Felejtsem el a továbbtanulást?
Te most 16 éves vagy, az nálunk a középiskola (esetedben a gimnázium) második évét jelenti. Ahhoz, hogy átiratkozhass Magyarországra, biztosan kell egy halom papír. Mivel nem ismerik a tudásodat, minden bizonnyal különbözeti vizsgát kell tenned egyes tantárgyakból (töri, matek, magyar, ...). Ez azt jelenti, hogy az új iskola ellenőrzi, hogy valóban tudod-e azokat a dolgokat, amiket az új osztályod már tanult. Ha náluk jóval kevesebbet tudsz, alsóbb osztályba kerülsz (gimi első éve), így előfordulhat, hogy nálad fiatalabbak lesznek az osztálytársaid.
A középiskola Magyarországon 4 vagy 5 év, ezt zárja le az érettségi (vizsga), aminek az eredményét veszik figyelembe a felsőoktatásba történő jelentkezésedkor (ha jelentkezel). Nem tudom, mennyire érthető, igyekeztem világosan fogalmazni.
Az a gond, hogy mind a magyar, mind pedig a töri érettségi tárgyak, tehát fontosak. A magyar történelemmel alap szinten mindenképp tisztában kéne lenned. Olyan lehetőség van még, hogy elmész magyar-német kéttannyelvű gimibe. Ez azt jelenti, hogy bizonyos órákat németül tanulsz, a többit magyarul.
Én francia-magyar kéttannyelvű gimiben tanulok, a matek, töri, földrajz van franciául. Viszont a magyart itt sem úsznád meg, azt valahogy mindenképp pótolni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!