Volt már zaklatótok? Hogyan kezeltétek? Mi lett a vége?
Egy új kapcsolat általában lassan épül ki, ha eleinte megvan a kölcsönös vonzalom, akkor fokozatosan alakul ki a kötődés, óvatos a másik, nem nyomul indokolatlanul. Tiszteletben tartja a nemet.
Sajnos vannak, akik nem értik a nemet. Nálam pár ilyen ember bepróbálkozott már az életem során, gondolom, mint mindenkinél, csak én kedves meg elfogadó vagyok általában mindenkivel, amit kiéreznek a fogyatékosok, a melegek, az autisták és szeretnek a társaságomban lógni. A legtöbbnél húztam egy határt, de volt pár olyan eset, amikor mindig átlépték, és most is ilyennel találkoztam.
Volt egy csaj, aki folyamatosan bombázott a szerelmes üzeneteivel, képtelen volt abba hagyni. Ha letiltottam, akkor folytatta más platformokon, egyszer még a munkahelyi e-mailemre is írt. Nagy nehezen leráztam szerencsére.
Most megint van egy, aki valszeg autista, és nem érzi a határokat, folyamatosan ír, hív, nem hagy lélegezni. Hiába mondom neki, hogy dolgom van, nem érek rá, folyamatosan lerázom, eleinte még illedelmesen, most már egyre határozottabban. Nem veszi a lapot, ma például legalább 3x felhívott messengeren. Szerencsétlen lelki fogyatékos, és nem direkt csinálja, de pont ezért nehezebb vele kommunikálni.
Szóval a kérdésem az, ha volt ilyen zaklatótok már, hogyan kezeltétek?
Akivel képtelenség ember módra kommunikálni, azt vagy meg kell sérteni, vagy ignorálni kell, teljesen figyelmen kívül hagyni. A hívásait nem fogadni, az üzeneteire nem válaszolni, ha van rá lehetőség, a telefont érdemes is kikapcsolni.
Nem két nap lesz mire leesik neki, hogy feleslegesen próbál kapcsolatba lépni veled, de előbb-utóbb mindenki elfárad, ő is el fog.
"amikor egy hét után sem esik le neki. [...] Majd leírtam, hogy bocs de ezt így nem"
Csak egy hétig? Nem bírtad sokáig. Az nem olyan sok idő, simán hihette azt, hogy csak fáradt voltál a héten a munka miatt.
Én inkább minimum 1 évre gondoltam, de 5-10 év alatt teljesen belefáradhat, hogy nem kap semmilyen választ.
Van akinél csak ez működik, mert bármilyen választ kap, az csak feltüzeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!