Ez a Közép Európa nem jön be nekem. Nem igazán az én világom, túl konzervatív, régi, tartozkodó, egyszínű. Jó tudom ott van a történelem meg ilyesmi. Sokkal jobban bejön az angolszász világ USA vagy akár Latin Amerika. Van ezzel így még valaki?
“Konzervatívak vagyunk?Nem is tudtam h nálunk divat a nőket krumpliszsákkal takarni...“
Erre gondolsz? XD
#8-nak #10-nek, akikkel rokon a nézetem. Anyanyelvéért, költészetéért szeretem elsősorban hazámat,
„Nyelvében él a nemzet”
Küldök is egy szép József Attila verset:
Magyarország messzire van.
Magyarország hegyeken túl van.
Onnan, rigókkal, éneklőkkel,
Jönne rövidke szoknyácskában,
Hajnal volna,
Szellős,
Világos,
Szép, tiszta üllők csengenének.
Uram, nem látta Magyarországot?
Tudom, nehéz a nyelve.
Tudom, nehéz a szívem.
Lányok, sokan, szaladnak,
Akár a reggeli szél,
Hajuk lobog a keleti égen.
Ő pedig kövér kalácsot fon,
Karcsúbb ő a liliomillat estéli árnyékánál.
Ott ősz van,
Kicsike kertjeinkbe
Zörgő, száraz virágokat ültet
Az Úr.
Szerintem sincs baj Magyarorszaggal. Nekem most ez az egesz covidos felhajtas nem tetszik mert eleg liberalis indezkedeseket hoztak, Washingtonban lattam hasonlot.
Usa minden resze mas. Ahol en elek ott konzervativabbak az emberek. Washington meg nagyon liberalis, tele BLM, LMBTQval az egesz varos.
Nalunk sose latok szivarvanyos zaszlot es BLM plakatokat sem.
Hát akkor majd rájöttök magatoktól, hogy Nyugaton sem olyan könnyű az élet. Azt képzelitek, hogy kimentek és 1 év múlva már úsztok a milliókban. Hány olyan volt mint ti, akiknek minden álma az volt, hogy egy nyugati országban éljen, aztán végül mégis visszajöttek, mert rájöttek, hogy teljesen más mint ahogy elképzelték.
16-os, hiába lesz dél-amerikai állampolgárságod, az USA-ba nem szeretik a dél-amerikai bevándorlókat, szóval nem fognak olyan könnyen beengedni max ha úgy szöksz át a határon. És akkor feltételezem, hogy 100% vagy spanyolból is persze :D. Nem úgy van az USA-ba kijutás ahogy elképzeled kicsi lány. :) Ha ilyen egyszerűen meglehetne oldani, akkor már mindenki az USA-ban lenne akinek ez volt az álma valaha is. De a többség aki Amerikában akar élni, az nem jut ki soha. Persze álmodozni lehet.
Azt mondod akkor majd mész Nyugat-Európába. És mégis hova? Angliában egyre sz*rabb a helyzet a Brexit miatt, az angolok is menekülnek már lassan, mindennek megy fel az ára, a fizetések meg nem emelkednek. Plussz ott most már köszönik szépen, de nem kell nekik több kelet-európai bevándorló, nem akarják, hogy ott éljenek, vagy oda szüljenek, szóval onnan is kinéznének. Akkor maradt Franciaország, Belgium, Hollandia ahova mehetnél. De ahhoz tökéletes francia vagy holland nyelvtudás kell, különben anélkül nem mész ott semmire. Ha erre képes vagy, hogy anyanyelvi szinten elsajátíts egy nem egyszerű nyelvet, akkor hajrá, itt biztos nem fogsz hiányozni, viszont majd leesik az állad, hogy ott sem olyan egyszerű az élet, és ott is keményen kell majd dolgozni. És azt sem garantálja semmi, hogy milliomos leszel (sőt, erre nagyon kicsi az esély), sőt, lehet ugyanúgy nyomorogni fogsz vagy mégjobban. De persze meg lehet próbálni.
18-as köszönjük hogy felhívtad a figyelmünket hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Majd eldöntjük hogy akarunk e ott élni vagy nem. Igen a Kelet Európaiakat nem szereitik sehol a mentalitásuk miatt, hogy mindenkit át akarnak vágni meg kihasználni. Meg tudták milyenek vagyunk ennyi....tisztelet a kivételnek. Amerikában egyébként nem foglalkoznak ezzel.
Mi az hogy mégis hova megy? Mehet a németekhez, osztrákokhoz is akár..nem egyszerü nyelv meg ilyenek hagyjuk, aki akar megy aztán kész. Sőt haza is jöhet ha akar pár évre aztán megint visszamegy te ilyenekre nem gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!