Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez szerintetek se normális?

Ez szerintetek se normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok

20 éves lány vagyok. A velem egykorú ismerősök szó szerint "hülyének" néznek, mert nem járok el bulizni. Tavaly érettségiztem, múlt hónapban megszereztem a szakmámat, és szeptembertől egy 2 éves felső fokú képzésen veszek részt. Tehát mindig van valami ami leköt. Eddig a szüleim is húzták a szájukat ha esetleg elmentem bulizni ( egy évbe max 2 ilyen alkalom ha előfordul/t/), de soha nem tiltották meg. Viszont most folyamatosan azt mondogatják, hogy teljesen be fogok savanyodni ha ez így megy tovább!!

Barátnőmmel 1 héten 1-2x találkozunk, strandra járunk, sétálunk, bicajozunk, beszélgetünk stb... Több alkalom nem megoldott mert dolgozok. A hétvégéket a Párommal töltöm, tehát akkor se vagyok itthon, strand séta fagyizás stb :) A Párom 25 éves, amikor még nem jártunk, sokat ment bulizni a barátaival, de mióta együtt vagyunk, egyáltalán nincs kedve hozzá. (Lassan 2 éve) Pedig jó pár alkalommal megkérdeztem, hogy menjünk-e?! Persze nem azért mert nekem nagy kedvem lett volna bulizni... Csak szerettem volna a kedvére tenni :)

Ráadásul beszélgetni se igazán tudok a velem egykorúakkal, mert őket teljesen más érdekli mint engem. Más téma nincs, csak a buli, pasik/csajok, pia ... Én ezekhez nem igazán tudok hozzászólni, mert - csak egy pl. nem tartom túl jónak, hogy valaki 20 évesen 8 sráccal együtt volt, de nem is akarom őket bántani, mert ha nekik így jó, én hiába mondok bármit az úgyse fogja őket érdekelni. (De lehet, hogy tényleg velem van gond, ez se kizárt!)

Engem sokkal jobban leköt az, hogy mi lesz a jövőben, hogy fogok tudni előteremteni milliókat egy saját lakásra, mikor jöhet szóba az összeköltözés, baba vállalás, hogy lehetek a Barátom számára minden téren jó, hogy a későbbiekben se legyen "semmi" gond köztünk, szeretek főzőcskézni, sportolni és még sorolhatnám.... Ezért az iskolában se nagyon tudtam senkivel kommunikálni, barátságokat kialakítani, és hát mit ne mondjak, elég unalmas év áll mögöttem :) Aztán még 2 év hátra van (új osztályban)...

Bocsánat, hogy hosszú lett, még tudnék írni hozzá, de ...

Szeretném megtudni, hogy tényleg velem van a gond, és ha igen min változtassak??? Érdekel minden vélemény.

Előre is köszönöm!

2010. júl. 14. 10:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
48%

30 évesen is szórakozhat. CSak lehet akkor már ott lesz a 2 gyerek, stb.

Az hogy a veled egykorúakkal nem találod meg a hangot az nem az ő hibájuk. Nemcsak a szex meg az ivás a téma.

Gondolom a kérdezőt jókislánynak nevelték, egyke, szerető szülők, idilli családmodell, jótanuló volt, sokat dícsérték, stb.

Kicsit pedig a veled egykorúakkal kellene dumálni, hidd el jó az.

Különbnek gondolod magad ez a baj.

2010. júl. 14. 11:17
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! :)

Eddig nem igazán törődtem velük, csak most kezdett a dolog foglalkoztatni mióta a Szüleim is mondogatják, hogy túl sokat "ülök itthon egyedül".. Egy barátnőm van aki tényleg hasonló gondolkodású mint én, vele jól eltudok beszélgetni. Együtt jártunk oviba, az általános és középiskolát egy osztályba végeztük el. De tavaly szeptemberbe ő a tanulmányait Pesten folytatta, én maradtam a régi iskolámba. Senkivel nem találtam meg a közös hangot, tényleg magányosan telt az utóbbi 1 évem (mármint a sulis időszak). Lehet, hogy az ember már ilyen idősen nem tud barátságokat kötni?! Vagy tud csak nagyon nehéz..

2010. júl. 14. 11:21
 13/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Semmi gond nincs veled.Szerintem Te csinálod jól.Sok huszonéves állandóan bulizik,pasizik/csajozik,piál,esetleg a cigi és drog is játszik.Ez az életük,most van ezekre pénzük,de arra nem gondolnak,hogy mi lesz 5,10 év múlva.Pedig szerintem 20 év körül már ez is fontos.

