Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak ha az Orbán-korm...

Mit csináljak ha az Orbán-kormány ellehetetleníti a továbbtanulásomat?

Figyelt kérdés
akárhogyan szeretném folytatni a tanulmányaimat, egyszerűen olyan akadályokba ütközök, hogy már tehetetlen vagyok.

2018. aug. 30. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
49%

Mielőtt a kérdező kormánypártinak állítana be leszögezném higy baloldali szavazó vagyok.

A nyelvvizsga követeleményt ha jól emlékszem már 2014-ben bejelentették. Tehát előre ismert volt. Az hogy a kérdező nem tudta az csakis az ő hibája. A nyelvvizsga követelménnyel egyetértek mert látva diplomamentő csomag visszafogott sikerét pénzkidobásnak tartom a felsőoktatást az olyan embernek aki nem kap diplomát nyelvvizsga nélkül.

Ha most nem tudsz csinálni nyelvvizsgát akkor mi a garancia hogy az egyetem elvégzéséig lesz? Anélkül nincs diploma. Csinálj egy emelt szintű érettségit.

2018. aug. 31. 06:48
 52/63 anonim ***** válasza:
Ez nekem így elég homályos. Pontosan milyen törvényi akadályokról van szó? Kevès ember veti meg nálam jobban a fidesz kormányt, de a tényszerűségret szeretem.
2018. aug. 31. 08:42
 53/63 anonim ***** válasza:

Szerintem aki képtelen egy emelt szintű érettségit és egy nyelvvizsgát letenni, az ne menjen egyetemre. Amúgy 2020-ig még simán tudsz jelentkezni alapképzésre, így végképp nem értem a problémát.

Hogy a Fidesznek ehhez mi köze, nem tudom... Az ilyenek, mint te, Kérdező, még azért is Orbánt okolják, ha elfogy a szeletelt kenyér a boltban...

2018. aug. 31. 15:09
 54/63 anonim ***** válasza:
45%

"Rengetegen egyszerre tanulnak filozófiát és fizikát."

Tudnál esetleg egy százalékos arányt mondani, hogy mennyi a rengeteg? Tehát hány filozófia szakos diák végez egyszerre fizikusit is? De tudod mit? Elég bármilyen műszaki.

"Én is ezt tervezem, ugyanis magas szinteken összekapcsolódnak..."

Na ebből látszik, hogy k*va semmi fogalmad nincs a dologról, semmilyen szinten nem kapcsolódnak össze. Az más kérdés, hogy 2000 évvel ezelőtt a fizikusok egy jelentős része filozófus is volt (vagy fordítva ha úgy tetszik), de ezt leszámítva a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Maradj meg a filozófiánál, ott kettő meg kettő akármennyi is lehet.

2018. aug. 31. 18:37
 55/63 anonim ***** válasza:
28%

A fizikai nem műszaki, hanem természettudományos. A műszaki tudományágaknak nem sok közük van a filozófiahoz, bár akár lehet, illetve az embernek aki tanulja még lehet és gyakran szokott is.

A matematika és a fizika pedig úgy ahogy van filozófia.

De amit Te most csinálsz, az is filozófia. :)

2018. aug. 31. 22:13
 56/63 anonim ***** válasza:
55%

"A matematika és a fizika pedig úgy ahogy van filozófia."

Aztamindenit :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD van baj nálad úgy látom

2018. szept. 1. 15:20
 57/63 anonim ***** válasza:
Te nagyon tájékozatlan és műveletlen vagy sajnos...
2018. szept. 1. 17:51
 58/63 Fizikakedvelő ***** válasza:
Nem tudom mi a problémája az utolsó előtti válaszolónak. A fizika természettudomány, a fizikusok nem nagyon tanulnak műszaki dolgokat. Műszakinak amit lehet nevezni azok pedig nem mindig nevezhető fizikának. Persze ki lehet olyan részeket ragadni a fizikából aminek komoly alkalmazási területei vannak,illetve lehet műszakiasan prezentálni. De a két fizika: amit a fizikus tanul,meg amit a mérnök tanul nem ugyanaz. Ha összehasonlítasz például egy mérnöknek szánt mechanika kötetet,meg egy fizikusnak szántat,akkor rájöhetsz a különbségekre. A mérnök könyvében egyáltalán nem aprólékos az elméleti rész,inkább az alkalmazásokra van kiélezve,tehát nem is olyan részletes tudományos(elméleti) szempontból. A fizikusoknak íródott könyv,nagyon részletes,de az alapegyenletekből nincsenek levezetve a gyakorlatban is megjelenő mechanikai rendszerek. Magyarán mondva nem a műszakiasságra van kiélezve.
2018. szept. 1. 19:30
 59/63 anonim ***** válasza:

Akkor hagy ismételjem meg a kérdésemet:

"Rengetegen egyszerre tanulnak filozófiát és fizikát."

Tudnál esetleg egy százalékos arányt mondani, hogy mennyi a rengeteg? Tehát hány filozófia szakos diák végez egyszerre fizikusit is? De tudod mit? Elég bármilyen műszaki.

2018. szept. 2. 16:38
 60/63 anonim ***** válasza:

Nincs statisztika.

És mondom, hogy a fizika nem műszaki, miért végezne valaki műszaki szakot egyszerre filozófia szakkal, ha semmi közük egymáshoz?

2018. szept. 2. 17:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!