Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem idegesítenek a mai...

Csak engem idegesítenek a mai gyerekek/tizenévesek?

Figyelt kérdés

Hát, ahogy elnézem őket, kinyílik a bicska a zsebemben! A gyerekek bunkók, ha az ember rászól, visszaugat, pedig alig látszik ki a földből... Télen pl. rendszeres, hogy nálunk az Iskola utcában végigmenő kölykök hógolyóval dobálják a házak ablakait! Abban az utcában rengeteg idős néni, bácsi lakik, és ha a néni kimegy, és rászól, a reakció: "Mit ugatsz bele, vén k*rva?!" Mi ez, könyörgöm?! És nagyon kevés a normális gyerek!!! Ha meg a szülő nem neveli rendesen, nincs rá türelme, akkor minek szülte meg? Amíg kicsi, addig cuki meg aranyos, de amikor már nagyobb le van sajnálva? Igen, tudom, a szülők sokat dolgoznak, meg minden, de nem igaz, hogy annyi idejük nincs a gyerekre, hogy mondjuk, miközben főznek, akkor legalább BESZÉLGESSENEK vele?!

Annyira gyökerek a mai gyerekek és fiatalok (ha-ha, mondom én a magam 20 évével, hogy "fiatalok"), hogy ÉN szégyellem magam össze-vissza! Taknyosok, akiknek kiesik a kapa a szájukon, isznak és cigiznek, mert az "menő", és ettől nagykisfiú meg nagykislány lesz, a szülőt meg egyszerűen nem érdekli! És ha valaki megemlíti neki, hogy a pici kis gyermeke a suli mögött bagózott, akkor még annak a feje van leordítva, hogy "Hogy merészeli rágalmazni az ő pici kis angyalkáját!" Na jóóóóól, van... Ilyenkor látom, honnan örökölte a kultúrát a kölyök!

A tizenévesek meg rohangálnak a tűsarkúban, a márkajelzéses zacsikkal, ribancosan felöltözva, I-Phonnal a műkörmös mancsukban, agyonvakolt arccal, és persze ótvarul káromkodnak, persze úgy, hogy a fél város hallja!

"Ciki" okosnak lenni, "ciki" tanulni, mert akkor az stréber! "Menő" kapucnit húzni a fejünkre a tanóra alatt és a kapucni alatt zenét hallgatni! Utána meg rinyálni, hogy "az a szemét tanár megint 1-est adott"! Persze, kisszívem a tanár a szemét, naná...

Ébresztő! Hova jutottunk?!

2010. okt. 30. 10:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
20%

A hozzászólásaidon látszik, te is mennyire gyerek vagy még. Bölcs felnőttnek szeretnél tűnni azzal, hogy x soron át ócsárolod a mai fiatalokat (khmm!). Nem ért véletlenül valami komoly atrocitás a tinédzser éveid alatt a kortársaidtól? Én ilyen kirohanást csak a 60 éves néniktől-bácsiktól láttam, akinek az minden szívfájdalmuk, hogy már nem fiatalok és minden örömük, hogy kitölthetik ezt a dühüket a tiniken.

Sok dologban igazad van, tinédzserként elmondhatom, hogy a legtöbb dolog amit leírtál, engem is épp úgy zavar, de azt is hozzá kell tenni, hogy iszonyatosan általánosítasz.

8 évig voltam makulátlanul kitűnő tanuló és most is az egyik legjobb vagyok az osztályomban. De nem tagadom, van az úgy, hogy nekem is lóg a cigi a számból és néha megemelem a poharat. Honnan tudod, hogy az a bagós, akit beköptél az anyjának, nem pont ugyan ilyen helyzetben volt? Hogy jössz ahhoz, hogy bárkit is elítélj ránézésről? Ha valami, akkor EZ igazán nem érett felnőttre valló viselkedés.

2010. okt. 30. 12:19
 22/29 anonim ***** válasza:
Valahonnan ismerős nekem a kérdező stílusa...Vajon honnan?:D
2010. okt. 30. 13:21
 23/29 anonim ***** válasza:
84%

12:19-nek üzenném, hogy a kérdező kommentben jelezte: tisztelet a kivételnek.

