Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor lesz vége ennek az...

Mikor lesz vége ennek az őrületes woke-ságnak az USA-ban?

Figyelt kérdés

Félreértések elkerülése végett nem vagyok egy szélsőjobber Trump párti valaki, liberális vagyok, mindenki éljen ahogy szeretne, nem kapok infarktust se egy meleg pártól az utcán, sem egy transzneműtől se semmi.

A kérdést egy számítógépes játék ihlette és a körülötte folyó viták. Az új frissítéssel kivették, hogy két karakter barát/barátnő vagy férj/feleség, anya/apa stb státuszban legyenek, helyette van partner, házastárs és szülő. Mert ez inkluzív. De ezzel nem éppen az átlag ciszheteró emberek vannak semmibe nézve, mert nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon ritkán hivatkozom a páromra nemsemlegesen (elő beszédben barátomnak hívom), a szüleimre csak többesszámban, ha csak az egyikükről beszélek az nyilván anya vagy apa. A vita tárgya az, hogy az egyik csoport szerette volna, ha a nemsemleges megnevezések mint plusz opció kerülnek a játékba, nem pedig helyettesítik a meglévőket, de ezen a woke tábor halálosan fel van háborodva. Most akkor nem az inkluzivitás a lényeg, hanem abszolút ki kell törölni az anya/apa, férj, feleség, stb szavakat a köztudatból?😃 Mert a lakosság nem tudom 15%-a nembináris?

A másik, hogy a fizikai vonzalom résznél olyan lehetőségek vannak, hogy X karakternek mondjuk nem tetszenek a piros színű ruhák… De olyan nincs, hogy pl az elhízott karaktereket nem tartja vonzónak, mert ez is sértő. A preferenciák mióta lettek sértőek? Más az, amikor valakit kiröhögsz és szekálod direkt, mert úgy néz ki ahogy, meg amikor valami szimplán nem tetszik.

De hogy egy bónuszt is írjak, ami más téma, a Monster High-jal kapcsolatban olvastam végig egy teljes threadet arról, hogy mennyire problémás sorozat (sose néztem, csak ismerem a nevet), és a legjobb az volt, amikor azon volt kiakadva az illető, hogy a zombi karaktert fogyatékosnak ábrázolják benne, aki alig tud kinyögni valamit. Egy zombiról beszélünk…

Egyébként nem a neten élem az életem, de a játékot szeretem, amikor van szabadidőm, de már kezd kicsit kiábrándítani, hogy ilyesmiket erőltetnek benne folyamatosan és egy szórakoztató játék helyett egy woke propaganda lesz az egészből, mert a többi dolgot meg kissé elhanyagolják.

2024. júl. 26. 08:55
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
24%

Nem hiszem el, hogy liberális vagy, ha meg akarod mondani, egy játékfejlesztő cég milyen játékot készítsen. Vagy hogy az emberek elmondhassák, valami nem tetszik nekik.

Onnantól, hogy ezt propagandának minősíted, hiteltelen az egész. Mert amikor bármelyik másik szubkultúra oldal a maga szájíze szerint ábrázolja a világot, az valahogy sosem propaganda.

Ráadásul itt kb. mindenért is a woke a hibás.

2024. júl. 26. 09:07
 2/28 anonim ***** válasza:
24%

Miért zavar téged, ha egy játékban mint plusz megjelenik? Senki nem tilja meg, hogy apádat apádnak, anyádat anyádnak hívd.

Meg miért rugózol ezen a nemsemlegességen, mikor mi meg egy olyan nyelvet beszélünk, amiben nincsenek is nyelvtani nemek.

2024. júl. 26. 09:07
 3/28 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem soha. Majd ha már ez lesz a "normális", akkor nem fogják ennyire erőltetni. Akkor már az olyanok lesznek többségben, akik nem tudják, hogy milyen volt korábban a világ.
2024. júl. 26. 09:13
 4/28 anonim ***** válasza:
25%

Egy liberális tisztában van vele, hogy a világot az viszi előrébb, ha van vita, párbeszéd.

Te még nem.

2024. júl. 26. 09:16
 5/28 anonim ***** válasza:
76%

,,A vita tárgya az, hogy az egyik csoport szerette volna, ha a nemsemleges megnevezések mint plusz opció kerülnek a játékba, nem pedig helyettesítik a meglévőket, de ezen a woke tábor halálosan fel van háborodva."

Nem erre a részre szeretnék reagálni, csak kiemelem a lényeget a többi válaszolónak. Úgy látom az első kettő sem jutott el eddig.

Pedig a magukat liberálisnak tartó, de valóján szélső balos elmeháborodottak pontosan ezt csinálják. Megmondják másoknak, hogy milyen karakterek legyenek a játékokban, filmekben, rajzfilmekben.

Amit idéztem a kérdezőtől, ott is pontosan ez történik. Nem a választás jogát adják meg az általa említett játékban azzal, hogy hozzáadnak valami pluszt, hanem helyettesítik az eddigi megnevezéseket, mintegy jelezve, hogy csak ez elfogadható. Tehát konkrétan ők döntik el helyetted, ők mondják meg neked, hogy mi a normális, mi az elfogadható, elvéve a választáshoz való jogodat.

