Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak ha az Orbán-korm...

Mit csináljak ha az Orbán-kormány ellehetetleníti a továbbtanulásomat?

Figyelt kérdés
akárhogyan szeretném folytatni a tanulmányaimat, egyszerűen olyan akadályokba ütközök, hogy már tehetetlen vagyok.

2018. aug. 30. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:
Te nagyon okos lehetsz, nem mondtam, hogy egyetemista vagyok, csak hogy egyetemre járok, mivel a FOSZK-ot ott tartják. Azért "sírok" , hogy nem tudok továbbtanulni, mivel még nem tanultam tovább.
2018. aug. 30. 22:38
 32/63 anonim ***** válasza:
82%

Elméleti fizikus doktorandusz ismerősöm is szaksuliból ment egyetemre. Csak ő nem rinyált hogy így szar suli, úgy a kormány hibája, hanem önerőből tanult nyelvet, letette a nyelvvizsgát, meg leérettségizett. És most itt tart, már tanít is az egyetemen. Pampogni mindig könnyebb.

De ilyen hozzáállással nem is értem, hogy te hogy akarnál egyetemet végezni? Olyan oktatási intézményben akarsz tanulni, ahol legtöbb dolgot magadnak kell kikutatnod, mert nincs idő minden anyagot leadni, és 100+ fős évfolyamokban nem tudnak mindenkire odafigyelni. Sokkal nehezebb, mint felcsapni és bemagolni a törikönyvedet egy emelt érettségihez...

És arról is nyafoghatsz, hogy hát gimiből könnyebb, de basszus, ha tudod hogy tovább akarsz tanulni, akkor mégis... á, én feladtam.

2018. aug. 30. 22:39
 33/63 A kérdező kommentje:

"Elméleti fizikus doktorandusz ismerősöm is szaksuliból ment egyetemre. Csak ő nem rinyált hogy így szar suli, úgy a kormány hibája, hanem önerőből tanult nyelvet, letette a nyelvvizsgát, meg leérettségizett. És most itt tart, már tanít is az egyetemen. "

teljesen mindegy, ki mit csinált 20 évvel ezelőtt. Én most szeretnék továbbtanulni, és a mostani törvényeknek/követelményeknek kell megfelelnem.

2018. aug. 30. 22:42
 34/63 anonim ***** válasza:
83%

"nem mondtam, hogy egyetemista vagyok, csak hogy egyetemre járok"

Hát te tényleg kész vagy... akkor ezek szerint a takarítónők meg a portások is mondhatják, hogy egyetemre járnak.

"szóval, hagyjam ott az egyetemet, és menjek főiskolára?!...köszi a tippet."

IGEN! Mivel nem egyetemista vagy hanem egy ilyen kétéves gyógyegérképzést végzel. Hagyd ott és menj el főiskolára.

2018. aug. 30. 22:43
 35/63 anonim ***** válasza:
75%

Igen, de mindenkinek meg van adva a lehetőség, hogy egyetemre járjon. Kérdés, melyik térül meg jobban: egy mérnöki szakon és egy szabadbölcsészen kb. ugyan annyi a tandíj. Végzés után a mérnök elmegy egy autógyárba dolgozni, a szabadbölcsész meg a mekibe. Melyik érte meg jobban az országnak?

2018. aug. 30. 22:45
 36/63 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat!

Talán megfogadok 1-2 dolgot. :)

2018. aug. 30. 22:45
 37/63 anonim ***** válasza:
79%

"teljesen mindegy, ki mit csinált 20 évvel ezelőtt. Én most szeretnék továbbtanulni, és a mostani törvényeknek/követelményeknek kell megfelelnem."

Te idióta vagy... Én a mostról beszélek. Most is követelmény az emelt érettségi fizika alapra... éys most is követelmény egy nyelvvizsga a diplomához. Egyrèszt. Másrészt az emberi lustaság és felelősséghárítás 20 éve meg most is ugyan az.

De te tényleg annyira visszamaradott értelmi képességekkel rendelkezel, hogy jobb, hogy nem tudsz egyetemre menni. Nem nekünk jobb, hanem neked, mert elég hamar kihullanál.

2018. aug. 30. 22:47
 38/63 anonim ***** válasza:
13%

"Egy mérnöki szakon és egy szabadbölcsészen kb. ugyan annyi a tandíj."

Ez nem igaz! Pl. BME logisztikai vagy mechatronikai, vagy asszem bármelyik mérnökit 2275000 Ft-ért végzed el...

ELTE szabadbölcsészetet pedig 1200000 Ft-ért végzed el.

Onnan nem biztos, hogy mekibe megy, hanem lehet doktorlát filozófus professzor is.

Mi a jobb az országnak? Egy Søren Aabye Kierkegaard, egy Friedrich Nietzsche vagy egy autószerelő?

2018. aug. 30. 22:56
 39/63 anonim ***** válasza:
68%
Érdekes. Még mindig nem értem mi tart vissza a nyelvvizsától.
2018. aug. 30. 23:05
 40/63 anonim ***** válasza:
70%

Mérnök autógyárban = autószerelő. Gratulálok!

Amúgy meg igen, 1000 szabadbölcsészből lesz egy filozófus, a többi meg megy diplomás munkanélkülinek, meg gyorsétterembe. Egy mérnöknek meg 99% hogy lesz munkája a szakmájában. De ha szerinted egy mérnök egyenlő egy autószerelővel, szólj, és nem vitatkozom tovább veled.

2018. aug. 30. 23:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!