Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy főnök cseszeget, hogy...

Ha egy főnök cseszeget, hogy nem dolgozom, amikor nincs munka, miért nem munkát ad, a cseszegetés helyett?

Figyelt kérdés

(adminisztráció-irodai munka amiről szó van)

és olyan rossz, hogy azt sem mondhatom, hogy nem tudok mit csinálni, mert erre azt mondja: "olyan nincs, hogy nincs mit csinálni"

pedig van.

hogyan oldjam ezt meg?

amiket munkát ad, 5 perces gépelés.

2010. okt. 14. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hol dolgozol, de szerintem munkaidő alatt akkor is próbálj úgy tenni, mintha dolgoznál, ha TÉNYLEG nincs tennivaló (rendezgess iratokat, pakold át a szekrényt, akármi) mert az mondani, hogy nem tudsz mit csinálni, a kirúgáshoz vezető legbiztosabb út - mivel hamar úgy láthatja a főnököd, hogy nincs is szükség rád...
2010. okt. 14. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez rád nézve eléggé veszélyes, mert ha egy dolgozó munkáját más is el tudja végezni, akkor az illető feleslegessé válik. Sosem szabad azt mutatni a főnöknek, hogy nincsen semmi dolgod. Ha nincs semmi, akkor dolgozz előre, találj ki saját ötleteket, vagy kérj te újabb feladatot.

Ha a főnök azt látja, hogy sok a kihasználatlan szabadidőd, akkor jogosan fogja azt gondolni, hogy azt a munkakört át lehet adni olyasvalakinek, aki éppen nem a saját dolgát csinálja, és így meg lehet takarítani egy állást.

Szóval mindig nézz ki elfoglaltnak, mindig legyen valamilyen dokumentum megnyitva.

2010. okt. 14. 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld feltalálni magad, mert ha úgy érzi, hogy igazad van és tényleg nincs munkád, akkor elgondolkozik azon, hogy miért is fizet neked.
2010. okt. 14. 14:29
 4/8 A kérdező kommentje:

ezeket pontosan érzem és látom amiket írtatok

de komolyan örülnék, ha hasznos lehetnék, imádom a kimutatásokat stb, és iratrendezéssel kell lekötnöm magam.a látszat miatt. ez olyan rossz.

2010. okt. 14. 14:32
 5/8 A kérdező kommentje:
de alkalmazom a technikát. csak nekem nem tetszik ez.
2010. okt. 14. 14:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Ilyenkor lehet takarítani is,,Portörölgetés,papírok rendszerezése,viráglocsolás..ha kell rámolj ki a fiókodból és rakj ott rendet! valamit muszáj csinálni,mert ha csak ülsz és nem dolgozol akkor az jön le,hogy

1.felesleges munkaerő vagy

2.lusta vagy mert soha nem melózol..

Egyébként ez nálunk is így van..Ha elfogy a meló mi elkezdünk takarítani,így a főnök is elégedett..(persze nem kell a takarítást 20 perc alatt elvégezni) Ügyesen ki kell húzni a az időt..legyél egy kicsit kreatívabb...

2010. okt. 14. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor vagy megcsinálok ilyen "utálatos" dolgokat, mint mosogatás, viráglocsolás, vagy kérek munkát.

De néha le szoktam ülni a főnökkel beszélgetni, hogy mit csinál meg ilyenek, és igyekszem abban segíteni, amit tudok. Pl. piacelemzés, konkurenciafigyelés, ehhez csak idő kell, hogy végignézd a dolgokat, az meg neked ezek szerint bőven van :)

2010. okt. 14. 14:51
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket :)
2010. okt. 14. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!