Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért borít ki...

Magyarországon miért borít ki egy csomó embert a gendersemlegesség?

Figyelt kérdés

Akárhányszor szóba kerül valahol, a magyarok nagy része indulatosan reagál. Általában elég gyorsan kiderül, hogy nem is értik, hogy mit jelent a kifejezés, de amikor megpróbálom elmagyarázni, rávágják, hogy nincs igazam (?!), meg belemagyarázzák, hogy ez az ember biológiai nemére utal.

Miért van ez? A kormány propagandája miatt, vagy ennyire nem értik sokan, hogy ez a társadalmi nemről szól, vagy miért?

Egyébként úgy vetődött fel bennem, hogy mikor én ezzel a fogalommal először találkoztam, akkor rájöttem, hogy én abszolút gendersemlegesen voltam nevelve. Fiús ruhák tetszett kisgyerekként, és a szüleim sose kötöttek bele. Még abban a korszakban voltam kisiskolás, mikor a lányok tornadresszt hordtak, a fiúk meg pólót-nadrágot, és én pont a neveltetésem miatt ezt tök igazságtalannak éreztem, utáltam a dresszt, és kértem, hogy hadd lehessen rajtam is póló és nadrág. A tanárunk nem örült, de apukám mellém állt, és így megengedték. "Fiús" játékokkal játszottam inkább (kiskocsik, akciófigurák), barbiekat nem szerettem, mert azoknak nem mozgott annyi végtagja, mint az akciófiguráinknak :)

A szüleim sose szóltak ezek ellen, főleg, hogy apukámmal voltam sokat gyerekként, így sok közös programunk volt, és sosem éreztette velem, hogy nem kéne valamit csináljak, csak mert lány vagyok. Soha semmit nem ítéltek meg ez alapján nálam.

2021. márc. 28. 23:30
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

38 vagyok.

Katniss-szel nekem semmi bajom nem volt,nem tudom mi kivetni valót

találtak benne...

"A mostani erősnek beállított nők meg sokszor úgy agyon vannak szexualizálva"

Na ez az! Meg a mai PC világban azért Cardi B kiadhat egy W.A.P.-ot :D

Ezért is bírom a régi filmeket,pl a Szerelem első/második vériget. Ott a főszereplő

Ágota úgy volt naíva(?) típus,hogy volt tartása,méltósága,amiért lehetett tisztelni.

Az átoperálással én is úgy vagyok,hogy nem érdekel,tényleg. Ha neki így jó,akkor ok.

A BLM-mel kapcsolatban az elején én is jogosnak éreztem a megmozdulást. Az első tüntetés,meg Obama posztja simán érthető volt. De ami utána jött... Mikor lehasították Seattle egy részét maguknak... Mindennapos volt az erőszak,de azért ők elfogadóak,szeretetben élnek... :D

Amúgy Biden egyik rendelete az,hogy a nők között engedi versenysportolni a transzneműeket. Pragger U-n fel is szólalt egy futó hölgy ez ellen.

Ez a film cenzúra is baromság... Kontextusban kell vizsgálni mindent. Akkor ez volt,így festett az élet. Akár még tanító szándékú is lehet a dolog,hogy ma miért jobb. A humort pedig megölte a PC,ez tény. Persze,lehet úgy csinálni,hogy ne vívd ki mások haragját,de iszonyú nehéz.

"én feminista vagyok"

Kellemeset csalódtam,esküszöm!

Ma már tartok tőlük,de tényleg jó olvasni,hogy nem mindenki szélsőséges,és lehet értelmesen beszélgetni.

2021. ápr. 1. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!