Felejtsem el a továbbtanulást?
Figyelj, csak olvasd el figyelmesen, amit írtam! :) Nem ismerjük az osztrák rendszert, fogalmam sincs, mit tanultok ott épp most, milyen szinten vagy. Itt egy link, keresd ki az emailcímet, írj nekik! Ez egy minden bizonnyal bonyolult, sok papírmunkát igénylő eljárás, itt senki sem fogja tudni a pontos menetét. Szerintem nem lehet akadálya, hogy Magyarországon folytasd a tanulmányaidat, bár mint írtam, ehhez valószínűleg fel fogják mérni a tudásodat, hogy aztán annak megfelelő osztályba tehessenek be.
Ugyanúgy van minden külföldön is, mint MO-n. Csak ott nincs magyar nyelv, na bumm. Meg 1 évvel hosszabb az alapsuli (ami egyébként szerintem normális, beteg a magyarországi 8 éves hülyeség).
Gimibe fostos kettesekkel is felvesznek. Ott is, meg itt is. Ha ide jönnél, kell különbözeti magyarból. Ámen.
Kicsit el vagy tájolva. A gimi is középiskola. Mindent nem fogunk tudni neked itt elmagyarázni, javaslom, hogy keress rá a neten a magyar oktatási rendszerre. Röviden:
Alapfokú tanulmányok: álatalános iskola (6-14 éves korig) - 8 év
- felvételi középiskolába
Középfokú tanulmányok: gimi, szakközép, szakiskola (14-18/19 éves korig)
- érettségi, technikusi vizsga, stb.
Felsőfokú tanulmányok: egyetem, főiskola (gyakorlatilag bármikor érettségi után)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!