

Éppen annyira érdemes mint Magyarországon, ami nagyjából valahol félúton van figyu ammá egy cigit, illetve az elképesztően kicsinyes, abszolut zérus alapon fellengző, ostoba, fárasztó, unalmas, és perzisztensen feszengő önbizalomhiányos kis modoroskodás közt.

Talán annyiban változik a szitu külföldön, hogy hamarabb kiborul a tré a biliből, amikor a kisstílű átlag magyar baktérium éppen elveszettnnek érzi magát, egyébként éppúgy mint természetes élőhelyén, csak ott közel-génazonos fajtársai tömeges jelenlétének hatására melengető csordaszellemben ez kissé felhígul, egészen addig, amíg túl józan, vagy túl részeg nem lesz megint.

Ha pedig ezen tudsz nevetni is, de őszintén ám, mert látlak, és tudjuk mit tervezel okosba' (meg butácskába' is), akkor te vagy a kivétel. Nincs sok.

Miért akartok mindig sokkal inkább látszani valaminek, ahelyett hogy válni akarnátok valakivé, akit lehetőleg ti magatok találtatok ki, legalább? Valaki tegye fel ezt a hülye kérdést is, ami igazából nyilván nem kérdés, nekem nincs most kedvem. Szomorú lettem, befordultam, magyar vagyok, megbántottam a saját önérzetem, stb.

2021. febr. 5. 23:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan olyanok a külföldön levő magyarok is mint otthon.Sok a pesszimista, áskálódó, es igen, azt kell , h mondjam, hogy a mi nepunk sehol sem tart ossze!A roman, torok, ukrán, szlovák, szerb...amibol szinten sok van mindenhol összefog es egységesen segítik egymást, kiallnak a másikért, ha gond van, sokszor mar csak azért is, mert honfitárs es nem azért mert kifejezetten szeretik az egyent, a magyar, az pont az ellenkezője...Ott rug beled, beszel ki ,robog ki, ahol lehet. Amikor meg csak éppenhogy kikoltoztem es csak makogtam a nyelvet, csak magyarokkal tudtam barátkozni, hamar meg is tanultam, hogy nem jo ötlet, jobb lesz ha osszevakarom magam es gyorsan megtanulom a nyelvet....
2022. aug. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!