Miért nem érdekel senkit a Vörös iszap?
Itt az oldalon is legnagyobb gondjuk az hogy össze veszett az anyjával,apjával,de ez a tragédia nem érdekel senkit..
Azt gondoltam hogy a 2.nap már tele lesznek a témakörök ezzel mert engem nagyon megrázott..
Főleg hogy Én is Veszprém megyébe lakom Devecsertől 45-50 kb-re..
Túlreagálom a témát vagy más sz*r a hazájára?
Én már egy csomószor hívtam a 1749-es telefonszámot!:( Engem nagyon megrázott ez az egész eset, először nem hittem a fülemnek mikor bemondták a híradóba!:(
Azonban gusztustalannak és vérlázítónak tartottam a katasztrófa napján nyilatkozó MAL gyár "fejesét", még egy nyamvadt "bocsánat" szó se jött ki annak a mocskos embernek a száján (tudom, hogy ezzel nem segíteni, de azért mégiscsak ez lenne a minimum), és a felelőiséget is csak hárította. Azt mondta, hogy nem fertőző és veszélyes az iszap...ááá kicsit sem csak 7 ember halt meg miatta, több száz ember pedig maradandó sérüléseket szenvedett!:S
ég mindig felidegesít ha arra az "emberre" gondolok, remélem megkapja a méltó büntetését és örökké lelkiismeret furdalása lesz!:(
"Na persze ha valaki itt éli az életét, az nyilván itt akarja megbeszélni ezeket a dolgokat is, de az elég szánalom."
Nem itt élem a minden napjaim!! Csak ha meglátok egy kérdést el önt a borzalom hogy senkinek nincs ennél nagyobb gondja?? http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__parapszichologia__12..
Ilyen kérdésektől mert persze meg van mindenkinek a maga baja.. Dehogy valakit még ilyenkor is a szellemjárás érdekeljen..
De ez csak az én véleményem
ez történt:
Kiürítették Kolontárt szombaton hajnalban. miután az éjszaka megrepedt az ajkai timföldgyár tízes számú zagytározójának északi oldalfala!
Újabb holttestet találtak a vörösiszap elöntötte Devecser közelében péntek délután, ezzel hétre emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.
12 óra 25-kor átszakadt a timföldgyár zagytározójának a gátja a Budapesttől mintegy 100 kilométerre Veszprém megyében található Ajka település mellett. A vörösiszap elérte Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely, Somlójenő, Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny településeket. A legnagyobb pusztítást Devecseren és Kolontáron okozta.
ez az utolsó részletesebb
Megértem a ti verziotokat is,de emlékeztek az árvízre??
Akkor sem foglalkoztak vele sokan..
Dehát igazatok van.
Akik innen messze laknak őket nem érdekli. (Persze vannak kivételek) De ha a mocsok felér a Dunán mindenhova akkor már jajgatnak.
Itt nálunk bűzlik minden, a Marcal elöntött mindent, a vörös mocsokkal. Döglött halak mindenhol, vergődnek a földeken, elviselhetetlen a szag, pedig nem Kolontáron lakom.
Elmondom nektek én marhára nem vagyok egy empatikus ember. De ez a dolog engem is elborzasztott.
Mint már mondtam, nem tudok sajnálatot érezni nagyon az emberekért, de adakoztam nekik egy keveset, mert nekik most mindenük odaveszett.
Gondoljatok bele mi lett volna ha éjszaka jön az iszap? Szinte mindenki meghalt volna.
Vagy ha akkor, mikor átszakad a gát, éppen elmegy ott egy vonat, kb 100-200 utassal. Azok mind meghaltak volna, mert közvetlen a gát mellett megy a vasút, és elcsapta volna őket mint a huzat....
Nem is kellett volna odavalósinak lenni, és máris hoppá...
Az a gát... Lehet hülyének tűnük, de én sose tudtam, hogy ez van benne...
Testközelből átélni egy katasztrófát... aztán máris lesz nagyobb gondod, minthogy összevesztél a saját hülyeségetek miatt anyáddal....
Mellesleg azt senki ne mondja, hogy "nem segítek, mert nekem se segítenének/segítettek fordított esetben...."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!