Szerintetek mennyire babonásak a mai elmaradottnak nevezhető falusi szegregátumokban élő romák idehaza ?
Arról még a mai napig lehet hallani egyesektől hogy pl. Romániában a mai napig léteznek bizonyos elszigeteltebb romák által lakott falvak ahol a mai napig hisznek a prikulicsok , vámpírok , és még sok más féle mitikus gonosz lények létezésében ...
Tehát szerintetek mennyire jellemző a babonáskodásra való hajlam az itteni elmaradott falusi roma szegregátumokban élőkre ?
Románia... 2004-ben még halottat is kiástak, hogy vámpír és "megölték". Még asszem a NatGeo is foglalkozott vele. Az angolom elég hitvány, hirtelen ezt találtam:
Szerintem vannak akik még a városban is babonások.
Egyszer egy ismerősöm (nem roma, de sokat volt közöttük) és én vártunk egy fontos hívást. Bizonytalan volt egy munka, szerettük volna ha összejön. Aztán amikor csörgött a telefon, viccből azt mondtam, mintha én lennék a hívó, "sajnos a munka elmarad", közben a srác felvette a telefont és tényleg, a rossz hírt közölték vele; utána komolyan mérges lett rám, a "prikézsia" szót használta, hogy miattam nem jött össze a munka. Mondom mivan?! Azóta is Prikézsiának vagy Prikinek hív, ha meglát 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!