Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fontosabb sokaknak a...

Miért fontosabb sokaknak a kényelme, mint a gyereke jövője?

Figyelt kérdés

A való életben és itt a GYK-n is azt látom mindenhol, hogy az emberek sz*rnak a környezettudatosságra, kifogásokat keresnek, miért nem élnek kicsit kevesebb szemetet termelve és lényegében mindig oda lyukadnak ki, hogy ők aztán nem fognak némi kényelmetlenséget felvállalni a zöldebb otthonért.

Ők aztán biztos nem fognak mosható pelenkázni, vagy 2-3 textilszatyrot magukkal hordani, autó helyett gyalog menni a boltig 2 kiló kenyérért vagy csomagolásmentes üzletben kimérősen vásárolni, olyanokról már nem is beszélve, mint pl. kipróbàlni a szilárd sampont vagy elhagyni a Domestost.

Mi ennek az oka? Minden tele van azzal, hogy pusztul a bolygó, fogynak az erőforrások, nőnek a szeméthegyek, nekem elszorul a szívrm, ha arra gondolok, mi lesz, mikorra a gyerekeim felnőnek. Pont ezért, amit tudok, megteszek akkor is, ha némi kényelmetlenséggel jár. Miattuk.

Másokat ez miért nem érdekel? Nem szeretik annyira a gyerekeiket, hogy jót akarjanak nekik?

Nyilván nem arra gondolok, hogy mindenki mindenben legyen teljesen környezettudatos, ez szinte lehetetlen, de mindenki tudja bizonyos lépéseket tenni, túl azon, hogy a műanyagot szelektív be dobja?

2021. nov. 3. 10:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%

A pelenkamosás nem feltétlenül környezetkímélő, hiszen általa vegyszer jut a vízbe. Inkább lebomló anyagú pelenkák (ide sorolhatjuk a tisztasági betéteket is) felé kellene elmenni, mint a lebomló nedves törlőkendő (én használok ilyet).

Amikor én születtem, akkor még nem volt eldobható pelenka, amikor öcsém született, akkor már volt. Nálam még mosták a pelenkát, de öcsémnél már nem, egyből az eldobhatóra álltak át a szüleim. Ők használták mindkettőt.

2021. nov. 3. 16:30
 12/13 anonim ***** válasza:
53%
"Ha mindenki félretenné a pénzügyi kérdéseket" - Amíg nincs végtelen pénz, addig senki nem fogja félretenni a pénzügyi kérdéseket, akinek nem mindegy, mennyit költ, hogy ne kerüljön (nagy) adósságba.
2021. nov. 3. 16:32
 13/13 anonim válasza:
63%

Az a baj, hogy az emberek nem látnak tovább a mánál. Pedig hosszú távon sok dolog gazdaságosabb hulladékmentesen. Lehet egy textil szatyor többe kerül mint a műanyag, de az elhasználódik a textil meg kb örök élet. Én se vagyok hiper zöld, de amit tudok megteszek.

Annyit járunk kocsival amit muszáj, mosható pelenka, textil szatyor, újra szalvéta, kehely... Stb. Mind mind hosszú távon gazdaságos

2021. nov. 3. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!