Sajnos, amiket leírt, az nálunk nagyon jellemző. Fővároshoz közeli kisvárosban lakunk. Ne tudjátok meg, hogyan mennek haza az alsós gyerekek a suliból! Az, hogy már a 7-8 (!) éveseknek is kötőszó a b.meg, egy dolog, de anyáznak, finoman kifejezve orális szexre buzdítják a barátjaikat, nem kis hangerővel. A táska nagyobb nála, de a járdát teljes szélességben elfoglalva mennek, mint a csürhe, és ha valaki szemből jön, legyen idős, fiatal, kismama babakocsival, nagymama bottal, vagy lemegy az útra, vagy megáll, mert ha helyet kérnek, el vannak küldve oda, ahonnan kibújtak.

Nagyon menő nálunk, a töltőgáz-szívása. Már nem a cigitől nagyok, hanem a gáztól. Sógornőm vett észre egy kisebb csoportosulást, nem messze a házától egy fűzfa alatt. Mivel ez a kis összejövetel suliból hazafelé rendszeres lett, kezdett odafigyelni. "Véletlenül" arra ment, és látta, hogy szívják ám a gázt, rendesen, köztük egy olyan kissráccal, akit nagyon jól ismert, de nagyon jól nevelt, udvarias, rendes kiskölyöknek tartotta. Na, el is ment a szülőkhöz, hogy szóljon, rossz társaságba keveredett a gyerek, figyeljenek oda, mert kár lenne érte. Mivel a szülők csak délután 5 körül érnek haza melóból, a szívás meg 1-2 óra között történik, a szülők nem is vették észre a gyereken, és a sógornőmet úgy vágták ki, mint macskát nagydolgozni, hogy örüljön, ha nem jelentik fel rágalmazásért. Na erre mondta a sógornőm, hogy felőle ott lehet rosszul a fűzfa alatt bármelyik kölyök, senkinek nem szól, nem vereti meg magát.

Amikor a lányoknál meg ciki, ha valaki szűzen ballag el általánosból, az valahol elgondolkodtató. Kabala helyett jobb esetben óvszert hordanak, de van, aki vibrátort visz be a suliba. ÁLTALÁNOSBA!!! A tanítás után meg elmennek "játszani", és a vesztesnek meg kell magát vibrizni. Na, ilyentől szakad el a cérna, és ábrándulok ki a mai gyerekekből. Természetesen itt nálunk is vannak normális, jó tanuló gyerekek, de ők ki is vannak közösítve rendesen. Ők azok, akik egyedül mennek hazafelé, nem csapatban. Mert aki nem fogadja el a banda szokásait, az nem tartozik közéjük. A baj, hogy egyre kevesebben vannak, mert mindenki tartozni akar valahová, és vagy talál normális barátot, vagy beáll a sorba zülleni.

2010. okt. 30. 13:54
 24/29 A kérdező kommentje:

12:19

- Nem szeretnék bölcs és érett felnőttnek tűnni, mert tudom, hogy nem vagyok az, és nem is akarok az lenni! Még mindig bennem él a gyerek énem, és ki is vagyok vele békülve.

- Nem, köszönöm, komoly atrocitás nem ért tinikoromban... Az a fajta voltam, aki lesz*rta mások véleményét. Bár azért sosem voltam cseszegetve, hogy nem randalírozok, iszom, cicizek. Soha nem cigiztem, mert sz*r. Egyszer slukkoltam bele anyám bagójába - az Ő engedélyével(!) - azt hittem, kiköpöm a tüdőmet és nem győztem utána fogat mosni... Nem iszom, mert utálom az alkohol ízét. Soha eszembe nem jutott volna beugatni egy bottal mászkáló öreg néninek! Nem hordok júj-de-márkás cuccokat, sem magassarkút, mert nekem van egyfajta "fekete" stílusom. Inkább stíluskeverékem... De ez nem ide tartozik...

- Én is kitűnő voltam általánosban, na, ezért csesztettek, de nem érdekelt. Nem nekik, hanem magamnak akartam mindig is megfelelni. Abban a tudatban fogtam fel, hogy majd ők takarítják annak az üzletláncnak a parkolóját, ahol én leszek a tulaj... Sajnálatos módom az egóm hatalmas volt már akkor is...

- Nem én köptem be az anyjának, hanem egy ismerős.

- Odaírtam az egyik kommentembe, hogy a "Tisztelet a kivételnek!" a leírásból kimaradt.

2010. okt. 30. 14:14
 25/29 anonim ***** válasza:
38%

13:54-nek:

Szörnyű helyen élhetsz. Ahol én lakom, ott nincs cikibb, mintha kiderül valakiről, hogy 13-14 évesen elvesztette a szüzességét. A vibrátorost perpill elképzelni sem tudom. Elég abszurdnak hangzik.

