Mikor lesz vége ennek az őrületes woke-ságnak az USA-ban?
Félreértések elkerülése végett nem vagyok egy szélsőjobber Trump párti valaki, liberális vagyok, mindenki éljen ahogy szeretne, nem kapok infarktust se egy meleg pártól az utcán, sem egy transzneműtől se semmi.
A kérdést egy számítógépes játék ihlette és a körülötte folyó viták. Az új frissítéssel kivették, hogy két karakter barát/barátnő vagy férj/feleség, anya/apa stb státuszban legyenek, helyette van partner, házastárs és szülő. Mert ez inkluzív. De ezzel nem éppen az átlag ciszheteró emberek vannak semmibe nézve, mert nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon ritkán hivatkozom a páromra nemsemlegesen (elő beszédben barátomnak hívom), a szüleimre csak többesszámban, ha csak az egyikükről beszélek az nyilván anya vagy apa. A vita tárgya az, hogy az egyik csoport szerette volna, ha a nemsemleges megnevezések mint plusz opció kerülnek a játékba, nem pedig helyettesítik a meglévőket, de ezen a woke tábor halálosan fel van háborodva. Most akkor nem az inkluzivitás a lényeg, hanem abszolút ki kell törölni az anya/apa, férj, feleség, stb szavakat a köztudatból?😃 Mert a lakosság nem tudom 15%-a nembináris?
A másik, hogy a fizikai vonzalom résznél olyan lehetőségek vannak, hogy X karakternek mondjuk nem tetszenek a piros színű ruhák… De olyan nincs, hogy pl az elhízott karaktereket nem tartja vonzónak, mert ez is sértő. A preferenciák mióta lettek sértőek? Más az, amikor valakit kiröhögsz és szekálod direkt, mert úgy néz ki ahogy, meg amikor valami szimplán nem tetszik.
De hogy egy bónuszt is írjak, ami más téma, a Monster High-jal kapcsolatban olvastam végig egy teljes threadet arról, hogy mennyire problémás sorozat (sose néztem, csak ismerem a nevet), és a legjobb az volt, amikor azon volt kiakadva az illető, hogy a zombi karaktert fogyatékosnak ábrázolják benne, aki alig tud kinyögni valamit. Egy zombiról beszélünk…
Egyébként nem a neten élem az életem, de a játékot szeretem, amikor van szabadidőm, de már kezd kicsit kiábrándítani, hogy ilyesmiket erőltetnek benne folyamatosan és egy szórakoztató játék helyett egy woke propaganda lesz az egészből, mert a többi dolgot meg kissé elhanyagolják.
" a történelem során sosem vezetett jóra, ha szélsőséges eszmék nyertek egyre nagyobb teret..."
Ez egy nagyon fontos kulcsmondat és mindenkinek meg kéne jegyeznie!
Nem opciókat tettek bele, hanem kicserélték!! Mit nem lehet ezen érteni?? És hogy jön ide a könyvek lefóliázása? Képzeld, azzal sem értek egyet...
Senki nem akarja lekorlátozni, hogy más mit csinálhasson. Pont azt ugattam, hogy nem egy plusz opciót adtak hozzá - megadva a választás szabadságát - hanem kicseréltek egy meglévő dolgot.
És miért a többes szám? Miért ugrasz egyből a torkomnak, bekategorizálva valami általad vélt szektába? Pont a szélsőségekről beszéltem és arról, hogy károsak. Mindegyik! A Pride alatt mocskos b*zikat kiáltó agyhalottak is éppen úgy károsak, mint az a kretén aki provokatívan kérdezte Gulyás Marcit róla, hogy a transz nők nők-e?
10:
Olyanra írják át, amilyenre akarják, erről szól a liberalizmus. Te meg hőbörögsz, hogy nem kenyszeríthető rájuk, hogy szerinted ne ezek az opciók legyenek. Miközben semmi jelentősége az egésznek, teljesen mindegy, hogy szülő vagy ansuka szerepel a játékban. Csak ti bolsik csináltok belőle ügyet.
Rowlingot meg azért támadták, mert arról beszélt, hogy szerinte a transz nők nem nők. Ez az ő véleménye, akik meg nem értenek egyet vele, azok támadják, azoknak is meglehet a véleménye. Megintcsak egyik sem hatóság. Ehhez képest itthon a hatóságok támadják a transzokat, de azzal semmi bajod,csak hogy szegény Rowlingot elnyomják.
