Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tegnap volt egy öngyilkossági...

Tegnap volt egy öngyilkossági kísérletem, most ezt hogy mondjam el az embereknek vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tényleg meg akartam halni, nem figyelemfelkeltés, mindent lezártam, mindennek utánanéztem, és egy „technikai hiba” miatt nem sikerült :/ És én mindig lenéztem azokat akik így csak fel akarják hívni magukra a figyelmet mert sztem ha valaki ki akarja nyírni magát, akkor az szimplán megteszi. És erre nekem se sikerül :S

Mindegy az a lényeg, hogy most tele van a csuklóm vágásokkal, és be van kötve, de azt is látják, és mondani kell valamit, hogy mi történt. Most mit mondjak a szüleimnek, barátoknak, munkatársaknak, stb.? Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy csak a figyelmet akarom magamra irányítani, mert semmit sem utálok jobban. Annyira szégyellem h nem sikerült, hogy lehetek ekkora BAROM?!

Segítsetek pls, totál szét vagyok esve, gondolkozni se tudok, most mit csináljak? Mit mondjak az embereknek? Mondjam el, hogy tényleg mi történt, vagy hazudjak valamit?

23/F

2010. szept. 20. 10:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Arról nem szólt senki, hogy csuklón keresztül elvérezni szinte lehetetlen? Ha biztosra akarsz menni, keress a combodban egy artériát, de még jobb, ha egyenesen a torkodat vágod át, esetleg kiugrasz a tizedikről.

Amíg meg sem próbálsz biztosra menni, addig ne hívd már ezt a bohóckodást öngyilkossági kísérletnek, mert ez csak feltűnési viszketegség, amit csinálsz.

2010. szept. 20. 14:25
 22/31 A kérdező kommentje:

Bejelentkeztem egy pszichiáterhez.

Köszönöm szépen midnekinek a választ, a segítő szándékot!

2010. szept. 20. 14:36
 23/31 anonim ***** válasza:

Ahogy már egy valaki előttem leírta, furcsa ellentmondás, ha az miatt aggódsz, hogy "mit gondolnak rólad, ha megtudják" és "nem akarod sajnáltatni magad", de közben se perc alatt képes lennél mérhetetlen fájdalmat okozni a családodnak.

Ha most belegondolsz, egész biztos, hogy szándékosan nem ártanál nekik, igaz? Biztos, hogy nem tennél a családod ellen semmi olyant, amivel súlyosan megbántanád őket, legalábbis így vagyunk általában ezzel. Odafigyelünk egymásra, főleg a szűkebb család és a legjobb barát/ok.

Mi következik ebből? Az, hogy ebben az esetben nekünk is adni kell magunkból, ha semmi mást nem, legalább őszinte figyelmet a másik gondja-baja iránt!!!

És ezen van a hangsúly.

El tudod te képzelni, hogy mások is segítségre szorulnak? Sőt, mindnyájan rendszeresen segítségre szorulunk. Gondolod, hogy alkalmasint éppen te lehetnél az, aki egy hozzád közel állónak segíteni tudnál? Gondold meg, mi mindent jelent az, ha valaki öngyilkosságot kísérel meg elkövetni?

Lemond minderről, amit írtam (faképnél hagynál számtalan embert, aki bizony számít rád!!!) és még számtalan értékes örömforrásról - de valójában pont azt érnéd el vele, amitől annyira berzenkedsz: azt, hogy mások sajnálkozzanak rajtad! Ha ez annyira zavar, akkor ne sajnáltasd magad.

Próbálj felülkerekedni a negatív gondolataidon, ehhez mindenképpen kérj segítséget. Egy jó barát sokszor felér egy kiváló szakemberrel.

Van, ami szerintem nem tudatosult még benned kellőképpen: a gondolataidat TE, egyes-egyedül te irányítod! Amilyenek a gondolataid, olyanok lesznek a tetteid. Tudod, ez olyan, mint amikor egy paraszt bácsi a lovaskocsin ülve irányítja maga előtt a lovait. Mért hagyná, hogy le menjenek az útról és az árokban felboruljanak?!

Vagyis neked TUDATOSAN kell irányítani az életedet.

Ehhez kellenek tervek, vannak terveid? Nincsenek? Vagy voltak, de elvesztek valamelyik kanyarban? Előre kell nézni, nem hátrafelé az életben, csak így tudsz haladni.

Az autóvezetés jó példa erre: a visszapillantó egy fontos tartozéka a kocsinak, ugye? Igen az. A biztonságos közlekedéshez szükség van rá.

De nem abból megyünk előre!!! Az csak arra van, hogy biztonságosabbá és komfortosabbá tegye az utunkat.

