Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Normális dolog, hogy nem...

Normális dolog, hogy nem lehet a nőkre nézni Angliában? Mi lenne, ha itt is bevezetnék?

Figyelt kérdés
[link]

#börtön #nő #egyenjogúság?
2022. ápr. 29. 20:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
10%

Nekem kicsit visszasnak erzodik a dolog. A holgyek a nap elejen fel-egy orat toltenek azzal, hogy kisminkeljek, kicicomazzak magukat. Aztan meg ok vannak felhaborodva, ha dicsero pillantasokkal illetjuk azt, amin egy oran keresztul dolgoztak.

Tessek zsakruhat hordani fejkendovel, es senki sem fog bamulni sehol sem, ilyen egyszeru a megoldas.

Sokmillio even at valoban predakent tekintettek eleink a no(stenye)kre. Nem olyan konnyu millio evek alatt belenk vesodott szokasokat, osztonoket levetkozni, elnyomni magunkban.

Az inceleknek sikerult. Tenyleg ilyen toketlen "ferfiakat" akartok magatok kore a tarsadalomban? Biztos hogy jo lesz ez nektek, nekunk, mindenkinek?

2022. ápr. 29. 23:35
 52/67 anonim ***** válasza:
89%

Nem a dicsérő pillantás a baj.

Hanem, pl hogy vékony nyári szoknyában vagyok a 40 fokban, s megjegyzi, hogy szép a ruhám, meg az is, ami alatta van.

Ez az utóbbi a zaklatás. Ja, és vadidegen, az utcán.

Vagy mikor kb 17 évesen a buszon egy pasas a farkát markolászta úgy, hogy közben végig engem bámult.

Vagy szintén a buszon (tömött buszon) tök egyértelműen a fenekemet próbálja simogatni.

Vagy amelyik mellémszegődött az utcán, s részletezte, hogy mit tenne velem.

Tök mindegy, ezek hogy néznek ki....ez zaklatás.

Volt olyan is, aki anno elment mellettem, végigmért, s közölte, hogy "meg kéne nősülni ", aztán továbbment. Na, ez a különbség. Nem maradt ott, nem részletezte, hogy mit csinálna velem, nem próbált fogdosni.

2022. ápr. 29. 23:50
 53/67 anonim ***** válasza:
Az a baj nem mindig egyértelmű mi az ami még elfogadható és ami már nem. És itt nem a beszolasokra meg a farok markolaszasra gondolok. Ez egyértelmű. Két példa. Mindkét hölgy kolleganom volt, különböző munkahelyeken. 1. Teljesen fel volt háborodva mert egy nem túl jól öltözött férfi infót kért tőle az utcán, hogy merre van busz pályaudvar. Hogy nar az utcára sem lehet kilepni mert troger alakok nem hagyják békén. 2. Kolléganőm így ismerte meg a férjét. Elsőre volt köztük szimpátia, ezért beszélgetni kezdtek kiderult mindketten Erdélyből származnak. Akkor most hogy is van ez?
2022. ápr. 30. 02:54
 54/67 anonim ***** válasza:
92%
Ez férfi felé is jól jönne. Van aki nem bírj magával mert egy hosszú hajam van nem több kevesebb. Kamionból kiabálja magátét az utcán. Tesco elött dönts már el, hogy lány vagy fiú vagy stb.🤷 Van aki a hajamat a buszon nem csak az iskolában fogdosta, hogy milyen puha, hosszú. Járdán idős ember elkezd bókolni és a nyanyoka ráncos puszit küld.
2022. ápr. 30. 07:18
 55/67 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem, de komolyan: akik itt írogatnak férfiak TÉNYLEG nem értik a különbséget a "dicsérő pillantás" (ezzel senkinek nincs semmi baja) és a szó szerint szexuális zaklatásnak is elmenő viselkedés között?

Mert, ha nem tudják ezeket megkülönböztetni, akkor óriási a baj a társadalomban.

Senki nem azt mondta, hogy nem lehet a másik emberre ránézni. Zaklatni nem lehet. Ég és föld. Nem kell ezt túldramatizálni, a normálisak eddig sem csinálták ezt.

2022. ápr. 30. 07:59
 56/67 anonim ***** válasza:
85%

Hát ez az, utolsó...