Bocs, de az nem a véleményszabadság része, hogy nem kritizálható a véleményed, vagy hogy egyes klubokban ne lehess persona non grata, mert tapló módon gyűlölködtél.
Az különösen vicces,hogy ti bolsik kiáltotok snowflake-et, miközben végigsírjátok a netet, hogy jajj, "bántottak" mert ezt vagy azt mondtam. Sírtok a "PC terror" miatt mikőzben ha megmondják nektek nyíltan, hogy taplók vagytok, akkor megs a hiszti, hogy de hát ez így jogtalan.
Elég egyszerű szembeállítani mi a szélsőséges és mi nem. Mikor hatósági eszközökkel akarjátok tiltani mások véleményét vgy másoknak nem ártó éltmódját az szélsőséges. Ha a következőre is azzaljössz érvek helyett, hogy nem éttem amit írsz, én meg mint rosszindulatú trollt onnantól ignorállak, az nem szélsőséges, de az sem, ha ugyanezt milliók teszik egy hírességgel szemben, mert az gyűlölködő szöveget adott elő.
12:
"Senki nem akarja lekorlátozni, hogy más mit csinálhasson"
Oké, akkor ezek szerint egyetértesz, hogy a fejlesztők, kiadók úgy nevezhessék a játékban az adott szerepet, ahogy akarják, mindegy hogy szülőnek vagy anyának, apának, legfeljebb nem veszed meg a játékot.
11:
Mi az isten abban a szélsőséges ideológia, hogy egy játékban szülőnek és nem anyának vagy apának hívják az illetőt? A magyar nyelvet nem akarod betiltani, mert csak gender semleges személyes névmás van benne?
Szerintem egyértelműen elmondtam, hogy mind a két szélsőséggel problémám van és egyiket sem tartom helyesnek.
Nagyra is értékelném ha ignorálnál... Elmondtál mindennek ami nem vagyok, olyan közösségekhez sorolsz amikhez nem tartozok, olyan gondolatokkal és szavakkal vádolsz, amiket le sem írtam, minden második mondatod tele van gyűlölettel és mocskolódással. Képzeld, ha téged valaki nem szeret, esetleg egyenesen utál, az a borzasztó toxikus személyiséged és az agresszív viselkedésed miatt lesz. Ilyen emberrel nem lehet párbeszédet folytatni. Egyszerűen többet ér a lelkibékém, mint egy mocskolodó, rosszindulatú emberrel veszekedni...
Képzeld, igen, egyetértenék. Ha alapból így jött volna ki a játék, akkor ehhez joguk van. Ha választható opcióként tették volna bele, azzal se lenne problémám. De így egyszerűen az egyik szélsőséges oldal kiszolgálásának tartom.
Nem tudom, ha fordítva történt volna (eredetileg szülőt cserélték volna apa/anya szavakra) akkor vajon mit szólnátok hozzá?
Vagy más példával élve: lenne egy játékban egy meleg pár, de átírnák őket heteróra. Tehát egyik nemét megváltoztatnák csak ezért... Nem választható lenne, egyoldalúan átírják. Meg is fordíthatjuk a dolgot: van egy hetero pár, de egyoldalúan, ellentmondást nem tűrően csinálnak belőlük meleg párt.
Szerintem ez így nem alkotói szabadság, egyszerűen két szélsőség. Pont azt tartanám helyesnek, ha az ilyen dolgok választhatóak lennének. Rakjanak bele egy játékba nyugodtan meleget, leszbikust, transzot, feketét, nembinárist, bármit. Legyen választható karakter, tök okés, de milyen lenne ha egyetlen választható karakter lenne, amit teljesen az ellenkezőjére cserélnének csak azért, hogy kiszolgáljanak egy ideológiát?
Érted a problémámat? Pontosan a választás szabadságát veszik ki a játékból így. És nem azért, mert eredetileg így volt, hanem szándékosan módosították, csak azért, mert - feltételezem - egyesek számára sértő lehet az apa/anya kifejezés. Megjegyzem ennyi erővel a szülő is sértő mindenkire akinek nem lehet gyereke valamilyen oknál fogva, ezért örökbefogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!