Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit lehetne válaszolni, ha...

Mit lehetne válaszolni, ha pocakosan a főnök túlórára kér? Tudom mit ír a Munka Törvénykönyve, de az őt nem érdekli. Nem először fordul elő, csak most már nem megy tényleg

Figyelt kérdés

nem azért nem maradok bent, mert lusta vagyok, meg hisztis, hanem a napi 9-10 óra ülés (+ utazás) nekem megerőltető, ráadásul félek, hogy tovább rövidül a méhszájam és egyszer majd csak kinyílik...

fáj a hasam, a derekam, de ő ezt úgysem érti

26 hetes

2009. jún. 16. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz vele kompromisszumot kötni, akkor sajna nem marad más választásod, mint a táppénz... Gondolom az egyszerű: nem maradok főnök válaszon már túl vagytok... menj haza munkaidő után, ki nem rúghat, ha meg bunkózik akkor tényleg csak a táppénz a megoldás...
2009. jún. 16. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vedd ki a szabijaidat, aztán írasd ki magad! Tudom, hogy kell a pénz sok mindenkinek, de el se tudod képzelni, milyen jó otthon már a második felében. Szép nyugodtan elszöszölsz és nem idegesít a főnököd.

Én itthon voltam és nagyon nem bántam meg, bár tennivaló az utolsó napokra is maradt :)

Üdv egy mindennapos

2009. jún. 16. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt mondd el neki. Ha nem hallja, persze hogy nem érti.

Attól, hogy nem tételezed fel róla, még megértheti. Egy próbát megér.

Ha nagyon fura ember, akkor kezdheted azzakl, hogy te örülsz h dolgozhatsz, és szeretnél amíg lehet még dolgozni, nem akarod idő előtt kiíratn magad táppénzre. Aztán mondd el pontosan e fenti mondatokat, a méhszájas részt is! Aztán kérd, hogy oldja meg másképp a túlórát!

Férfiként, főnökként nem valószínű, hogy ezek a részletek ismertek előtte.

Ha van olyan munka, amit haza tudsz vinni, esetleg felajánlhatod. De csak egy keveset, szabd meg előre, mennyit vállalnál. Pl. 2 aktát hazavihetsz hétvégére, (nem 10-et)hogy segíts a munkahelyed gondjain is(ha tényleg tudod vállalni)

Csak főnök nem hülye. Nem is gyerekgyilkos. Ha elmagyarázod , megérti. Magától nem gondol erre. Nem is az ő dolga. Neki a munkahelyet kell nézni, neked meg van szád, szólnod kell, ha nem tudod vállalni.

2009. jún. 16. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem értem ha ilyen problémaid vannak,miért nem mégy el táppénzre,ha tudod hogy nem érdelki?Csak magaddal tolsz ki.
2009. jún. 16. 11:37
 5/5 ltimea ***** válasza:
nekem a főnököm nem engedte meg hogy tulórázzak, mert a törvényre hivatkozott, pedig én dolgozni akartam. egy 2 gyerekes anyuka
2009. jún. 16. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!