Kérdező:

Egyetlen dolgot fűznék a válaszodhoz, mégpedig az idős nénit firtató részhez.

Nagyon gyökér dolog idős embereknek beszólogatni a semmiért. Ugyan ilyen gyökér dolog, ha az idősek szólogatnak be a fiataloknak a semmiért. Imádom ezt a kettős mércét: miért lenne az idős, bottal járó néni különb akármelyik embernél? Ha ő lökdös a buszon, vagy egyszerűen beszól a semmiért, akkor ugyan úgy visszaugatok neki (jogosan), mint egy ereje teljében járó fiatalnak. Miért? Mert se nem a korától, se nem a bottól lesz valaki értékes ember! Értem én a hógolyózós példádat, ott természetesen a néniknek-bácsiknak van igaza, de hidd el, rengeteg eset van, amikor fordítva működik a genyaság. Nem tartom helyesnek, hogy a koránál fogva kéne valakit tisztelni.

12:19.

2010. okt. 30. 16:53
 26/29 anonim ***** válasza:
75%

13:54 vagyok. Hát tényleg elég tré a felfogás, az embertársainkhoz való hozzáállás nálunk.

A vibrátor dolog telefonnal kezdődött, hogy a vesztesnek rezgőre kellett állítani a telót, és aztán felhívták, mikor bent volt. Ezt 2-3 olyan kislány mesélte, akkor még 6-7 osztályosan, akik bele akartak kerülni a csapatba, bandába. Ez lett továbbfejlesztve a vibrátorra. És nem kamu, sajnos igaz a történet.

Az, hogy a korosztályok között élesedik az ellentét, a tolerancia lassú halála. Nálunk, családon belül meg vannak különböztetve az idős korosztályt képviselők a viselkedésük alapján. Vannak aranyos mamikák, kedves idős bácsik, és vannak a vén qrvák, meg a vén f@szok. Ránézésre meg lehet mondani a zöméről, hogy melyik kategóriába tartozik, és ahhoz mérten viselkedünk. Ha egy mami megy be a boltba, annak segítek ajtót nyitni, esetleg a vásárlásban, elpakolásban is. Aztán van a vén qrva, aki centi vastag vakolattal az arcán, kikenve-fenve ellöki az embert az ajtónál, mert hogy ő az idősebb, mindenhol tolakodik, furakodik, és nem lehet szólni, mert akkor aztán kiderül, hogy a szókincse rondább a kinézeténél.

Én sem azért tisztelek valakit, mert idős, hanem (korától függetlenül) megérdemli az embersége, kedvessége, viselkedése miatt. A mamik, papik hálásak a segítségért, megköszönik a kedvességet, és nekem jól esik, hogy örömöt szerezhettem. A másik fele meg azt sem mondja köszönöm, mert természetesnek tartja, hogy ő a kora miatt kivételes bánásmódban kell, hogy részesüljön.

2010. okt. 30. 17:37
 27/29 anonim ***** válasza:
17:37: Teljesen egyetértek! Ugyan így érzek én is.
2010. okt. 30. 19:03
 28/29 A kérdező kommentje:

Jó, akkor pontosítok: OK NÉLKÜL nem szólok be az öreg néniknek, meg úgy senkinek! Bár azt hittem ez egyértelmű... És nekem az a tapasztalatom, hogy a "bottal járkáló öreg nénik" nem tolakodnak, meg morognak. Azok a nyanyák! Akik 70-esek, de 30-asnak akarnak kinézni, qrva fontos nekik, hogy csúcsidőben menjenek vásárolni, mikor úgyis nyugdíjasok, agyonvakolja a fejét, aztán lökdös a kasszánál, mert "ő siet". Malterkeverés közben persze nem sietett...

Egy szó, mint száz: Én sem azért tisztelek valakit, mert idős! De ok nélkül nem bántom őket az utcán! Ok nélkül senkit! De ha valaki - AKÁRKI - ad rá okot, akkor eldurran az agyam...

2010. okt. 31. 08:40
 29/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!Bár én azért jó pár évvel idősebb vagyok nálad,de én már az ilyenekkel nem foglalkozok,mert nem én fogom megváltozatni a világot,pláne nem ezeket a fiatalokat!

Persze én örülök hogy 20 évessen így gondolkodsz,de szerintem nem érdemes ezen rágodni!Inkább örülj neki hogy te ilyen vagy és éld az életed,ne ilyeneken rágodjál 20 évessen!Vagy ha annyira zavar tessék elmenni tanárnak!:):)

2010. okt. 31. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!