A ti hangulatotokat is negatívan befolyálja az átlagos, lepukkant, avitt „falusi” környezet?
Itt most nyilván nem a nádtetős, tornácos, paraszti kultúrában gyökerező házakra gondolok:D Hanem a kádárkockákra, amiken még azok a múltszázadi sárga redőnyök vannak. Vagy a csotrogány, légszennyező Ifával közlekedő önkéntes tűzoltókra. A limlommal tarkított udvarok, kertek látványa is ilyen.
Ha sokáig teszem ki magam ennek, jönnek a negatív gondolataim az elmúlásról. És fojtóan szűknek érzem a világot.
Nekem ez a tapasztalatom. Ti hogy vagytok ezzel?
„Ja, a szemét tűzoltóktól én is agybajt kapok, hát nem tudnának legalább egy csendes és szuperzöld lovaskocsit beszerzeni??”
Mert ugyebár teljesen normális dolog az IFA 2019-ben. Egyébként pedig nem a hivatásos tűzoltókról beszéltem... Ezek mellett az emberek mellett hulladékot égetnek a lakosok és tesznek rá magasról:D Nem kell itt a szarkasztikus beszólogatás a védelmükben.
Önmagában a Kádár-kockával nincs bajom, nagyszüleim is ilyenben laktak. Ha rendben van tartva a porta meg a környék, akkor nem lehangoló. Gazosan, elhanyagoltan meg minden az.
(a kérdés előhozta belőlem a látens másodgenerációs faluból elszármazottat, szerintem húsz éve nem írtam le azt, hogy "porta" :D)
Ha a bennük élők undorító igénytelensége kívül is látszik akkor igen. Eléggé. A virágos kert annyira nem zavar, bár én a sima zöldet preferálom. Olyan mintha leragadtak volna 1960-ban. Szellemileg is..
Engem is eléggé elöntenek a negatív gondolatok, bár inkább úgy, hogy félek, nem tudok hathatósan elhatárolódni az igénytelenségtől és rám ragad. Tudom hülyeség de akkor is.
előző vagyok
visszaolvasva elég panelprolisra sikerült, nem ez volt a célom, én is kertes házban élek, és nem arra gondoltam, hogy aki ilyenben él az is (bár akit ismerek és Kádárkocka házakban él az az :()
Szintúgy kertesben élek. Szükségem van a természettel valamiféle kapcsolatra.
„bár inkább úgy, hogy félek, nem tudok hathatósan elhatárolódni az igénytelenségtől és rám ragad. Tudom hülyeség de akkor is.”
Ezzel egyébként én is hasonlóképpen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!