Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor lesz vége ennek az...

Mikor lesz vége ennek az őrületes woke-ságnak az USA-ban?

Figyelt kérdés

Félreértések elkerülése végett nem vagyok egy szélsőjobber Trump párti valaki, liberális vagyok, mindenki éljen ahogy szeretne, nem kapok infarktust se egy meleg pártól az utcán, sem egy transzneműtől se semmi.

A kérdést egy számítógépes játék ihlette és a körülötte folyó viták. Az új frissítéssel kivették, hogy két karakter barát/barátnő vagy férj/feleség, anya/apa stb státuszban legyenek, helyette van partner, házastárs és szülő. Mert ez inkluzív. De ezzel nem éppen az átlag ciszheteró emberek vannak semmibe nézve, mert nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon ritkán hivatkozom a páromra nemsemlegesen (elő beszédben barátomnak hívom), a szüleimre csak többesszámban, ha csak az egyikükről beszélek az nyilván anya vagy apa. A vita tárgya az, hogy az egyik csoport szerette volna, ha a nemsemleges megnevezések mint plusz opció kerülnek a játékba, nem pedig helyettesítik a meglévőket, de ezen a woke tábor halálosan fel van háborodva. Most akkor nem az inkluzivitás a lényeg, hanem abszolút ki kell törölni az anya/apa, férj, feleség, stb szavakat a köztudatból?😃 Mert a lakosság nem tudom 15%-a nembináris?

A másik, hogy a fizikai vonzalom résznél olyan lehetőségek vannak, hogy X karakternek mondjuk nem tetszenek a piros színű ruhák… De olyan nincs, hogy pl az elhízott karaktereket nem tartja vonzónak, mert ez is sértő. A preferenciák mióta lettek sértőek? Más az, amikor valakit kiröhögsz és szekálod direkt, mert úgy néz ki ahogy, meg amikor valami szimplán nem tetszik.

De hogy egy bónuszt is írjak, ami más téma, a Monster High-jal kapcsolatban olvastam végig egy teljes threadet arról, hogy mennyire problémás sorozat (sose néztem, csak ismerem a nevet), és a legjobb az volt, amikor azon volt kiakadva az illető, hogy a zombi karaktert fogyatékosnak ábrázolják benne, aki alig tud kinyögni valamit. Egy zombiról beszélünk…

Egyébként nem a neten élem az életem, de a játékot szeretem, amikor van szabadidőm, de már kezd kicsit kiábrándítani, hogy ilyesmiket erőltetnek benne folyamatosan és egy szórakoztató játék helyett egy woke propaganda lesz az egészből, mert a többi dolgot meg kissé elhanyagolják.

2024. júl. 26. 08:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Kiváncsi vagyok hogyan sipítoznátok, ha beleraknának olyan opciókat, mint pl a nemzeti motívumok, vagy templomba lehet menni meg ilyenek. Pedig ezek a dolgok is a társadalom részei, de ugye bedöntenék a játékot k@rva hamar.
2024. júl. 26. 12:08
 22/28 anonim válasza:
48%

Nem igazán értem mit kell ekkora hisztit csapni…

Ha nem értesz egyet a dologgal, ennyire fáj neked, hogy nem választhatod ki hogy férj vagy feleség akkor nem kell vele játszani, nem kötelező.

Vagy talán a készítők pisztolyt tartanak a fejedhez hogy “már pedig ezzel fogsz játszani és kész”… ? na látod.

Attól hogy megveszel egy játékot, attól nem lesz a te tulajdonod, joguk van akár rézf.szú. bagolyra is átírni ha akarják.

Valahol abban a k.va hosszú szabályzatban amit telepítésnél átugrasz, biztosan benne van az is, hogy megtehetnek ilyesmit…

Meg na hiszti az egész.

Meg a feka szamuráj is. Ja, nekem se tetszik. Én is utálom ezt a túltolt woke-ot.

De éppen azért van ekkora felháborodás, mert az emberek nagy része szerencsére tisztában van vele, hogy nem oké egy fekete Ariel, mexikói vagy milyen hófehérke, bantu Júlia, meg Kleopátra…

És az embereknek nem magával a színes bőrűekkel stb. van baja, hanem azzal hogy tényleg túltolt és erőltetett az egész. Meg ez a nem bináris dolog is, miért kell foglalkozni pár retard hülyeségével? Ahogy írták is előttem, ezek akik ezt képviselik nagyon szélsőséges emberek, de szerencsére nem ez a normális.

2024. júl. 26. 13:46
 23/28 anonim ***** válasza:
33%

18:

"Ha alapból így jött volna ki a játék, akkor ehhez joguk van."