Tehát összefoglalva: ha úgy érzed, nem tudsz úrrá lenni a gondjaidon (melyekről még nem írtál semmit), akkor fordulj szakemberhez, de az igaz barát, aki szintén diszkréten kezeli a dolgokat, szintén nagyon értékes lehet.

Az antidepresszáns szerek hatalmas üzlet, azoknak ajánlom csak, akik valóban súlyos pszichoszomatikus betegségben szenvednek. Sokkal fontosabb, hogy megtaláld az Utad!

Ha arra gondolsz, hogy TE miként tudnál segíteni másoknak (mert lehet, hogy van a szűkebb, vagy tágabb környezetedben olyan, aki még náladnál is nagyobb bajban van!!!), akkor a gondolataidat máris pozitív irányba terelted.

A megoldás valahol itt van, csak erre neked kell rájönnöd!

A kérdésemre nagyon örülnék, ha válaszolnál, köszi!

Józsi.

2010. szept. 20. 14:48
 24/31 A kérdező kommentje:

13: 49

„Érzéstelanítővel öngyilkosság?

Na ne! Ez milyen önbüntetés akkor?”

Önbüntetés?! Miért is kellene megbüntetnem magam? Én csak szerettem volna minél csendesebben és fájdalommentesen elmenni. Önbüntetésről szó nincs, nem tudom ezt honnan veszed.

14:25 köszönöm a tanácsokat, tudom, hogy vannak más, biztosabb módszerek is, de azokban benne van a megnyomorodás lehetősége is. Azt pedig szeretném elkerülni.

14:48

„Ahogy már egy valaki előttem leírta, furcsa ellentmondás, ha az miatt aggódsz, hogy "mit gondolnak rólad, ha megtudják" és "nem akarod sajnáltatni magad", de közben se perc alatt képes lennél mérhetetlen fájdalmat okozni a családodnak.”

Nem ellentmondás ez :) Ha meg akarsz halni, akkor kurwára nem érdekel, hogy mit okozol ezzel másoknak, mert neked már nem számít (önzőség tudom, de az sem érdekel akkor). Ha viszont már úgy tűnik, életben maradsz, akkor elkezd érdekelni. Helyzetfüggő.

Tervek nem igazán vannak, valahol elvesztették az értelmüket, ahogy az egész élet, a továbbélés is, úgy érzem, a mókuskerék egyszerűen nem ér meg annyit, hogy 40 évvel később haljak meg.

Amúgy teljesen igazad van abban, amiket írtál, csak ezeket könnyű mondani, de baromi nehéz ezek szerint élni. Legalább is nekem az.

Na mindegy, szakember már van, jóbarát volt is meg van is bőven, úgyhogy bár őszintén per pillanat nem nagyon látom esélyét, de hátha jutok majd valamire :) Köszi a válaszod!

2010. szept. 20. 21:29
 25/31 anonim ***** válasza:

Igen, ebben igazad van! Könnyű mondani. A KRESZ-szabályok is csak akkor érnek valamit, ha betartják. Balesetek még úgy is lehetnek, de ha be se tartják...

A legtöbb baj mindig ebből van, hidd el a te bajod is abból adódik, hogy néhány fontos szabályt figyelmen kívül hagysz az életben. Olyan ez, mintha a stop táblára azt mondanád, hogy "előtte megállni számomra jelentőségét vesztette, én inkább megyek tovább". Ez az orosz rulett.

Persze, valami elvezetett idáig téged - ez az, amiről itt semmit sem írtál még. Lehet, hogy túl indiszkrét a kérésem, de végtére is inkognitóban vagy!

De mire értetted pontosan, hogy "könnyű mondani"?

Ez nagyon fontos kérdés lenne, mert több mindenről írtam.

Esetleg neked gondot okoz, hogy adj másoknak magadból, segíts másokon? Erről mi a véleményed?

Ezt csak mondani könnyű, az életedért, a megelégedettségedért, sőt a boldogságodért cserébe nem érne annyit, hogy megtedd???

Ezt nem nehéz megtenni!

De mi adhat igazán értelmet egy ember életének? Tán az, hogy arra gondol, hogy majd 40 év múlva úgyis meg kell halni és kész... vége mindennek? Akkor már inkább előbb, mint akkor? Esetleg sok mindenről a világban lesújtó véleményed van?

Minek tekinted te az életet? A vak véletlen értelmetlen és szeszélyes játékának, vagy ajándéknak? Mert ez nagyban meghatározza, hogy van-e értelme (és mekkora értelme van) számodra az életnek. Az, hogy miben hiszel, az döntő lehet számodra.

Mert mindenki hisz valamiben, még te is. De lényeges pont, hogy miben, mi az, ami előre visz. Mi az, ami gátol, visszahúz leépít és elpusztít!

