Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szólnak le ezért az...

Miért szólnak le ezért az emberek?

Figyelt kérdés

Miért szólnak le azért, mert olyan helyzetben vagyok, hogy soha a büdös életben nem kell dolgoznom?

Olyan az anyagi helyzetem, hogy megtehetem azt, hogy soha ne legyen állásom. Ezért mindenki beszól. Vajon ha ők ilyen helyzetben lennének, akkor ugyanúgy beállnának valahova dolgozni? Nem hinném.

Én próbálok mindig mindenkivel kedves lenni, és mégis -gondolom irigységből- ők nem úgy állnak hozzám.

Kérkedni soha nem szoktam a pénzemmel, nem is öltözök márkás ruhákba, egy elég régi autóval járok, aminek mindig van valami baja, mégsem veszek 10-20 milliós autót, pedig megtehetném.

Ezt sem azért írom hogy kérkedjek, csak hogy megértsétek, nem az a tipikus beképzelt gazdag b*romállat vagyok, mint egyesek.

Nem hordok magamon semmi kirívó dolgot, amiért esetleg mások rosszul éreznék magukat, és ahol csak tudok, segítek a nálam rosszabb anyagi helyzetben élőknek.

Mégis sokan úgy bánnak velem, mint a társadalom szemetével, csak mert nem megyek el "kedvtelésből" dolgozni.

(Azt még leszögezném, hogy nem a szüleim pénzéről van szó, tehát nem egy olyan ember vagyok, akinek csak az ölébe hullt egy zsák pénz.)

2010. aug. 22. 13:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
megkérdezhetem honnan van ilyen sok pénzed ha soha se dolgoztál és nem is a szüleidé ?
2010. aug. 22. 13:46
 12/27 anonim ***** válasza:
91%
Hát szerintem most nagyot fogsz nézni,de én is állok úgy,hogy ne kelljek dolgoznom amíg élek,de annak mi értelme? Szeretek dolgozni,társaságban lenni és nem mintha szarrágó lennék,de így még egy kicsivel több pénzem is van:D Nekem nem szoktak beszólni,lehet te élsz olyan környezetben ahol ilyenek az emberek,vagy esetleg valóban van benned egy kis nagyképűség,pl én "csak" egy 2 milliós kocsit vezetek,pedig holnap vehetnék akár egy luxus járgányt,szóval elég vissza fogott vagyok.
2010. aug. 22. 13:47
 13/27 anonim ***** válasza:
Irigységből mondanak az emberek dolgokat. Én ha tehetném nem mennék dolgozni. Kirándulnék, vagy tanulnék olyat amit akarok. Olyan jó neked! :)
2010. aug. 22. 13:53
 14/27 anonim ***** válasza:

Én sem dolgoznék a helyedben, jól teszed, hogy nem keresel állást.

Én legszívesebben otthagynám a munkahelyemet, egy személyben töltök be három feladatkört, mindezt szaros 82 ezer nettóért, és elvárják, hogy mind a három munkakörben 100%-ot teljesítsek. Hát hogy a fenébe? Ráadásul mindig leszólnak, hogy én miért csak 2 órát túlórázom naponta, miért nem hármat, mert úgy sincs gyerekem hova sietek haza? Miért vagyok fáradt mikor nincs gyerekem? Miért vagyok büszke arra, hogy sivár az életem mert nincs gyerekem? és így tovább

2010. aug. 22. 13:57
 15/27 anonim ***** válasza:
95%

A Napló-ban mondta egy nagyon okos és nagyon gazdag férfi:

A legfontosabb három dolog az életben a boldogság, az egészség és a pénz. De mindenki először gazdag akar lenni, dolgozik ész nélkül csak, hogy minél többet harácsoljon össze. Közben tönkre megy mentálisan és fizikailag is, az egészségét feláldozza a pénzért, az egyéni boldogságot a karrierért. És a végén a három pillérből egyikkel sem lesz elégedett és nem lesz értelme az életének. Pedig a titok nyitja, hogy a három fontos dolgot a helyes sorrendben kell elkezdeni megvalósítani.

Örömmel olvastam, hogy segítesz a rászoruló embereknek. Ahogy valaki írta, vállalkozásba kezdhetnél, alapítványt hozhatnál létre, mert céllal kaptad ezt az anyagi biztonságot és élned kell a lehetőségeiddel, mert csak így leszel elégedett az életeddel. Elnézést ha túl fatalista voltam, sok sikert önmagad megvalósításához!:)

2010. aug. 22. 13:58
 16/27 anonim ***** válasza:
42%

De igen, valójában azért írod, hogy kérkedj. Ha "nem olyan ember vagy, akinek az ölébe hullt a sok pénz", akkor valószínűleg munkával kerested meg. Akkor viszont képesnek kellene belátnod, hogy a munka elsődleges értéke nem a pénzkereset, hanem hogy hasznosítsd magad a világban.

Vagy kamu a kérdés, vagy igenis beképzelt vagy, akinek igenis az ölébe hull a pénz, és fennhéjázik.

2010. aug. 22. 13:59
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

fuhh ha nekem lenne ennyi pénzem simán kiutazgatnék, megismerném a népek konyháját, és kezdenék vmit a magyar gasztronómiával, csinálnék egy jó kis éttermet, a személyzetet kiküldöm néhány hónapra dolgozni hogy ismerkedjenek meg az ételekkel stb. és utána várnám vissza őket hozzám dolgozni, és aztán megint és megint kiküldeném őket, és majd ha jönnek hozzánk tanulók akkor mindenre meg tanítjuk őket, nem féltjük a tudásunkat, és így még motivációt is kapnának és tényleg jobb lenne a helyzet:)) jajj de jó lenne! hát igen vannak álmaim :) Annyi mindent szeretnék!!!

Amugy szntem is féltékenység

2010. aug. 22. 13:59
 18/27 anonim ***** válasza:
86%

Nem akarsz a barátom lenni? :)

Mondjuk ha így volnék lével, biztos kitalálnék magamnak valami elfoglaltságot, egy kis céget.. aminek van értelme, amolyan szeretem csinálni dolgokból..

Én cserélek veled ha nagyon zavar, az emberek irígysége.. :)

Vagy menj el poénból egy hétre a Tescoba, akkor tutira azt fogod vissza hallani, hogy: na ezt is csak azért csinálja..

szóval mindenhogy be fognak szólni..

2010. aug. 22. 14:02
 19/27 anonim ***** válasza:
86%
Féltékenység,de sok embernél érhető is.Az okokat már előttem felsorolták.Én is csinálnék valami vállakozást hogy mégis csináljak valamit.Nem vagyok irigy mert attól még nekem nem lesz jobb.Nem mondom hogy nem örülnék hasonló helyzetnek de hát ez van.
2010. aug. 22. 14:04
 20/27 anonim ***** válasza:
86%
Akkor hozz létre vállalkozásokat, alapíts cégeket és adj munkát azoknak, akiknek nincs és dolgozni szeretnének! Én pl. tuti mennék hozzád, jövő tavasz elejétől, akkor leszek diplomás pályakezdő. Na?
2010. aug. 22. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!