Érdemes manapság pszichológusnak tanulni?
18 éves vagyok,végzős és érdekel a pszichológia.
A lehetőségek se tűnnek rossznak,anyukám már volt egynél 8000 Ft-os óradíjjal...
Meg manapság egyre több a depressziós ember.Szerintetek érdemes lenne?
18/F
Kedves kérdező..még 18 éves vagy és a világról rengeteg ismereted hiányzik. Ahogy látom a vállalkozási ismeretek teljes mértékben.
Heti 120 ezer Ft azaz havi 480 ezer Ft (most nagyon elméleti síkon számolok) bevétel az nagyon-nagyon kevés!
Ugyanis a bevétel és a fizetés között hatalmas különbség van!
Ebből (ha mondjuk csak ennyi beteged lenne)kell fizetni a rendelő bérleti díját + rezsijét (gáz, víz, villany közösköltség, internet, telefon )
A bevételed után adót sőt adókat és járulékokat kell fizetned...(az hogy milyen adókat attól függ hogy egyéni vállalkozó vagy, vagy céget alapítottál és ha céget alapítottál akkor milyet és melyik adózási formát választottad ha erre van lehetőséged..szóval nem részletesem tovább rengeteg itt a variáció)
Iparűzési adót is kell fizetned a helyi önkormányzatnak évente...
Adón felül tb és egyéb járulékokat kell fizetned havonta..
Lehet hogy kötelező szakmai kamarai tagságot előírnak az adott pályán..akkor kamarai tagdíjat is kell fizetned.
És persze reklámra is kell költened, pláne kezdetben..amikor még nem ismernek és pacienseket szeretnél szerezni..
Összegezve jó ha minimálbéred marad a 480 ezerből...de valószínű attól kevesebb maradna nálad...
Azt is vedd figyelembe hogy a fizetnivalók akkor is vannak ha beteg vagy (egyedül az egészségbiztosítási járulékot nem kell betegség alatt fizetni)..és persze szabadság ideje alatt is ketyegnek a fizetnivalók...
Szóval egy vállalkozással megkereshető fizetés az nem azonos a beszedett óradíjjal.
Persze azt tudom :)
De nem gondoltam hogy ennyi elmegy..
Nagyon bizonytalan voltam ebben,azért kérdeztem szóval kösz a válaszokat.
Inkább megyek közgazdaság szakra ezek alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!