Kérdező, én teljes mértékben egyetértek veled. Jó dolognak tartom én is az elfogadást, hiszem, hogy senkit nem kell bántani azért, mert máshogy gondolkodik, mást szeret, máshogy néz ki vagy bármi. Egyszerűen ez itt már rég nem arról szól. Pont, hogy kezdenek olyan szinten átesni a ló túl oldalára, hogy lassan diktátor módjára kényszerítik az emberekre az ő gondolkodásmódjukat és ha nem vagy hajlandó mindenről úgy gondolkodni ahogy ők akarják, akkor a torkodnak ugranak.

A szélsőség pedig szélsőséget szül, ezért jelennek meg másik oldalon a gyűlölködők, akik pedig senkit és semmit nem akarnak elfogadni aki nem hetero, fehér, keresztény blablablabla....

A probléma csak az, hogy a két szélsőséges oldal elmeháborodottjai miatt a normális emberek szívnak, akik nem hajlandóak elfogadni csak úgy, kritika nélkül egyik szélsőséget sem. Na, én is ide tartozom, ezért megkapom néha szélső jobbról, hogy mocskos, b*zi simogató lippppsiii vagyok, másik oldalról pedig, hogy mocskos, kirekesztő narancsbérenc...

Nem ismerem mélyrehatóan a történelmet, sose érdekelt annyira, de egy dolgot azért még én is tudok: a történelem során sosem vezetett jóra, ha szélsőséges eszmék nyertek egyre nagyobb teret...

2024. júl. 26. 09:27
 6/28 anonim ***** válasza:
48%
Fogd már fel az anya és apa szó nincs benne az újbeszélszótár legújjabb kiadásában, el kell törölni. Woke mindent tönkretesz a kultúrában amit csak lehet. Bojkottáld a játékot, sokszor sikeres volt, mint a Bud light esetében.
2024. júl. 26. 09:44
 7/28 anonim ***** válasza:
75%

Melyik játék amúgy, Sims?

Borzasztó, hogy meddig fajul még ez az egész. Lassan tényleg az lesz, hogy le kell vágatni a pöcsünket, a nőknek meg a mellét, a woke gyökereknek szerintem ez egyenlőtlenséget szül.

2024. júl. 26. 09:49
 8/28 anonim ***** válasza:
33%

#5: egy számítógépes játék egy termék, gyakorlatilag a a művészet egy ága már.

Az, hogy Te mit csinálhatsz egy számítógépes játékban, de az alapvető emberi jogok része, az viszont igen, a készítők mit fejeznek ki vele.

Te nem jutottál el ide.

Benned van a hiba, ha egy ilyen példa alapján szélsőséget kiáltasz, ha ezt bármilyen formában ahhoz hasonlítod, amit pl. az LMBTQ közösség tagjainak kell elszenvedni naponta a másik szélsőséges csoporttal szemben.

2024. júl. 26. 09:55
 9/28 anonim ***** válasza:
0%

5:

Azért álljon meg a menet. A játék felesztői tették bele ezeket az opciókat, nem egy hatóság, mint mikor fóliázzák nálunk a meleg karaktereket tartalmazó könyveket. Sírtok mint a fürdős kva, hogy woke elnyomás van, miközben ti akarjátok megmondani, hogy mit szabadjon egy játék fejlesztőjének vagy kiadójának, és mit nem. Elnyomást kiáltotok, miközben az a bajotok, hogy nem korlátozhatjátok le, hogy más mit csinálhasson. Itt csak egy szélsőseges oldal van, az ti vagytok, nevezhetjük altrightnak, de valójában egy szélsőbalos, bolsevik eszmerendszer amit vallotok.

2024. júl. 26. 10:06
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

Mondd, neked tényleg ennyire gyenge a szövegértésed? Nem arról van szó, hogy készítettek egy játékot, amiben szándékosan csak partner, házastárs és szülő megnevezés van. Arról van szó, hogy módosították. Arról van szó, hogy nem pluszt adtak hozzá, hanem átírták.

,,Az új frissítéssel kivették, hogy két karakter barát/barátnő vagy férj/feleség, anya/apa stb státuszban legyenek, helyette van partner, házastárs és szülő."

Nem csak ez miatt kiáltok szélsőséget, nézz már szét a világban. Rowlingot azért próbálták meg eltörölni, mert finoman utalni mert rá, hogy menstruálni a nők szoktak. Ez szerinted nem szélsőség?

Szerintem igenis össze lehet hasonlítani, mert a szélsőséges nézetek általában terjedni szoktak, egyre nagyobb teret nyerve, egyre több kárt okozni szoktak. Ilyen szempontból lényegtelen, hogy jelenleg melyik szélsőség okoz több kárt. Mindegyik jelen van, létezik, és nekemnem úgy tűnik, hogy bármelyik kezdene visszaszorulni. Inkább mindegyik még szélsőségesebb irányba halad és egymást táplálva növekszenek.

Ezt kellene már végre felfogni.

2024. júl. 26. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!