Volt már zaklatótok? Hogyan kezeltétek? Mi lett a vége?
Egy új kapcsolat általában lassan épül ki, ha eleinte megvan a kölcsönös vonzalom, akkor fokozatosan alakul ki a kötődés, óvatos a másik, nem nyomul indokolatlanul. Tiszteletben tartja a nemet.
Sajnos vannak, akik nem értik a nemet. Nálam pár ilyen ember bepróbálkozott már az életem során, gondolom, mint mindenkinél, csak én kedves meg elfogadó vagyok általában mindenkivel, amit kiéreznek a fogyatékosok, a melegek, az autisták és szeretnek a társaságomban lógni. A legtöbbnél húztam egy határt, de volt pár olyan eset, amikor mindig átlépték, és most is ilyennel találkoztam.
Volt egy csaj, aki folyamatosan bombázott a szerelmes üzeneteivel, képtelen volt abba hagyni. Ha letiltottam, akkor folytatta más platformokon, egyszer még a munkahelyi e-mailemre is írt. Nagy nehezen leráztam szerencsére.
Most megint van egy, aki valszeg autista, és nem érzi a határokat, folyamatosan ír, hív, nem hagy lélegezni. Hiába mondom neki, hogy dolgom van, nem érek rá, folyamatosan lerázom, eleinte még illedelmesen, most már egyre határozottabban. Nem veszi a lapot, ma például legalább 3x felhívott messengeren. Szerencsétlen lelki fogyatékos, és nem direkt csinálja, de pont ezért nehezebb vele kommunikálni.
Szóval a kérdésem az, ha volt ilyen zaklatótok már, hogyan kezeltétek?
Szerintem is beteg a kérdező, annyire szürke hogy csak akkor kap figyelmet ha zaklattatja magát. Nekem volt olyan aki zaklatott, normálisan elmagyaráztam neki hogy ne írjon de érezte rajtam a jó szándékot, megértette, érdekes.
Itt is ez a magadra ismertél sajnálom ami ment egy válaszolónak, a legszrabb passzív agresszív duma. Na ilyenkor kell az ellenkezőjét érteni helyette.
Hát én nőként járok sokszor úgy ha szerelmet vallanak elmondom normálisan hogy nem viszonzom.
Utána pedig én vagyok a k.rva.
Mindig eljátszódik mert kedves vagyok és nem tudom miből gondolják hogy bármit is akarok a másiktól úgy hogy nem hitegetem.
Sokszor így se esik le a srácoknak/pasiknak hogy nem az nem pedig kerek perec ki van mondva.
Ha ignorálom tovább ír, zaklat és ezt hónapokig képesek csinálni.
A szép szóból általában nem értettek és amikor én keményítettem be akkor meg én voltam a f@sz.
Szóval erre megoldást nem találtam én sem.
Kérdező, nekem volt egy hozzád hasonló férfi ismerősöm.
Ő is ilyen embereket "vonzott be" folyamatosan az életébe. Ilyenkor a saját viselkedéseden kell elgondolkodnod, hogy miért történhetett ez.
Ez a férfi ismerősöm egy domináns, vezető egyéniségű férfi, aki szereti ha nagy női rajongótábora van, ő mondja meg a tutit, felnéznek rá a nők. Ettől érzi magát "szeretve", tisztelve.
Nőket ugraszt össze egymással, egyik féltékenyebb rá mint a másik. Még úgy is hogy nem feltétlenül van kapcsolata bármelyikkel is (flörtöl velük, van amelyikkel le is fekszik). De ezek a nők elkezdenek hozzá kötődni valamilyen szinten, így előbb vagy utóbb mindig kétes, félreértelmezhető szituációkba keveredik a pasas. Leginkább a labilis pszichével rendelkező, gyenge önértékelésű nők kezdenek a legjobban kötődni hozzá, persze ő "adja is alájuk a lovat", mert tetszik neki az állandó rajongásuk, figyelmük, az hogy piedesztálra van emelve a nők által.
Csakhogy sosem egy nő van körülötte (a munkájából kifolyólag) így mindig ilyen balhés szitukba keveredik. Minden munkahelyén volt hasonló eset mint amit te leírtál, de nemcsak munkában hanem máshol megismert nőkkel is.
A pasas alapszemélyisége ilyen, nem véletlenül keveredik ilyen nőkkel össze. Még az alapszinten normális nőkből is "kihozza a sárkányt", mert aki nem lenne rá féltékeny alapból, az is az lesz, mert a pasas egész élete, tettei, nőkhöz való viszonyulása olyan, hogy egy normális nőt is kicsinál lelkileg............
És hogy hogyan lehet megszabadulni ezektől a helyzetektől?
Mindent el kell követni hogy a saját viselkedésedet megváltoztasd!
Alapból nem kell összeszedni lelki beteg, gyámoltalan embereket, még akkor sem ha te ettől érzed magad "jó embernek" hogy pátyolgathatod őket, ők meg rajonganak érted. Aztán ha már megtörtént a baj akkor le kell tiltani az illetőt, nem találkozni vele. Ha továbbra is zaklat, meg kell neki mondani hogy feljelented a rendőrségen zaklatásért.
Ez az ismerősöm úgy szabadult meg az ilyen zaklatóktól hogy ő eleve 10 évenként más városba költözik (vajon miért?), igaz munka miatt, így mindig megszabadul az olyan nőktől akik között eleve ő szította a balhét. De az új városban is mindig hasonló szitukba keveredik, mert neki ilyen az alapszemélyisége (ezen kellene változtatnia).
16# Én nem nem a 14-es hozzászóló vagyok, hanem az, akinek írtad, hogy magadra ismertél..? Én nem zaklatok senkit, ha valaki ignorál, vagy leráz, akkor békén hagyom, rendben? Max egyszer írok neki, ha nem válaszol nem írok többet.
Lehet csak barátkozni akart veled. De ha te nem akarsz vele, akkor tiltsd le, ennyire egyszerű. Mondom, szoktam venni a lapot. Nem vagy te annyira fontos, nem körülötted forog a világ, ne légy ennyire egoista. Biztos túléli.. Nem kérek privit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!