Miért szólnak le ezért az emberek?
Miért szólnak le azért, mert olyan helyzetben vagyok, hogy soha a büdös életben nem kell dolgoznom?
Olyan az anyagi helyzetem, hogy megtehetem azt, hogy soha ne legyen állásom. Ezért mindenki beszól. Vajon ha ők ilyen helyzetben lennének, akkor ugyanúgy beállnának valahova dolgozni? Nem hinném.
Én próbálok mindig mindenkivel kedves lenni, és mégis -gondolom irigységből- ők nem úgy állnak hozzám.
Kérkedni soha nem szoktam a pénzemmel, nem is öltözök márkás ruhákba, egy elég régi autóval járok, aminek mindig van valami baja, mégsem veszek 10-20 milliós autót, pedig megtehetném.
Ezt sem azért írom hogy kérkedjek, csak hogy megértsétek, nem az a tipikus beképzelt gazdag b*romállat vagyok, mint egyesek.
Nem hordok magamon semmi kirívó dolgot, amiért esetleg mások rosszul éreznék magukat, és ahol csak tudok, segítek a nálam rosszabb anyagi helyzetben élőknek.
Mégis sokan úgy bánnak velem, mint a társadalom szemetével, csak mert nem megyek el "kedvtelésből" dolgozni.
(Azt még leszögezném, hogy nem a szüleim pénzéről van szó, tehát nem egy olyan ember vagyok, akinek csak az ölébe hullt egy zsák pénz.)
nem tudom... valami végzettséged van?
én is ilyesmi helyzetbe vagyok, de én dolgozni akarok, el nem tudnám képzelni h üljek otthon, mondván h megvan a pénzem, hisz én absz. nema pénz miatt akarok dolgozni.
Hanem mert leköt, és boldogít... de ha neked van vmi hobbid, és úgy űzöd h nem kell dolgoznod, akkor biztos jó, mindenesetre én ilyen helyzetet el nem tudnék képzelni :)
Azért abban elgondolkodtál aki minimálbérből él mint mi? meg több ezer család?
...
Én se dolgoznék a helyedben.
Szerintem ha van elég pénzed, akkor hülyeség lenne elmenned dolgozni, és elvenni a munkalehetőséget valaki olyantól, akinek tényleg szüksége van rá.
Szerintem, ha elmennél egy hónapra dolgozni lehet megértenéd. Korán kell kelni, sok majommal egy légétrben buszon vagy a vonaton, baromállat főnökök, bunkó kollegák. Állni 8-12 órában! Gondolj bele! És sajna valaki így sem tud megélni hiába csak kaját és éppen csak használja vizet vagy az áramot mikor szükséges! Neked meg nem kell dolgoznod és jó minőségű kaját eszel, Ő meg széttúlorázza az agyát és eszi a TESCO-sat. Meg éppenhogy nem hajléktalan. Apukám is egész nap a tűző napon dolgozik még 36 fokban is a beton még dob rajta 10 fogot az már 46! Azt éppenhogy nem minibér... Nem jó dolgozni, főleg úgy, ha lóf@asznyi fizetést sem kap. Ez a baj.
Gondolj bele, ha csak éppen annyi pénzed lenne, hogy éppenhogy marad 1 ezresen hó végén, úgy, hogy semmit nem vettél ami a szíved vágya, és alig pihentél! Legyen az csak egyy 5ezer ft-os cipő vagy 300 ft-os zokni ami szintén alap. Aztán éppenhogy tudsz pihenni, mert másnap kezdődik a meló elölről.
Félre ne érts erről nem tehetsz. Erről a politika tehet. De ha sok pénzed van fektesd be valamibe amit keresnének az emberek és csinálj vállakozást, alkalmazol embereket, emberséges főnökkel nem bunkók az emberek. Biztos más szemmel néznének. Nekem is inkább arra lenne szükségem, hogy valaki munkát adjon ne csak úgy adja a pénzt.
Röviden: Aki dolgozik az szarul él, aki nem jól él. Ezt neheményezik!
21/L Pályakezdő munkanélüli. Pályakezdők semmi kezdőtámogatást ne kapnak se az államtól se senkitől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!