A pályaudvaros példa meg baromira nen idetartozik, senki nem mondta, hogy az információkérés zaklatás. (A kolléganő meg egy barom, de ez kivétel.)

Én sem értem, hogy hogyan nem értik a különbséget...

2022. ápr. 30. 10:49
 57/67 anonim ***** válasza:
92%

Jesszus, mi ez a kommentszekció? :D

Fiatal nőként én aztán gyűlölöm, amikor undorító pillantásokat vagy ocsmány beszólogatásokat dobálnak felém nálam kétszer idősebb férfiak. És utálom, hogy képtelenek felfogni, a csinos nőknek is van hőháztartásuk, ergo nem a kedvükért vettem fel ujjatlant, hanem mert 40 FOKOS MELEG VAN. És utálom, hogy tárgyként tekintenek rám, utálom, hogy hozzám dörgölőznek a buszon, utálom, hogy kincsemnek meg bogárkámnak szólítanak. És igen, basszus, rohadtul nem mindegy, hogy egy helyes huszonéves próbálkozik be, vagy egy rosszarcú negyvenes bámul húsz percen át a buszmegállóban.

DE AZ ÉG SZERELMÉRE!

Hadd nézzenek oda, úgy, akkor és annyit a férfiak, ahogy csak kedvük tartja. Undorító, ocsmány viselkedésnek találom a bámulást, de nehogymár a törvény szigorával sújtsunk le rá... Igen, jó lenne, ha a férfiak fel tudnák mérni, hogy az életkoruk, a megjelenésük és a helyzet milyen udvarlási módot tesz lehetővé. De az még, hogy egyesek képtelenek rá, így a közeledésük kellemelen a számomra, még nem ok arra, hogy jóképűbb/fiatalabb/talpraesettebb társaikkal ellentétben megbüntessük őket UGYANAZÉRT. Ez már tényleg orwelli, hogy nem szabad oda nézni, ahova akarsz...

A férfiak ostobaságát nem pénzbírság és börtön, hanem a gyerekkorban elkezdett helyes nevelés fogja megváltoztatni. Az előbbivel csak szélesítjük a két nem közti szakadékot.

2022. ápr. 30. 10:51
 58/67 anonim ***** válasza:
88%

"Hadd nézzenek oda, úgy, akkor és annyit a férfiak, ahogy csak kedvük tartja. "

Hát inkább ne, mert a nyáladzó stírőlés kifejezetten zaklatás.

Érdekes, nagydarab kancigányokat nem kezdenek el bámulni, mert tudják, hogy jönnek oda, hogy "anyámat szidtad"? Az állatoknál is a túlzott bámulás támadást jelent.

2022. ápr. 30. 13:05
 59/67 anonim ***** válasza:
14%

A nőkre nem szabad nézni, de itthon bármikor meg lehet fektetni egy 14, sőt, néhány esetben 12(!) évest, ha ledumáltad a bugyiját.

Azért megnézném a tárgyalást, ahol a nő (vagy férfi!) azt próbálja bizonygatni, hogy a másik 6,4 másodpercig nézett rá a buszon, amit ő zaklatásnak gondolt. Így kell leterhelni marhaságokkal az amúgy is leterhelt bíróságokat és csip-csup ügyekkel hónapokkal kitolni a normális tárgyalások kitűzésének időpontját.

De a munkahelyi balhék is szintet fognak lépni, ha a kollégák elkezdik feljelenteni egymást azzal a címszóval, hogy zaklató módon nézett a kolega.

2022. ápr. 30. 17:00
 60/67 anonim ***** válasza:
70%

Ronda dolog tolakodóan bámulni valakit, ez tény. De a hülyeség és bunkóság ellen nem lehet törvényekkel védekezni. Nem lehet kivédeni minden kellemetlenséget az életben, és talán nem is kell.

Csodálatos lesz a gyakorlatban, amikor majd egy nő bemegy a rendőrségre, és feljelent egy ismeretlent, mert "bámulta". Vajon a rendőrök kinyomozzák, hogy ki volt? És hogyan bizonyítja az áldozat, hogy törvényszegés történt?

"Kérem, bíró úr én csak öt másodpercig néztem a szemem sarkából!"

"Nem igaz, mert hét másodpercig, te szatír!"

"Öt másodperc volt, és amúgy is kint volt a fél segge, direkt provokatívan öltözött!"

Monty Python likes this.

2022. máj. 1. 08:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!