Mit csináljak ha az Orbán-kormány ellehetetleníti a továbbtanulásomat?
Nem védek senkit csak kiváncsi vagyok, hogy vajon milyen galaktikus összeesküvés gátol meg téged a továbbtanulásban.
Legalább 3-4 év szó van arról, hogy kötelező lesz a nyelvvizsga a továbbtanuláshoz szóval ha téged ez meglepetésként ér akkor biztos egy struccfarmon éltél eddig. Amúgy ha a középiskolát 2016-ban kezdted, akkor még mindig van két éved arra, hogy nyelvvizsgázz.
Én marhára nem vagyok Fideszes, sőt. De ugyan álljunk már meg egy pillanatra: 2018 van. Te meg 2020-ról beszélsz. Addig miért is nem tudsz nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit csinálni? Bocs, de az nem a kormány hibája.
(Azért mondjuk lehet szidni a kormányt, mert fos a nyelvoktatás és alap óraszámban nem nagyon lehet megtanulni középfokon egy nyelvet, csak ha valami ritka jó tanárt fogsz ki)
De több, mint egy éved van, majdnem kettő. Ne rinyálj, hanem szedd össze magad, tanulj, csinálj nyelvvizsgát meg emelt érettségit.
Ja hogy már leérettségiztél. Akkor meg mi a probléma, hiszen most még nem kell nyelvvizsga.
A jelenlegi felvételi követelmények mellett hova jelentkeztél és hová vettek fel?
A legtöbb szakra már most is követelmény legalább egy tárgyból az emelt érettségi. A nyelvvizsga megléte meg inkább könnyebbség, mert így nem diploma előtt fogsz észbekapni.
És ezt mondom úgy, hogy régóta az ellenzéki pártokat támogatom. Illetve a kormány sok húzását ellenzem - pl. most az MTA körüli botrány.
De ha tényleg ezt akarják, hidd el, az csak könnyebség. Emelt érettségi nèlkül amúgy is nehéz lenne. Meg azt is hallhatod, hogy hány diák esik el egy évre a diplomától, mert középfokúja sincs. Egyetem mellett baromira nincs idő még azzal is foglalkozni, gimi alatt ideális.
(És hogy ne hidd, hogy a semmire verem a mellem, négy emelt érettségit tettem, mind ötös, és érettségire már megvolt az angol felsőm.)
Én utálom a fideszt orbánccal együtt, de:
Így is mindenki egyetemre megy mindenféle hulladék haszontalan szakra, amivel semmit sem érnek a munkaerőpiacon, ennek ellenére a kormány kifizeti nekik is a tandíjat. Egyetértek azzal, hogy aki egyetemre akar járni, legalább egy nyamvadt nyelvvizsgát legyen képes letenni. Aki erre sem képes, annak nem való az egyetem. Most akármilyen világtalan bejut, a kormány fizeti nekik a tandíjat teljesen feleslegesen, mert vagy el se bírja végezni, vagy ha elvégzi a sok büfészakos, úgyse lesz munkája vele, így nem is fog megtérülni a tandíj.
Ha egy nyelvvizsgára is képtelen vagy, ne menj egyetemre, nem való neked. Egyébként meg egy mondatot nem bírsz leírni normálisan. Nagy kezdőbetű, stb. Menj OKJ-re vagy gyárba betanított munkásnak, az való neked, nem a felsőoktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!