Mert az, amiben hiszel, nagyon meghatározza, hogy meddig visz téged előre!!! Ezt meg lehet figyelni mindenkinél.

Én azt vettem észre, ha illúziókban, mítoszokban, babonákban és mindenféle igazolatlan mesékben hiszek és arra akarom alapozni az életemet, akkor az életem minősége és értelme (ezzel együtt a hossza is) erősen lecsökken.

Képezd magad olyanná, aki már nem olyan könnyen vezethető félre.

Most lehet, hogy persze azt mondod magadban: "én már minden rosszat átéltem, pont hogy nem tudnak az emberek semmit ígérni már, amit érdemesnek tartsak arra, hogy hosszú távú életcéljaim legyenek".

Ha netán így hinnéd, akkor nagyon tévedsz! Persze, ha te gondoskodsz róla, hogy ne is legyen senkinek lehetősége neked olyan célt mutatni, amiért érdemes élni, akkor győztél és közben persze vesztettél is egyúttal!

Remélem szeretsz olvasni, mert ajánlok neked két oldalt, amin el kéne gondolkozni:

[link]

A másik: [link]

Ne becsüld le őket, mindkettő nagyon alapos munka.

2010. szept. 21. 00:07
 26/31 anonim ***** válasza:

Mi értelmét látod ennek a mondatnak:

„Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, nektek is hasonlóképpen meg kell tennetek velük”

Te szeretnéd, hogy az emberek veled jót tegyenek? Nem, nem érdekből, hanem tiszta, önzetlen indíttatásból!

Hogy van-e még ilyen ember? Mit válaszolnál erre a kérdésre?

2010. szept. 21. 01:06
 27/31 anonim ***** válasza:
Na jó, az utolsónak üzenném, hogy SENKIT nem buzdítson arra, hogy feküdjön a vonat elé. Gondolj már bele... Mit érezhet az a mozdonyvezető, aki elgázol valakit??? Ha már valaki olyan idióta, hogy magával végezni akar, ne tegye így tönkre egy másik, ártatlan ember életét is!!! Ha én ütnék el egy embert, még akkor is, ha meg akar halni, soha nem tudnám feldolgozni és megbocsátani magamnak ezt (pedig ártatlan lennék, de akkor is).
2010. szept. 21. 12:38
 28/31 anonim ***** válasza:
Vannak taplók, akikre ne is figyelj oda! Eddig is tudtad, hogy vannak, és aztán.
2010. szept. 21. 13:35
 29/31 anonim ***** válasza:
KESERŰSÉG NÉLKÜL NEM TANULOD MEG AZ ÉDESET......
2010. szept. 22. 00:13
 30/31 A kérdező kommentje:

A vonatosnak csak annyit üzennék, hogy ha majd a vonatja elég fekszik egy öngyilkos, és amiatt késik három órát, akkor gondoljon arra, hogy ő ezt tanácsolta, mint követendő módszer :P:P Hülye.

44%-os!

Nem a segítségadással van a problémám, tudok segítséget adni másoknak, ezzel nincs baj :) Inkább a kéréssel. Nehezen kérek segítséget, jobban szeretem egyedül megoldani a dolgaimat, és csak az utolsó pillanatban fordulok másokhoz (mint pl. most is).

Nem nézek én le más embereket, nincs bennem harag, vagy csalódottság, vagy bármi ilyesmi, egyszerűen csak amit látni szerettem volna, azt már láttam, amit ki szerettem volna próbálni, azt kipróbáltam (bár nincsenek olyan veszett extrém vágyaim), és most már nincs semmi, ami mozgasson tovább előre, értelmét vesztette minden. Mert minden, a meló, a család, a barátok, minden csak arra jó, hogy az embernek meglegyen az az illúziója, hogy ő fontos. Pedig nem az. Senki sem fontos, csak mostanában az emberek szeretik azt hinni, hogy azok. Pedig nem, mindenki csak egy könnyen pótolható kis fogaskerék. És röhejes, ahogy az emberek szaladgálnak össze-vissza, meg vergődnek végig az életükben, mert annyira kétségbeesetten szeretnének neki értelmet találni, amikor értelme egyáltalán nincs.

„Te szeretnéd, hogy az emberek veled jót tegyenek? Nem, nem érdekből, hanem tiszta, önzetlen indíttatásból!”

Nem!!! Azt szeretném, hogy hagyjanak békén :D

Az ertem.hu nem jön be :(

„KESERŰSÉG NÉLKÜL NEM TANULOD MEG AZ ÉDESET......”

Ez mondta a pszichiáter is :)

2010. szept. 22. 09:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!