Az angolokról mi a véleményetek emberileg?
Nekem az a benyomásom, hogy nagyon ravaszak, sunyik. Sosem tudod mit gondolnak vagy miben törik a fejük. Közben lehet épp keresztbe tesznek neked a hátad mögött. Ezek saját benyomások.
Nektek milyen tapasztalataitok voltak az angolokkal?
20
Nem várom, hogy bántsa senki az angolokat, ha nincs oka rá.
A ti tapasztalataitok és véleményetek érdekel, ennyi.
Nem kell egyetérteni.
24
Igen, az én benyomásom az volt, hogy ilyenek. Ugyanakkor nem ismerek más magyart aki összehaverkodott volna velük.
Szóval logikus magyarázatnak tűnt.
De ne vedd magadra. Lehet tévedek.
26
Sehol nem volt gondom az ismerkedéssel. Mindenhol hamar új barátokra tettem szert. Otthon is amikor például átköltöztem másik városba.
Az íreket pedig ne keverd az angolokkal mert nem egy kutya. Teljesen más kultúra más emberekkel és nem szeretik az angolokat ők sem!
Angolt első osztályos koromban kezdtem tanulni. Anyanyelvi szinten beszélem!
28
Nem kellett próbálnom sehol sosem. Ment magától. Megszólítottak emberek, én is megszólítottam embereket, tudod természetesen.
Angliában ilyen nincs. Ha megszólítasz valakit az már zaklatás. Nagyon osztályokba rendeződött a társadalmuk, hierarchikus. Na most ez egy magyar szemében aki utálja a hierarchiát nagyon undorítónak hat. Mert rengeteg előítéletet táplál. Az angolok igenis nagyon előítéletesek.
Jaa, így már értem. Ez nem sunyiság meg hátbatámadás, hanem természetes tartózkodás. És igazad van, olyan vagyok mint ők. Én is rühellem, ha leszólítgatnak. Én munka folyamán ismerkedtem meg más emberekkel. Ez nem hierachia, bárki tarthatja magát annyira, hogy nem áll szóba akárkivel. Ez ilyen demokratikus emberi jog, nem tudom, hallottál-e már róla.
Amúgy ha már a kétszínűségnél tartunk, a legtöbb kis hazánkban van. Szemben kedvesek meg haverok, és valóban hátba szúrnak. Annyira, hogy sok kinti magyar nem is áll szóba magyarokkal. Persze, veled ellentétben én nem állítom, hogy egy egész nép ilyen, de ezt tapasztaltam meg itthon is és külföldön is. A sunyiság meg hátba szúrás amúgy is a közvetlenebb embereknél van, az angolok csak azt akarják, hogy ne alkalmatlankodj nekik. Én is lassan kötöttem barátságokat és nem erőltettem semmit, mondjuk nem is a stílusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!