Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van olyan munka ahol nem...

Van olyan munka ahol nem csesz le a főnök?

Figyelt kérdés

Sok ismerősöm nem szeret dolgozni, de nem azért, mert rossz szakmát választott, hanem lecseszik a főnökeik, kis dolgokért is. És ezért nem szeretnek bejárni.

Van olyan munka, ahol nem tudnak l "teremteni" mert nem csináltam meg 100%-osan, vagy lassú vagyok, és rám várnak?

2010. okt. 26. 17:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

*Bocs, még akartam írni a válaszod másik felére választ.

Szóval ez meg nem tudom, hogy honnan jött. Miért pont 0-16?:D

2011. júl. 12. 10:55
 12/16 anonim ***** válasza:

10:55

Egyszerűen fogalmam sincs miért, de élőben nem találok olyan embert akivel el lehetne filózni vagy hasonló témákról beszélgetni, mint pl. amiről te is és én is itt írtam. Eddig mindíg próbáltam a racionalítás talaján maradni, de kezdem úgy érezni, hogy szándékosan nem tudok élőben senkivel elfilózni vagy ilyen formában jólérezni magam. Mintha valaki vagy valami (lehet, hogy én magam, csak észre sem veszem) direkt akadályozna abban, hogy intelligens és érdekes emberekkel barátkozzam, vagy egyáltalán találkozzam. Pedig itthon oldalakat vagyok képes ilyen és hasonló témákról írni, vagy filozofálni, szellemes ötleteket kitalálni stb. Tényleg olyan, mintha örök magányra ítéltettem volna. És ha nincs ilyen ember, akkor én sem kapok inspirációt az álmaim megvalósításához, hiszen azt látom, hogy senki nincs körülöttem aki módszeresen erre törekedne, ha belegondolsz a tanárok is megcsömörlöttek és ezt kivetítik a diákokra, emlékszem régebben úgy rohantam haza, hogy gyorsan megnézzek egy filmet vagy olvassak egy könyvet, amiben olyan karakterek vannak, akik vitték is valamire, hogy inspirációt nyerjek és ne ragadjak abban a borzalmas felfogásban, amit a tanárok sugároztak felém. Hogyan csináljak bármit is, ha nincs élő példa előttem? A filmek és könyvek nem elegek.. Így jön ide az amit írtam, hogy ha racionális okot keresünk akkor az ingadozás a felnevelkedett sémák és a saját érdeklődés-elvonulás közt, talán az. Ezt az egészet pedig azért írom, mert ilyen-olyan mértékben igaz minden emberre ez a programozás (és annak bakijai) és ennek eredményeképp feladják és jöhet a "8 óra munka".

2011. júl. 12. 14:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Ismét 14:15 vagyok.

10:53 neked egyébként van konkrét elképzelésed már a jövődről?

2011. júl. 12. 22:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Amiket leírtam, az nem elég konkrét?

De amúgy értem, mire gondolsz. Nos, egy olyan cégben, amilyenben a szüleim dolgoznak, jó lenne dolgozni. Ha így döntök, akkor folytathatom az ő munkájukat, persze először csak kicsiben. De mindenképp valami ilyesmit szeretnék csinálni, ilyen jellegű dolgot. Az biztos, hogy nem a klasszikus 9-17-ig irodai munkát akarom. Tehát arról, hogy mit NEM akarok, már elég konkrét elképzeléseim vannak:D

Esetleg gondolkodtam a szinkrontolmácson. Jól fizet, és lehet vele utazni, plusz szeretném is.

A gond inkább az, hogy még nem tudom, hogy egyetemre hova akarok tovább menni, hogy milyen irányba szakosodok. Pillanatnyilag a nyelvek látszanak valószínűnek. De lehet, hogy addigra rájövök, hogy engem más érdekel. Majd kitalálom. Azt tudom, hogy utazgatni akarok, mobilisan akarok élni, kötetlenül (természetesen családdal, amennyire ez lehetséges). Ha pedig nem marad más, mint a robotmunka, akkor elzarándokolok keletre, és belépek valamilyen kolostorba, hogy tanulmányozzam az ottani mestereket. Nem átlagos életet akarok:D

2011. júl. 12. 23:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Akkor nagy pofára esés lesz az életed sajnos... Ilyen anglisztikára, meg mit tudom én milyen szakra ne menj egyetemre, annyira se mész vele mint egy bölcsész diplomával.
2011. júl. 13. 12:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Nincs.
nov. 12. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!