Babakérdés és főnök? Ki hogy csinálná?
Hárman vagyunk egy irodában, ketten vagyunk csajok. A másik lány már 32 éves, nemrég vettek házat, nemsokára költöznek össze a párjával, de még várnak a babaprojekttel. Én 25 éves vagyok, 7 éve vagyok a párommal, együtt élünk már 6 éve. Egy hónapja próbálkozunk, nagyon szeretnénk már babát :) A főnök viszont kikötötte, hogy csak az egyikünk mehet el szülni, egyszerre ketten tutira nem. ÉS ő persze azzal számol, hogy az idősebb lány megy majd, már beszélt is vele erről, hogy tudja h már benne van a korban és hogy most összeköltöznek meg minden és hogy biztos hamarosan gyereket akarnak. Szerintetek mi lenne ha én jelenteném be majd ha összejön hogy terhes vagyok? A másik lány tudja, hogy mi próbálkozunk, a főnök nem.
Csak gondoltam ha megvárnám míg ő teherbe esik, megszül és visszajön Gyesről, az még jópár év. Ráadásul ő mondta is, hogy neki nem lesz egyszerű menet ez a baba dolog, hiszen nincs meg a mensije minden hónapban, sőt amióta nemi életet él, nem védekezik,csak megszakításosan (és mondta hogy volt pár necces helyzet és mégsem lett baba), szóval lehet neki évek kellenek még a babához is, ki tudja. Ti mit csinálnátok, hogy gondolkoznátok ebben a helyzetben?
Mit csinálnék? Leszrnám, hogy mit mond a főnök és a munkatársam ...
Nem hinném, hogy a munkaszerződésetekben ez külön pontként kivan emelve, hogy csak az egyikőtök mehet el szülni.
Miért kéne várnod a 32 éves munkatársadra? És, ha 3-4 évig összese jön nekik???
Egy gyerek megfoganása nem mindig elsőre történik. Vannak 'mázlisták' és vannak kevésbé 'mázlisták'. 30 felett meg inkább az utóbbi a jellegzetes.
Minél 'öregebb' a szervezeted, annál nehezebb teherbe esni. És, erre még rájönnek a kockázati tényezők is, mint pl. a kiskatonák nem fürgék, etc.
Én a helyedben senkire se várnék! Lehet, hogy önzőn hangzik, de egyrészt te se leszel fiatalabb és nem hinném, hogy 7 év együttlét után várni akartok még max 3-4 évet, mire talán elkezdhetitek a gyerekgyártást.
Utolsó vagyok.
Amúgy az én munkahelyemen az elmúlt másfél évben 18an jöttünk el szülni vagy babát várni.
Lassan csak férfiak vannak a munkahelyünkön, na meg 40-60 év közötti hölgyek úgy 8an.
Mikor én teherbe estem előtte a főnök viccesen kijelentette, hogy most már lehetőleg senki ne mennyen szülni. Szerinted érdekelt?!
Még 3 hét van hátra a szülésig. A 9 hónap alatt utánam 7en estek még teherbe és semmi munkajogi következménye nem lett ebből senkinek.
Az élet ilyen, megy a maga útján ...
Igen én is kiakadtam a főnökre, amikor ezt kijelentette! És tényleg azt gondolja, hogy na majd az idősebb lány elmegy szülni, én még "ráérek" (ráadásul pont egyidős vagyok a főnök lányával, úgyhogy lehet ez is rátesz még egy lapáttal a "ráérsz"-re).
Amúgy kolléganőm azt mondta, hogy az egyetlen jó megoldás ha én esek előbb teherbe, mert azzal a főnök már nem bír mit csinálni, neki meg nem fogja azt mondani ennyi idősen, hogy várja meg amíg visszajövök... De akkor is kicsit parázok, hogy eljövök babázni és emiatt nem lesz már hova visszamennem. Bár ki tudja nekünk is mikor fog összejönni a kicsi...
Ugye írtam, hogy a kolléganőmmel már beszélt a babatémáról, mivel ő szerinte az "esélyes" és azt pedzegette már, hogy szülés után hány hónap után tudna visszamenni dolgozni (ja és persze reménykedik, hogy kb a munkahelyről viszik majd szülni a csajt...). Kolléganő is mondta, hogy valószínűleg a nagyi lesz gyeden a gyerekkel, mert a pasija tuti nem akar majd.
Tényleg ne ő mondja meg,hogy te mikor akarj babát, de azt se jelentsük ki,hogy nem lehet következménye. Dehogy nem lehet! Barátnőm így járt! Amikor felvették közölte a főnök,hogy legalább 3 évig ne menjen el szülni! Két és fél év után véletlen terhes és természetesen megtartották. Addig amíg GYES-en van nem rúghatta ki. Ahogy visszament dolgozni, rá két hónapra leépítés címszóval kitette!
Szóval azért vigyázni kell, mert csak addig vagy védve, amíg vissza nem mész!
Hát én nagy ívben tojok most is arra, hogy ki mit gondol a gyerekvállalásról, na meg annak a megfelelő időpontjáról!
Nehogy már a főnök döntse el hogy mikor szülhetsz!Na meg hogy ki mikor szülhet! Amúgy is ez nem egy időzíthető projekt, hogy áprilisban elkezdem, kb. 1 év, és utána tudsz megint a melóddal foglalkozni.
Ez szerintem abszolút MAGÁNÜGY és én egész egyszerűen nem értem a munkáltatókat hogy mi a franc közük van hozzá?
Te mondjuk megkérdezed tőle, hogy na és mit gondol, mikor lesznek a prosztatájával problémái? Vagy hogy te aggódsz, hogy öreg már, és szívinfarktusa lesz és akkor majd mi lesz a céggel?
Én soha, egy főnökömnek sem mondanám el, hogy mi van a magánéletemmel, hiszen ő "csak" a főnököm. Még ha kis cégnél is dolgozol. A volt főnökömmel is szinte baráti volt a viszonyunk, és mégse tudott az esküvőnkről sem, arról meg végképp nem, hogy mikor kezdtük el tervezni, hogy babát szeretnénk :)
Úgyhogy én abszolút nem értem azt sem, hogy a kollégád minek beszél vele ilyenekről (bár ez már az ő baja)
Szerintem akkor vállaljatok babát, amikor TI szeretnétek, nem amikor az anyukád, az anyósod, a főnököd, meg a sarki fűszeres szerint kellene! Ja és ne várj be senkit! Szerinted ő várna rád? (Még ha azt is mondja hogy igen, tuti kamuzik...)Szerintem még ha a legjobb barátnők lennétek sem várna rád senki...
Amúgy tipikus Magyarországon, hogy az emberek mindig másoknak olyan jókat tudnak tanácsolni, főleg ha esküvőről, gyerekvállalásról van szó...
Az meg hogy nem lenne visszamenned hova, szerintem ne foglalkoztasson. Mármint olyan szinten, hogy mire visszamész az 1,5-2 év, addig meg csődbe mehet a cég, (ne adj' Isten) meghalhat a tulaj, leéghet az egész cég, felvásárolhatják, új tulaja lehet, és még ezer másik millió ok, ami miatt lehet hogy nem is vennének vissza.
Így van, igaza van az előzőnek, az is lehet, hogy egyszerűen csak a valóban szar gazdasági helyzet miatt egyszerűen nincs szükségük annyi emberre, mint mikor ott dolgoztál.
A ti dolgotok, mikor szeretnétek gyereket vállani, nem anyukádé, anyósé, barátnőjé, és pláne nem a munkahelyedé. Ahhoz sincs közük, hány gyereket szeretnél vagy meddig maradsz vele/velük otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!