Miért nem érdekel senkit a Vörös iszap?
Itt az oldalon is legnagyobb gondjuk az hogy össze veszett az anyjával,apjával,de ez a tragédia nem érdekel senkit..
Azt gondoltam hogy a 2.nap már tele lesznek a témakörök ezzel mert engem nagyon megrázott..
Főleg hogy Én is Veszprém megyébe lakom Devecsertől 45-50 kb-re..
Túlreagálom a témát vagy más sz*r a hazájára?

Azt mondják minden csoda 3 napig tart.Igaz ez a tragédiákra is.Én is nagyon sajnálom az ott élő,és akaratlanul szenvedő embereket, sajnálom azokat is akiket az árvíz vitt el,sajnálom a rákos gyerekeket,sajnálom a kidobott szegény,megkínzott állatokat,és sajnálom a sok idős embereket akiket a gyerekeik csak úgy elhajították..De avval,hogy csámcsogok róluk nekik jobb nem lesz..Én nagyon messze élek,hogy segítsek lapátolni,vagy vizet locsolni....Anyagilag örülök,hogy a családomnak van mit enni,így sajnos nálam is sokat jelent a + 500 forint.Ha megtehetném és gazdag lennék ,akkor sem adnék adományokat,akkor sem hívnék fel telefontársaságokat,mert így támogatva vannak,hanem személyesen mennék el,és személyesen adnék olyan dolgokat amire tényleg szükség van..De nem vagyok gazdag..Így meghallgatom a híreket egyszer-kétszer..Amikor már 1 hete megy ugyanaz a hír(amit a média bizony néha túl liheg)addigra szinte mindenki belefásul,és úgymond érzékelten lesz rá,mert közben jönnek a további rossz hírek..
Tudod a híradó nem jó semmi másra csak arra,hogy az embert fásulttá,elkeseredetté tegye..Állandóan csak a rosszat tudják mondani..Ha néha -néha mondanak valami jót,szépet szinte mosolygunk,és rögtön felkapjuk a fejünket..Ha állandóan csak a rosszat,nyomorúságot hallod,akkor már senkit nem ér meglepetés..

nagyon sok helyen foglalkoznak vele szerte a világban,egyik barátom holland és és az egyik bnőm akivel elég jóba lettek nemrégiben épp most volt kórházban és a srác aggódott,h ugye nem a vörös iszap miatt.
én küldtem 200 ft-os sms-t.többet nem tudok tenni,meg imádkoztunk értük a suliba (katolikus gimi)

13:24
mondjuk azért, mert a lakáshitelesek az önhibájukból kerültek ebbe a helyzetbe, míg akiket elöntött az iszap, ők más hibájából.

1. Miből gondolod, hogy nem érdekel senkit?
2. Miért gondolod, hogy attól, hogy történik egy katasztrófa, a nem érintettek napi gondjai megszűnnek tőle?
3. Mégis mit kéne ezzel kapcsolatban kérdezni? Olyan szomszédasszonyos pletykakérdéseket, hogy "szerintetek is szörnyű?" mert én ezt megkérdezem a szomszéd Mari nénitől, mert nyilván ezt várja, de attól sem lesz jobb senkinek, attól meg pláne nem, ha itt az oldalon mindenki kiírja.
Mellesleg én a fölösleges, borzalmakon csámcsogó kérdések helyett inkább tenni próbálok valamit, illetve egyelőre ott tartunk, hogy az egyik ismerősöm az egyetemről megkérdezte, hogy mehetünk-e segíteni, de azt mondták, hogy most még csak szakemberek menjenek (mi meg nem vagyunk azok), de ha majd kell földet lapátolni, akkor örülnének nekünk. És megyünk is majd. Ennek kicsit több értelmét látom, mint akár a te kérdésednek, akár más ilyen jellegű kérdésnek.
Na persze ha valaki itt éli az életét, az nyilván itt akarja megbeszélni ezeket a dolgokat is, de az elég szánalom.

Az élet megy tovább Kedves Kérdező!! Arról meg nem is beszélve, hogy mindenhol ez megy, olvasom az újságban, nézem a hírekben, beszéljük a családdal, hívtuk már az adományvonalat is, megmondanád miért is kéne még naponta többször kérdéseket feltenni erre az oldalra ezügyben?? Azért, hogy pletykálkodjunk róluk? Ha segíteni akarsz rajtuk, akkor segíts, de ez a "Jajj, de sajnálom őket, szegények!" duma nem fogja megoldani a problémáikat!
Én most nagyon szeretnék kisbabát, úgyhogy megyek is a Teherbeesés témakörbe. :-)
egyik szempontból túlreagálod. mert nem tudunk mit tenni. hiába van bennem a tenni vágyás, a segítés, általában nem tudok segíteni ezért vagy azért... ez nem a haza lesz@aráson múlik, nem attól lesz rosszabb (magyar) valaki, mert segít a katasztrófa sújtotta magyaroknak, vagy nem. együtt érzünk, ez minden értelmes emberben megvan, de sajnos ez kevés. a legtöbben nem tudnak mit tenni. első helyen -biztos vagyok benne, hogy- az anyagi okok állnak.
másrészről megértem a felháborodásod, mert pont azok, akik megtehetnék, sokszor nem tesznek semmit. pedig lehetne, hacsak egy hangyányit is...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!