A mamámnak van igaza, és szemét dolog volt, hogy mostantól az anyám veszi fel a nyugdíjat a tudtán kívül?
Szüleim elváltak még kiskoromban, mégis anyukám intézi az apai oldalon lévő dédim sorsát (akihez már kb. semmi köze nincsen).
Amíg nem otthonban élt, anya járt hozzá hetente takarítani, segíteni neki fürdeni, hétvégente főzött neki külön, vitt sütit stb. Majd ő intézte el, hogy otthonba kerüljön, mert már nem bírta ellátni magát (nem kevés utánajárás, telefonálgatás, ilyen-olyan orvosi vizsgálat, covid teszt előzte meg a beköltözést).
Az apám oldaláról a tatámon kívül ebben neki senki nem segített, tata is inkább csak annyit, hogy amikor mentek tesztelni, ott volt vele, vagy a beköltözésnél segített vinni a holmikat stb. A többi családtag semmit nem segített, de igazából az ajtót sem nyitották rá jó 15 éve. A mamám (tata felesége) mondta is, hogy ő már az első perctől utálta az anyósát, 25 éve a háza közelében sem volt, neki onnan semmi nem kell és ezután sem fog odamenni. Oké. Viszont a dédi nyugdíját eddig ő vette fel a postán (meghatalmazással). Az most 1/1 elmegy az otthonra, gyógyszerekre, amit ugye anya intéz, fizet. És már bent lakik pár hónapja a dédi, a mamám meg felvette a nyugdíjat, de egy szóval nem szólt volna anyának, hogy nála van, hanem elnézte, hogy anya kifizeti a saját pénzéből az otthonnak a díját és augusztusban adta neki oda azt a 3, vagy 4 havi pénzt, amikor már anya rákérdezett nála... És mondta anya, hogy ő nem akarja ezt hónapokig megelőlegezni, mert amíg nem volt nála a nyugdíj, a spórolt pénzünkből fizetgetett mindent és hogy tisztább az, hogy hozzánk hozza a postás a dédi nyugdíját, meg neki sem kell akkor rohangálni ezért mamáékhoz.
Jó, ezt el is intézte, kellett leadnia a postán meghatalmazást és szólt mamának, hogy az övét akkor adja már le, vagy valami ilyesmi volt. Erre a mamám kifordult magából, hogy anya hogy merészelt ilyet csinálni az ő tudta nélkül, anya ezzel megkerülte és hátba támadta és ezt ragozta. Először anyával ordibált mocskos módon, utána engem is felhívott, hogy mekkora szemét az anyám, meg hogy mennyibe telne elmennie ezért neki havonta... Mondtam neki én is, hogy tudja, mennyi dolga van anyának, reggel 6-tól úton van kb este 7-8-ig, nem a lábát lógatja itthon. Erre hogy hát "miért mennyi dolga van???". De mondta tata is, hogy tombolt otthon, összetörte a tányérokat, elhordta anyát mindennek és hiába mondta tata, hogy anyának van igaza, hát ő intéz mindent, mama csak fújta a magáét. Meg utána hogy ő bíróságra fog menni, mert anya hogy tudta ezt elintézni az ő tudta nélkül, biztos valami hivatalos dokumentumra hamisította az aláírását... És mondta anya neki, hogy nem, a dédinek kellett egy meghatalmazást aláírnia erről, meg az otthonban a vezetőségnek is talán, de ebben nem vagyok biztos, mert fél füllel hallottam csak.
Utána velem is összeveszett, mert én is mondtam neki, hogy ésszerűbb az anyám verziója, erre hogy én csak azért védem, mert az anyám... Meg hogy ezzel ő elvágta magát nála, még ha térden csúszva kérne tőle bocsánatot, akkor sem állna vele szóba, meg ilyeneket mondott. Közben meg úgy vette fel eddig a dédi nyugdíját, hogy huszonx éve nem is látta, anya meg hetente többször látogatja bent most is.
Ráadásul a nyugdíjat szinte az utolsó forintig be is fizeti anya, valami 200 forint marad... Tehát nem magára költi, ő ezt azért intézte így, hogy neki egyszerűbb legyen, ne kelljen még plusz köröket mennie, ha a postás ide is hozhatja.
"A dédi most otthonba van, akkor oda kell, hogy utalják a nyugdíját is."
Postai úton kapta mindig.
3
Ez nem így van. A hozzátartozó vagy meghatalmazott veszi fel a nyugdíjat és ő fizeti be az otthonba a havi díjat, gyógyszer költséget, fodrász díját, esetleg pedikűrt ha kell. Ha nincs annyi a nyugdíj hozzá kell tenni, ha több akkor értelemszerűen marad belőle.
7
Nem viszi az intézménybe!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!