Csak engem idegesítenek a mai gyerekek/tizenévesek?
Hát, ahogy elnézem őket, kinyílik a bicska a zsebemben! A gyerekek bunkók, ha az ember rászól, visszaugat, pedig alig látszik ki a földből... Télen pl. rendszeres, hogy nálunk az Iskola utcában végigmenő kölykök hógolyóval dobálják a házak ablakait! Abban az utcában rengeteg idős néni, bácsi lakik, és ha a néni kimegy, és rászól, a reakció: "Mit ugatsz bele, vén k*rva?!" Mi ez, könyörgöm?! És nagyon kevés a normális gyerek!!! Ha meg a szülő nem neveli rendesen, nincs rá türelme, akkor minek szülte meg? Amíg kicsi, addig cuki meg aranyos, de amikor már nagyobb le van sajnálva? Igen, tudom, a szülők sokat dolgoznak, meg minden, de nem igaz, hogy annyi idejük nincs a gyerekre, hogy mondjuk, miközben főznek, akkor legalább BESZÉLGESSENEK vele?!
Annyira gyökerek a mai gyerekek és fiatalok (ha-ha, mondom én a magam 20 évével, hogy "fiatalok"), hogy ÉN szégyellem magam össze-vissza! Taknyosok, akiknek kiesik a kapa a szájukon, isznak és cigiznek, mert az "menő", és ettől nagykisfiú meg nagykislány lesz, a szülőt meg egyszerűen nem érdekli! És ha valaki megemlíti neki, hogy a pici kis gyermeke a suli mögött bagózott, akkor még annak a feje van leordítva, hogy "Hogy merészeli rágalmazni az ő pici kis angyalkáját!" Na jóóóóól, van... Ilyenkor látom, honnan örökölte a kultúrát a kölyök!
A tizenévesek meg rohangálnak a tűsarkúban, a márkajelzéses zacsikkal, ribancosan felöltözva, I-Phonnal a műkörmös mancsukban, agyonvakolt arccal, és persze ótvarul káromkodnak, persze úgy, hogy a fél város hallja!
"Ciki" okosnak lenni, "ciki" tanulni, mert akkor az stréber! "Menő" kapucnit húzni a fejünkre a tanóra alatt és a kapucni alatt zenét hallgatni! Utána meg rinyálni, hogy "az a szemét tanár megint 1-est adott"! Persze, kisszívem a tanár a szemét, naná...
Ébresztő! Hova jutottunk?!
...és eleve ne engedd meg,
hogy TV-t nézzenek
Vagy még jobb hogyha kidobod
Az agyromboló gépdobozt
;)
Egyetértek, pedig én se vagyok idős, csak 21 éves vagyok (lány).
OKJ-s képzésre járok, ahol 17-22 éves korig vannak fiúk-lányok, és uhhh... borzalmas, ezt kell írjam.
Nem tanulnak, egész órán dumálnak, nem figyelnek, telefonálnak, gyújtogatnak(!) sorolhatnám napestig!
A volt általános iskolám közelében lakok, ott van a villamos megálló is, komolyan mondom félek várni a villamost, mert amit azok a gyerekek leművelnek, az elképesztő! (Ráadásul nem csak a roma gyerekek, hanem a magyarok is.)
Én is voltam fiatal, én is csinálta, butaságot, de ez már túlmegy minden határon! (persze azért nem mindegyik gyerek ilyen, de a többség sajnos az)
Szülők védelmében egy kicsit: páromnak van egy öccse. Az egy utolsó link alak, párom nem, pedig ugyanaz a két felnőtt nevelte őket, szóval vannak olyan emberek, akik maguktól kanászodnak el.
Szia! Bocs hogy beleszólok de szerintem nem kellene általánosítani... Sajnálom, ha a Te környezetedben csak ilyenek vannak, de nem mindenki ilyen! Pl. én (vagy tudom állítani hogy akármelyik barátom) ha véletlenül megdobnám egy néni ablakát, akkor nem én kezdenék el káromkodni, hanem Ő... de persze azért jobb bocsánatot kérni mint leállni egy nénivel veszekedni. És aki cigizik, az úgyis titokban csinálja... vagy ha mégsem, akkor a szülőt úgysem érdekli h mit csinál ergo nem fogja megvédeni sem. Szerintem. Jah és bocs, hogy magamat hozom fel példának, de én nem tudok tűsarkúban járni, nincsenek márkás cuccaim és nem is sminkelem agyon magam.Amit meg leírtál a tanulásról az max a rosszabb szakközépekben van úgy...
És azt hiszem rengeteg gyerek nevében beszéltem.
11:07 Én ha olyat csináltam, ami rossz, én azért maflást is kaptam! Nem is csináltam még egyszer!
Nálunk is gyújtogatnak sokan, meg kiverik a telefonfülke üvegét meg hasonlók... Múltkor pölö egy öreg nénit fenyegettek meg késsel, hogy adja oda a pénzét! Nem is tudom, ki mesélte...
És igen, tény, hogy vannak alapból romlott emberek is! csak az a baj, hogy belőlük is egyre több van . :(
11:09
Bocsi, azt elfelejtettem írni a kérdés kifejtésében, hogy "Tisztelet a kivételnek!" Ne haragudj... Igen, vannak kivételek, ez tény, de nagyon sok a romlott tahó!
Nálunk az Óbudai Gimiben is ez volt annó. Mármint a zenehallgatós sztori :-S
Ja, mindenkinek megy a zöld mancsocska!
11.09 vagyok!
semmi baj örülök hogy nem általánosítassz :)
nálunk is ez ment amúgy amíg általánosba jártam. mostmár egy viszonylag jó gimibe vagyok és itt sokkal jobb. csak 1-2 ember zavarja néha az órát de még mindig jobb mintha az osztály fele félpercenként beszólogatna :D
Hát, mindig az a rossz, ami éppen van :)
Ha 500 évvel ezelőtt élnénk, azon lehetne háborogni, hogy a szomszéd miért adja a 16 éves lányát az 50 éves kereskedőhöz, mikor úgy szeretik egymást egy szegényebb sráccal... mindig könnyebb a rosszat észrevenni.
Ezzel nem védeni akarom a gyerekeket, csak arra akarok utalni, hogy minden kornak megvan a maga baja, de ez nem azt jelenti, hogy nem volt rosszabb, ezért nem szabad általánosítani.
Több ezer éves ékírásos babiloni agyagtáblák is ismertek állítólag, amik a mai fiatalok feslettségén keseregnek.
Továbbá ismert egy X. századi kínai tanár feljegyzése, aki azon bosszankodik, hogy a mai (akkori) diákok nem tanulnak olyan szorgalmasan, mint a régiek, nem szomjazzák a tudást, csak a hülyeségen jár az eszük.
20 éves koromban én is elborzadtam, ha végignéztek az akkori 14 éveseken. Bezzeg mi még mások voltunk, mi nem voltunk ilyen kis degeneráltak, mondogattuk egymásnak a barátaimmal. Most már 30 vagyok és bölcsebb, nem idegesítenek a tizenévesek, inkább (egy egész kicsit) irigylem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!