Van,aki nem szereti a bulikat,de ez nem baj,sőt.Nem vagyunk egyformák,de ettől szép az emberiség,csak tudni kell elfogadni a másikat olyannak amilyen és nem megváltoztatni.

Én is hasonló vagyok.Imádom tervezgetni az életemet és nem a mának élni.Nem érdekelnek annyira a bulik,1x cigiztem,tetszett meg minden,de nem érzem szükségesnek ezért azóta sem szívtam.Alkoholt iszok,de nem túl sűrűn és csak keveset (akkor is inkább bort vagy likőrt,de 2 fajta alkoholnál többet sosem ittam még egy nap).A nagy bulik helyett jobban szeretem,ha találkozok a barátokkal és beszélgetünk egy jót,közbe szól a zene.Így is lehet szórakozni:)

Egyébként,hogy jobban érezd magad a következő 2 évben azt tudom ajánlani,hogy menj oda ahhoz/azokhoz az emberhez/emberekhez akik szimpatikusak és kezdj el velük beszélgetni általános dolgokról.Attól,hogy valaki hétvégente bulizik még lehet jó fej,vicces személyiség,akivel barátok lesztek.

1-1x el is mehetsz velük bulizni,de csak ha van kedved hozzá,vagy szervezhetsz olyan estét,hogy csinálsz pár rágcsálnivalót,veszel üditőt és egy kis alkoholt áthívod őket,beszélgettek,szól a zene,társasozhattok (pl.activity,gazdálkodj okosan ezek minden korosztálynak jók).

Ez is szórakozás és jól érzitek magatokat,de nem vad bulizás:)

Egyébként ki tudja mit hoz a jövő,lehet,hogy lesz/lesznnek olyan osztálytársad/osztálytársaid akik hasonlóak hozzád és rögtön szót értetek:)

Szerintem nem kell változnod;)

15/L

2010. júl. 14. 11:22
 14/28 anonim ***** válasza:
38%

Hát nézd... én 19 vagyok, igaz sima gimis érettségivel és 1 év fősulival a hátam mögött. A nagy bulizós korszakomat már kiéltem (voltam max évente 7-8-szor bulizni, talán annyi se), komoly barátom nincs, de viszont jól kijövök a korombeliekkel, egyáltalán nem a pasi-csajok-pia-bulizás csak a téma, ezt nem tudom te honnan szülöd. Jó igen, avval könnyebb odacsapódni valakihez vagy egy közös bulizással jobban összehaverkodni, de messze nem erről lehet csak beszélgetni. Én már például attól akadnék fenn, ha valaki kortársam csak azt ecsetelgetné, hogy hogy tervezi a jövőjét, hány milliót és hogyan akar előteremteni, mikor jönne a gyerek, de no para, majd bulizik ő 30 évesen is... Hát ezt én se hallgatnám sokáig, ne is haragudj. Nem, nem kell minden héten bulizni, berúgni, ismeretlenekkel összefeküdni, de te leginkább most úgy viselkedsz, mint egy 30-as. Így ne is csodálkozz, ha a kortársaid nem kíváncsiak rád, tudod a többség 19-20 évesen agyilag még nem is biztos, hogy 19-20 éves, hanem valamivel kevesebb, a normálisabbja mg talán egy kicsivel több. Még több éves stabil párkapcsolat mellett is. Meg azt megnézem, hogy te kisgyerek mellett, halál kimerülve hogy fogsz eljárni bulizni 28-30 évesen, mikor pénzt kell keresni, a lakást rendben tartani, a gyereket (mivel nem hinném, hogy 1-2 éven belül szüli tervezel) mivel még kicsi, nevelni, öltöztetni, iskoláztatni, megvenni neki dolgokat, elhordani ide-oda, hogy ne szobanövény legyen belőle, még a férjeddel is házastársi kapcsolatokat ápolgatni... Aha, hogyne, mész majd bulizni... :)

Szó mi szó... A korosztályodnak furcsa (és szerintem nem is egészen normális ennyire másként gondolkodni iylen idősen), így ne is csodáld, ha nem vagy a szívük csücske, de ha neked ez jó, akkor csináld. Te dolgod. De én azért meggondolnám, hogy mostnem kéne 1-2 jó barátot is szerezni és még kiálveni kicsit az életet, mint úgy viselkedni, mint egy családalapításra készülő 30 éves.

