Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tegnap volt egy öngyilkossági...

Tegnap volt egy öngyilkossági kísérletem, most ezt hogy mondjam el az embereknek vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tényleg meg akartam halni, nem figyelemfelkeltés, mindent lezártam, mindennek utánanéztem, és egy „technikai hiba” miatt nem sikerült :/ És én mindig lenéztem azokat akik így csak fel akarják hívni magukra a figyelmet mert sztem ha valaki ki akarja nyírni magát, akkor az szimplán megteszi. És erre nekem se sikerül :S

Mindegy az a lényeg, hogy most tele van a csuklóm vágásokkal, és be van kötve, de azt is látják, és mondani kell valamit, hogy mi történt. Most mit mondjak a szüleimnek, barátoknak, munkatársaknak, stb.? Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy csak a figyelmet akarom magamra irányítani, mert semmit sem utálok jobban. Annyira szégyellem h nem sikerült, hogy lehetek ekkora BAROM?!

Segítsetek pls, totál szét vagyok esve, gondolkozni se tudok, most mit csináljak? Mit mondjak az embereknek? Mondjam el, hogy tényleg mi történt, vagy hazudjak valamit?

23/F

2010. szept. 20. 10:34
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

"Azt mondtam magamnak a szívemben: „Na, gyerünk, hadd örvendezzek, és hadd lássak jót!” Íme, ez is hiábavalóság volt. Azt mondtam a nevetésre: „Esztelenség!”, és az örvendezésre: „Mi haszna?”

Szívemmel vizsgálódtam, felvidítva testemet borral — de közben szívemet bölcsességgel vezettem —, hogy ragaszkodjam a bolondsághoz, míg meg nem látom, mi jó van az emberek fiainak abban, amit tesznek az ég alatt életük napjainak számához mérten.

Nagyobb munkákba fogtam: Házakat építettem magamnak, és szőlőket ültettem magamnak. Kerteket és ligeteket hoztam létre magamnak, s mindenféle gyümölcsfát ültettem beléjük. Készítettem magamnak tavakat, hogy öntözzem velük az erdőt, melyben fák sarjadnak.

Szereztem szolgákat és szolgálólányokat, és háznépemnek születtek fiai. Ezenkívül sok jószágom, marhám és nyájam volt, több, mint azoknak, akik előttem voltak Jeruzsálemben. Gyűjtöttem ezüstöt és aranyat is magamnak, királyokra és tartományokra jellemző vagyont. Szereztem magamnak férfi énekeseket és női énekeseket, valamint az emberek fiainak gyönyörűségeit: asszonyt, sőt asszonyokat.

Naggyá lettem, és gyarapodtam; sokkal inkább, mint akik előttem voltak Jeruzsálemben. Emellett bölcsességem is megmaradt nekem.

Amire csak szemem vágyott, nem tagadtam meg tőle. Nem tartóztattam meg szívemet semmiféle örömtől sem, szívem ugyanis örült minden fáradságos munkámnak, és ez volt az én részem minden fáradságos munkámból."

Tudod ki írta ezt? Salamon király kb. 3000 éve. Salamon király a bibliai Prédikátor könyvének megírása által tudatja velünk, mire jutott abbeli kísérletében, hogy fényt derítsen az élet céljára. Ez a kísérlet arra irányult, hogy megragadja az élet élvezetére nyíló olyan alkalmakat, amelyek az ókori kelet egyik jellegzetes királyának megadattak.

A 2. fejezet 2–11. verseiben olyan gyönyörökkel teljes életet ecsetel, melyet ma nem könnyű magunk elé képzelni. Salamon mindent kipróbált, amit az élet a gazdagság és a testi gyönyör területén felkínált. Hogyan vont mérleget azt illetően, hogy mennyire tartalmasak az ilyen törekvések?

Visszatekintve ezekre a dolgokra, gyakran kedvezőtlen ítéletet mondott róluk. Hiábavalóságok voltak; az idő tékozlása. Ezt írta: "Én pedig kezem valamennyi műve felé fordultam, és a fáradságos munka felé, melyet fáradsággal elvégeztem, és íme, minden hiábavalóság volt, és szélkergetés, és semmi haszna nem volt a nap alatt."

Jézus jól összegezte ezt, amikor a rá figyelő tömeg előtt ezt mondta válaszul egy férfinak, aki szükségtelenül nyugtalankodott egy anyagi örökség miatt: „Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.”

Néha egy pszichiáter is kiváló dolgokat mondhat. Viktor Frankl egyszer ezt írta: „Az élet értelmének megtalálása a legfőbb motivációs erő az ember életében . . . Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy nincs a világon még egy olyan erő, mely ilyen hatásosan segítene túlélni akár a legrosszabb körülményeket is, mint az, ha valaki tudja, hogy van értelme az életének.”

És lehet, hogy itt a bökkenő! Ez lehet a kulcs ahhoz, hogy megértsd a bajod forrását. Ezt írtad: "...amit látni szerettem volna, azt már láttam, amit ki szerettem volna próbálni, azt kipróbáltam... és most már nincs semmi, ami mozgasson tovább előre, értelmét vesztette minden."

Nem tudom mennyi idős vagy, de kötve hiszem, hogy a fenti kijelentésed a korodtól függne. Ugyanis kortalan álláspont a tiéd, mivel érzelmi előfeltételként előre meghatározod magadban azt, hogy "amit látni és kipróbálni SZERETTEM volna". Vagyis semmi másról tudomást sem veszel, csak arról, amit elhatároztál magadban, hogy "látni és kipróbálni" akarsz.

Ezek nyilván olyan dolgok voltak, melyekről tudomásod volt, igaz? Ha netán hallott valaki a piramisokról és a kínai nagy falról, valamint ki akarta próbálni a világ legnagyobb hullámvasútját és ezeket megtapasztalta, akkor vége?... Nincs tovább? Ennyi volt az élet értelme? Vagyis ezek alapján, még a bibliaírók szerint is semmi?!

Mert ezek alapján valóban semmi értelme az életnek!

De itt jön képbe az, hogy nem is ilyen síkon kéne azt keresni. Látod? Erre te is rájöttél. A materialista világ anyagi javainak és élvezeteinek a céltalan hajkurászása elvette az életkedvedet.

Nem te vagy az első, aki ezt belátta. A fenti példákon kívül, még nagyon sokan ismerték fel, de nem álltak meg az élet értelmét keresve és megkeseredetten azt mondván, hogy "ha ez nem ad értelmet az életemnek, akkor biztosan nincs is!"

Miből gondolod, hogy csak a materialista álláspont létezik és hogy az igaz is?!

Vagy azt gondolod, hogy a másik oldalt nem lehet hiteles és logikus úton igazolni?

Az ertem.hu-t nem azért ajánlottam, mert a nemzetközi ID (Intelligent Design) magyar oldala fenntartójának a vallásos hitével egyetértenék, de ezen az oldalon erről szó sincs. Viszont az értelmes tervezéssel igen, egyetértek!

De amit mindenképpen szeretnék, hogy elolvass, az csupán egy oldal, igaz terebélyes, de nem vészes. Egy, szerintem nagyon bölcs ember írta és abból, úgy hiszem magadra ismersz.

[link]

Ez az ember nem egy elvakult és fundamentalista vallásoskodó.

Sokkal magasabb (vagy mélyebb) szinten figyeli a világot, mint a felszínes átlagember. Nem a hitnézeteiről ír, hanem a világról.

2010. szept. 22. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!