Normális, hogy ilyeneken gondolkozok?
Igazából így sikerült rájönnöm 1-2 dologra.
Nagyon sok háborús filmet megnézek, ma megnéztem kettőt is. Közbe rájöttem, hogy az én hülye dolgaim azoké a katonákéhoz képest semmi. Ha kapok valamit suliba (magatartás, jegy vagy akár egy leszidás) vagy éppen összeveszek valakivel akkor rosszul érzem magam és egyből elkezdek depizni (vagyis régebben ezt csináltam, már nem mert rájöttem, hogy nem olyan nagy dolog). Holott ezek a dolgok SEMMIK azoké az emberekéhez képest akik (ártatlan) embereket is ölnek mert muszáj, látják meghalni a bajtársaikat, barátaikat, legjobb barátaikat és nem tehetnek ellene semmit. Amikor hazajönnek megváltoznak és talán a családjuk se áll ki mellettük és ennyi volt. Mi meg itt rinyálunk ilyen kis szar dolgok miatt.
Azért szerintem nem teljesen normális, hogy ilyen dolgokon gondolkozok és ilyenekhez hasonlítom az életemet. De nekem ez segített. Normális vagy nem?
Jó kifogás sose rossz haver.
Egyébként ha én nagyon mélyen vagyok és lúzernek tartom magam,akkor megnézek valami sírós filmet és eltűnik a bánatom.
persze, normális. szerintem (szinte) mindenki felfogja ezt, elgondolkodik ilyeneken. azokban a percekben órákban meg is állja a helyét az elmélet, hogy tök lényegtelen dolgok..
de aztán.. a te életed mégis az iskolából áll, nincs háború, nincsenek eget rengető drámák. te itt élsz, neked itt a lényeg, ez foglalkoztat. és mi más foglalkoztatna mint a SAJÁT életed?
Én is nagyon magamba fordulok néha. Sajnos mindig ilyen voltam, de egyszer olvastam Gyura Barbara Szemem fénye: Nail című könyvéről, aztán elolvastam Szasz blogját.
Rögtön rájöttem, hogy semmi gondom az életben, mert egészséges vagyok (pár kisebb dolgot leszámítva, ami nem halálos, csak kellemetlen).
Én rájuk gondolok, amikor nagyon ki vagyok, és akkor elszégyellem magam, mert valószínűleg bármit megadnának a beteg emberek, hogy olyan problémáik legyenek, mint az egészséges társaiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!