Akkor is, ha nem így volt, akkor is joguk van hozzá.

2024. júl. 26. 13:53
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

21:

Az a helyzet, hogy elég sok játékban vannak nemzeti és vallási motívumok, lásd pl. AoE-ben a pap, eg rakás más játékban pap, templom építése, nemzeti zászlók, nemzetek közötti háborúk, stb. De senki nem hőbörög miatta és nem akarja betiltani, itt meg apuka, anyuka helyett szülő lett, és kitört a hiszti. És még ti bolsik nevezitek snowflake-nek a liberálisokat.

2024. júl. 26. 13:55
 25/28 anonim ***** válasza:
Ki itt a bolsi te nagyokos?
2024. júl. 26. 13:57
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek elsősorban az a problémája, hogy túl nagy figyelmet fordítanak a fejlesztők az ilyen és ehhez hasonló felhasználói igények kielégítésére, de túl keveset a játék igazi fejlesztésére, ami javítaná esetleg magát a játékélményt is.

Szerintem nem kéne hisztinek nevezni, hisz hiába a játék készítői döntik el, hogy mit raknak bele, azért a játékot nekünk készítik. Mi fizetünk érte. Jogunk van véleménytformálni ha valami nem tetszik azzal kapcsolatban.

Na igen, a fekete szamurájra ugyanez igaz. Bár én úgy tudom, hogy az egy létező személy volt, aki a valóságban is fekete volt. Persze én is jobban örültem volna egy igazi japán szamurájnak, de legalább van benne egy női játszható karakter is, aki tényleg japán. :D

Igen, pontosan jól írod, hogy mivel van bajuk az embereknek, de a szélsőségesek ezt nem fogják megérteni sose. Egyszerűen képtelenek a gondolkodásra. Bezzeg ha fekete szereplőket tennének fehérré, akkor fel lennének háborodva... Hozzáteszem, egyik sem jó dolog és egyiket sem kellene. Fura lenne ha valamelyik sikeres fekete színészről készülne egy életrajzi dokumentumfilm és fehér játszaná :D Morgan Freeman pl. Ugyanúgy ki lennék akadva, mint a fekete Arielnél...

2024. júl. 26. 13:59
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Oké, joguk van hozzá és csak azért, mert joguk van hozzá, nem lehet véleménye az embernek? Kötelező tapsolni a döntésükhöz? Nekünk nincs jogunk hozzá, hogy a nemtetszésünket nyilvánítsuk ki? Kötelező lenne egyetérteni velük? Milyen jogon hívja bárki is hisztinek azt, ha valamivel nem értünk egyet? A játék nekünk is készül, jogunk van elmondani ha valami nem tetszik nekünk.

Nem értem miért kell felháborodni azon, ha emberek elmondják a véleményüket.

Rowlingos témához, csakazaértis: Az nem kritika és nem vélemény, ha elégetik a könyveidet, ha eltávolítják a nevedet a saját, általad létrehozott művekből, majd így árulják, mondván ez Rowling mentes. Ezzel szemben azt állítani, hogy a transz nők nem nők BIOLÓGIAILAG, az TÉNY. Nem vélemény, nem kritika. BIOLÓGIAI TÉNY! Aki ezt gyűlöletbeszédnek meri nevezni, az szimplán hülye. :D Már elnézést, de ez biológia tagadás. Egy normális transz sem tagadja, hogy hiába lesz a társadalmi neme nő, attól ő még biológiailag mindig is férfi marad... Nehogy már gyűlöletbeszéd legyen kimondania valóságot!! Ezt értettem szélsőség alatt. Egyszerűen borzasztóan szélsőséges már maga a gondolkodásmódja is egyeseknek...

2024. júl. 26. 14:06
 28/28 anonim ***** válasza:

Nekem írta legtöbbször, tehát én. Váááárj, többesszámban írta, tehát mi. Gondolom azért a többesszám, mert disszociatív személyiségzavarban szenvedek. Szóval MI vagyunk a bolsik. Én meg én. Ha elítélem a szélsőségeket, akkor mocskos bolsi vagyok, meg tapló, meg hisztis, meg mit tudom én mit nem kaptam meg még :D

Imádom, hogy egy homofób kérdés alatt meg a másik oldal mocskol ugyanígy... Ott meg mocskos hippi, lipsi, b*zi, LMBTQ propagandát benyelő hülye vagyok XD

Éljenek csak a szélsőségek! Mert a világ vagy fekete, vagy fehér, de sosem színes.....

2024. júl. 26. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!