2010. júl. 14. 11:27
 15/28 A kérdező kommentje:

Bárcsak így lenne :D

Nem vagyok egyke, van egy 15 éves testvérem. Soha nem dícsértek agyon, mint minden családban a nagyobbra hárul sok dolog, mivel a szüleim reggeltől estig dolgoztak/dolgoznak, nagyszülőkre nem lehet számítani, "önállósodni kellett". Ezért ha bármi történt mindig engem vettek elő. Vigyázni a kicsire, oviba vinni, adni neki enni inni, figyelni rá stb. Ez így megy a mai napig. Mivel én vagyok a nagyobb... Jó tanuló is csak azért voltam mert a szüleim hajtottak, hogy ne járjak hasonló cipőbe később, mint most ők. Régen az ő szüleik nem foglalkoztak vele hogy tanulnak, csak görbüljön, mára látom az ő példájukból, hogy az életbe kevés az ha görbül.

Amúgy nem gondolom magam különbnek :)

2010. júl. 14. 11:33
 16/28 anonim válasza:
100%

szia

33as pasi vagyok

semmi gond nincs veled

csak max a kortársaid vannak kicsit túl bulizós/pörgős időszakukban!

Szerintem te komolyabb vag ynáluk és a jövőre si tekintettel vagy.. hog yhogy lesz majd később...

csak gratulálni tudok az életedhez!

Meglátod eredményes lesz a 2 év újabb suli

bulizáshoz meg sosincs későn.. de ha nincs rá igénye az embernek az se baj, én se járok feleségemmel bulizni... max néha otthon grillparty, amúgy meg strandolás, kirándulás stb..

a 16-20-22 évesek közül sokan csak buliról bulir aélnek, nincs is valószinü tartós kapcsolatuk

ne csinálj ebből ügyet, majd idővel belátják, hogy TE voltál az okosabb!

2010. júl. 14. 11:35
 17/28 anonim válasza:
85%

újra én az előző hozzászóló

és mit számíth akilógsz a sorból?

sose a tömeggel jó menni, az nagyon sablonos, meg mi lenne ha mindenki egyforma lenne

pont attól vagy értékes amilyen vagy!

ne hagyd hogy megváltozzál!

persze ha idővel mégsi buliznál, márcsak a kipróbálása miatt vagy egyéb indittatásból, próbűáld ki, menj el egy bulira a,kár barátoddal együtt.. max ha ti is rájöttök 1-2 óra múlva (mint én párszor) hogy nem passzoltok oda, vag ynem való ez nektek akkor mosolyogva hazamentek a buliból

2010. júl. 14. 11:38
 18/28 A kérdező kommentje:

*én 19 vagyok, igaz sima gimis érettségivel és 1 év fősulival a hátam mögött

Mondtam, minden véleményt szivesen fogadok :D

A témát onnan szülöm, hogy viszonylag kis osztály voltunk 9 fős, hétfőnként azt hallgattam, hogy ki mennyit ivott, melyik bokorba kivel feküdt, és éppen hova h*nyt. Hétköznap sokszor azért nem vettek maguknak reggelit (a pénzt a szülőktől kapták), hogy hétvégén legyen miből inni. Szerdától a téma az volt, hogy milyen szinten fognak berúgni abból a pár száz ftból amit a reggeli helyett összekuporgattak :) Esetleg melyik órát hagyják ki, hogy leugorhassanak levezetni az iskolai feszültséget pár sörrel :D... A többit nem részletezem :)

2010. júl. 14. 11:44
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te jártál rossz helyre, nekem normális ismerőseim vannak. Akikről te írtál, nagyon szánalmasak sorry, mellettük érthető, hogy semmi kedve az embernek bulizni menni... De attól még nem áll meg itt a világ, keress új ismerősöket!
2010. júl. 14. 11:46
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

11:17

mekkora b unkó vagy!lehet lepontozni a véleményemért,de inkább állnék szóba egy egysejtűvel,mint veled(már ha tudod mi az az egysejtű).Ki vagy te,hogy ítéletet mondj?Mi az,hogy különbnek érzi magát?Nem érzi,pedig nálad biztosan különb.Jó lenne lealjasítani a drogos kur vák szintjére,mi?Kedves kérdező,ne törődj vele,mit gondolnak rólad idegenek.

2010. júl. 14. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!